Stoiximan Super League

ΟΣΦΠ: Με όλα «τα όπλα στη φαρέτρα»

Με όλα «τα όπλα στη φαρέτρα» -πλην τον Ματ Ντάρμπισαϊρ- προετοιμάζει ο Ζίκο τον Ολυμπιακό, ενόψει του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης (17/10, 19:00), για το πρωτάθλημα! Στο πρόγραμμα της Τετάρτης (14/10) επανήλθαν σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων οι Αντώνης Νικοπολίδης, Λεονάρντο και Ντιόγο ξεπερνώντας τα προβλήματα τραυματισμών που τους ταλαιπωρούσαν.

Με όλα «τα όπλα στη φαρέτρα» -πλην τον Ματ Ντάρμπισαϊρ- προετοιμάζει ο Ζίκο τον Ολυμπιακό, ενόψει του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης (17/10, 19:00), για το πρωτάθλημα! Στο πρόγραμμα της Τετάρτης (14/10) επανήλθαν σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων οι Αντώνης Νικοπολίδης, Λεονάρντο και Ντιόγο ξεπερνώντας τα προβλήματα τραυματισμών που τους ταλαιπωρούσαν.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την κατάσταση της υγείας του Ντάρμπισαϊρ συνεχίζει το πρόγραμμα ενδυνάμωσης που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα στην περιοχή των κοιλιακών-προσαγωγών. Στις 18:00 ορίστηκε η έναρξη της προπόνησης των Πειραιωτών την Πέμπτη (15/10) στου Ρέντη.

Μώραλης: «Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία»

Δεν έχει υπάρξει ακόμα συμφωνία ανάμεσα στον Σωκράτη Κόκκαλη και τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, όσον αφορά την αγορά του 50% της Καραϊσκάκης ΑΕ και του 10% της ΠΑΕ Ολυμπιακός από τον Κύπριο επιχειρηματία, όπως δήλωσε ο Γιάννης Μώραλης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Καμία οριστική συμφωνία. Όταν αυτό γίνει, θα υπάρξει ανακοίνωση», δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας του πειραϊκού συλλόγου. «Δεν ασχολούμαστε από τώρα», το σχόλιό του για τις μεταγραφές.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο κ. Μώραλης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6

- Για το θέμα της αγοράς ποσοστού της «Καραϊσκάκης ΑΕ» και της επικείμενης συμμετοχής του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στο μετοχικό σχήμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Εδώ και περίπου δύο μήνες υπάρχει μια συζήτηση μεταξύ του Σωκράτη Κόκκαλη και του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για να μπει ο δεύτερος μέτοχος στην «Καραϊσκάκης Α.Ε.» και το αν επιθυμεί και σε ποιο βαθμό να εμπλακεί στην ΠΑΕ. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν στη δημοσιότητα τι συζητούν οι δύο άνδρες. Και τα δύο θέματα παραμένουν ανοιχτά, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειες. Ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ, κ. Γιάννης Χρυσικόπουλος, ξενάγησε χθες στις εγκαταστάσεις του Ρέντη κάποιους συνεργάτες του κ. Λαυρεντιάδη και όλα αυτά δείχνουν ότι δεν έχει τελειώσει τίποτε. Είναι λογικό και σαφές να θέλουν να γνωρίζουν τα πάντα για την «Καραϊσκάκης Α.Ε.» και την ΠΑΕ. Κατά τη γνώμη μου, αυτά τα πράγματα δεν θα έπρεπε να απασχολούν καθημερινά τον Τύπο.

Οι φίλαθλοι ενδιαφέρονται για άλλα πράγματα που απασχολούν τον Ολυμπιακό. Όταν έχουμε την οποιαδήποτε τελική εξέλιξη, είναι βέβαιο ότι είτε μέσω ανακοίνωσης, είτε μέσω κάποιας συνέντευξης Τύπου, θα δοθούν τα στοιχεία που ενδιαφέρουν. Γνωρίζουμε ότι ο κ. Λαυρεντιάδης θα μπει στην «Καραϊσκάκης Α.Ε.», αλλά αν το ποσοστό αυτό θα είναι 48 ή 49%, δεν νομίζω ότι αφορά τον κόσμο του Ολυμπιακού. Από εκεί και πέρα, υπάρχει μια επιθυμία του επιχειρηματία να εμπλακεί σε έναν βαθμό και με την ΠΑΕ. Είναι σε συζητήσεις με τον Σωκράτη Κόκκαλη. Όταν αυτό οριστικοποιηθεί, θα δημοσιοποιηθεί.

Δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω και ούτε γνωρίζουμε κάτι παραπάνω από αυτά που συζητούν μεταξύ τους. Το χρονικό όριο για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ είναι μέχρι τον Δεκέμβριο. Μέχρι τότε, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι πρόκειται να γίνει. Τα πάντα κινούνται. Υπάρχει μια καθημερινή εξέλιξη και δεν είναι δυνατόν να υπάρχει συνεχής ενημέρωση. Όταν οριστικοποιηθεί η συμφωνία, θα υπάρξουν ανακοινώσεις και σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου και σε ό,τι αφορά την «Καραϊσκάκης Α.Ε.
».

- Για τις πρώτες εντυπώσεις από την παρουσία του Ζίκο στον πάγκο του Ολυμπιακού:

«Οι εντυπώσεις που έχετε εσείς οι δημοσιογράφοι, άλλο τόσο και εμείς που έχουμε μεγαλύτερη επαφή μαζί του, είναι θετικές. Είναι μια μεγάλη προσωπικότητα ως ποδοσφαιριστής και ως προπονητής, ως ένα βαθμό, ένας ευγενής άνθρωπος, ανοιχτός και ακομπλεξάριστος.

Νομίζω ‘διάβασε’ την ομάδα και την είδε σωστά και μπήκε από την αρχή στο πετσί της. Κέρδισε τους παίκτες, κέρδισε τη διοίκηση και νομίζω ότι σιγά-σιγά κερδίζει και τους φιλάθλους, αλλά και εσάς τους δημοσιογράφους. Νομίζω ότι έχει κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα και δεν υπάρχει κάτι που να μην μας αφήνει να πιστέψουμε ότι θα υπάρξει ανάλογη και καλύτερη συνέχεια
».

- Για τη μεταγραφολογία εν όψει Ιανουαρίου

«Πιο πολύ μας ενδιαφέρει να κερδίσουμε το Σάββατο τον Αστέρα Τρίπολης και την Τρίτη τη Σταντάρ Λιέγης. Τον Δεκέμβριο ο κόσμος θα στρέψει το ενδιαφέρον του στο μεταγραφικό τοπίο. Αλλά, αν εμείς τον βάζουμε από τον μήνα Σεπτέμβριο σε μια λογική να ασχολείται με μεταγραφές, λογικό είναι να ασχολείται με ονόματα. Ειδικά, μάλιστα, που και εμείς σαν ΠΑΕ δεν είμαστε σε μια τέτοια λογική. Δεν γίνονται αυτή τη στιγμή συζητήσεις για μεταγραφές. Προσπαθούμε να κρατήσουμε χαμηλά τον πήχη και δεν θέλουμε να γράφονται ονόματα δεκάδων παικτών, που στοιχίζουν δεκάδες εκατομμύρια.

Ο προπονητής δουλεύει περίπου ένα μήνα την ομάδα, προσπαθεί να έχει μια ολοκληρωμένη άποψη και αν χρειαστεί τον Δεκέμβριο να κάνουμε κάποιες κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας, θα το ψάξουμε και πιστεύω ότι θα το υλοποιήσουμε. Το βασικό ενδιαφέρον του κόσμου πρέπει να είναι να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο η ομάδα, να επιστρέψουν οι τραυματίες, να κερδίσουμε τα επόμενα δύο-τρία παιχνίδια, να περάσουμε στην κορυφή του πρωταθλήματος και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ
».

- Για τη χωρητικότητα του γηπέδου Καραϊσκάκη:

«Ειδικά στο παιχνίδι με τη Σταντάρ, θα γίνει πραγματική ‘μάχη’ για ένα εισιτήριο. Το Καραϊσκάκη για έξι αγώνες τον χρόνο είναι μικρό. Αν όμως τελειώνεις την χρονιά στο πρωτάθλημα με 25-26 χιλιάδες εισιτήρια μέσο όρο, αυτό είναι ιδανικό. Ωστόσο, στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ και τα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, είναι μικρό, ακόμη κι αν η χωρητικότητα ήταν 50.000. Ακόμη και όταν παίζαμε στο ΟΑΚΑ, το γήπεδο γέμιζε και κάποιοι φίλαθλοι έμεναν απ’ έξω. Ωστόσο, εκείνο που έχει σημασία είναι να γεμίζει πάντα το γήπεδο ανεξάρτητα από το όνομα του αντιπάλου. Αν ο Ολυμπιακός τελείωνε με μέσο όρο 32.000 εισιτηρίων, τότε θα έλεγα ότι το γήπεδο είναι μικρό. Αλλά, σας ξεκαθαρίζω ότι ουδέποτε υπήρξε σκέψη επέκτασης του Καραϊσκάκη για αύξηση χωρητικότητας».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x