Euro 2024

Φύσσας: «Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες»

Η Εθνική ομάδα βρίσκεται μπροστά στην πρόκληση των μπαράζ και ο τεχνικός διευθυντής της «γαλανόλευκης», Τάκης Φύσσας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο, δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό του. «Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες. Δεν είναι εύκολο να μπαίνεις πάντα στα ματς και να κερδίζεις χωρίς δυσκολίες. Περιμένουμε την κλήρωση. Όποια ομάδα και αν είναι απέναντί μας θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με την ίδια σοβαρότητα».

Η Εθνική ομάδα βρίσκεται μπροστά στην πρόκληση των μπαράζ και ο τεχνικός διευθυντής της «γαλανόλευκης», Τάκης Φύσσας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο, δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό του. «Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες. Δεν είναι εύκολο να μπαίνεις πάντα στα ματς και να κερδίζεις χωρίς δυσκολίες. Περιμένουμε την κλήρωση. Όποια ομάδα και αν είναι απέναντί μας θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με την ίδια σοβαρότητα».

Διαβάστε τι είπε για...

τον τραυματισμό του Σωτήρη Κυργιάκου:

«Μόλις είδαμε τις αντιδράσεις του Σωτήρη ανησυχήσαμε. Η πρώτη διάγνωση ήταν για ρήξη χιαστών, αλλά σήμερα το πρωί μάθαμε ότι τα πράγματα είναι πιο ευχάριστα, αφού υπέστη τελικά κάκωση. Θα εξεταστεί και πάλι στο Λίβερπουλ, από τους γιατρούς της ομάδας του, και ελπίζουμε να επιβεβαιωθεί η δεύτερη διάγνωση, ότι θα απουσιάσει για δύο με τρεις εβδομάδες. Ήταν σπάνια περίπτωση, αφού χθες το βράδυ δεν ήταν εύκολο να φανεί ακριβώς το τι είχε πάθει».

τη χθεσινή εμφάνιση της Εθνικής κόντρα στο Λουξεμβούργο:

«Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες, πρέπει όμως να πούμε κάποια πράγματα που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Αν δείτε τη χθεσινή ενδεκάδα, ήταν εντελώς διαφορετική. Υπήρχαν σε αυτήν πολλοί νέοι παίκτες, οι οποίοι δεν είχαν παίξει ποτέ μαζί σαν ομάδα. Φάνηκε στην αρχή ότι δεν είχαμε ρυθμό, λόγω των αλλαγών. Αναζητήσαμε νωρίς το πρώτο γκολ για να διασπάσουμε την άμυνά τους και να ανοιχτούν περισσότερο, ώστε να κάνουμε πιο εύκολη τη δουλειά μας στην επίθεση. Η ψυχολογία ενός παίκτη όταν ξεκινούν τέτοια ματς είναι περίεργη. Σκέφτεται ότι ¨αν δεν κερδίσω 5-0, όλοι θα φωνάζουν, αλλά αν κερδίσω 1-0, όλοι θα φωνάζουν¨. Για μένα δεν είναι κριτήριο το χθεσινό ματς. Πήραμε αυτό που θέλαμε και κρατάμε τους τρεις βαθμούς. Δεν ικανοποιήσαμε, αλλά πλέον περιμένουμε την κλήρωση των μπαράζ για να μάθουμε τον αντίπαλό μας. Στόχος μας είναι η πρόκριση μέσω αυτής της διαδικασίας».

την κριτική που ασκείται από μερίδα του Τύπου:

«Στο ποδόσφαιρο δεν είναι απλά τα πράγματα πάντα και κάποιοι πρέπει να μάθουν να σκέφτονται αλλιώς μερικές καταστάσεις. Μέχρι και το τέλος του αγώνα χθες η Ιταλία ήταν πίσω στο σκορ από την Κύπρο. Τελικά όμως νίκησε. Αν αυτό γινόταν στην Ελλάδα, κανείς δεν θα έδινε σημασία στο ότι γυρίσαμε το ματς. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Δεν είναι εύκολο πάντα να μπαίνεις απλά μέσα στο γήπεδο και να κερδίζεις χωρίς δυσκολίες. Παίζουν και οι αντίπαλοι. Έχω παίξει 18 χρόνια ποδόσφαιρο και ξέρω καλά ότι όσο και να το θέλεις μερικές φορές δεν σου «βγαίνει». Να μην ξεχνάμε ότι χθες κινδύνευσε η σωματική ακεραιότητα των παικτών. Ο Κυργιάκος χτύπησε ενώ φοβηθήκαμε και για άλλους ποδοσφαιριστές. Οι αντίπαλοι δεν ήθελαν να παίξουν μπάλα αλλά αντιποδόσφαιρο. Υπήρχαν σκληρά μαρκαρίσματα για να σταματήσουν την ομάδα μας. Αυτό που μας προβληματίζει είναι η κακή εικόνα του πρώτου ημιχρόνου στο ματς με την Λετονία. Αυτά τα λάθη μας θέλουμε να διορθώσουμε άμεσα. Να δούμε τι έφταιξε και να το δουλέψουμε ώστε να μην επαναληφθεί».

τα όσα έγιναν μεταξύ των παικτών στο ημίχρονο του αγώνα με την Λετονία:

«Έγινε αυτό που είπε χθες ο Καραγκούνης και οι περισσότεροι παίκτες. Διογκώθηκε πολύ από τον Τύπο. Ίσως φταίμε και εμείς γιατί από εμάς βγήκε προς τα «έξω» το γεγονός, αλλά με λάθος τρόπο, στην συνέντευξή Τύπου ή από τον προπονητή που ήθελε να δείξει ότι υπήρχαν νεύρα και κάποια ένταση. Ο καθένας προσπαθούσε να βγάλει το άγχος απέναντι σε έναν αντίπαλο που θα έπρεπε να έχουμε «καθαρίσει» από νωρίς και ήμασταν πίσω στο σκορ 2-1. Έγιναν κάποια πράγματα στα αποδυτήρια, καλώς γράφτηκε στον Τύπο γιατί αυτά συμβαίνουν στο ημίχρονο. Στα εξώφυλλα των εφημερίδων δεν ήταν πρώτο θέμα το ματς με την Λετονία πριν αυτό διεξαχθεί. Τις επόμενες ημέρες όμως, είχαν πρώτο θέμα αυτό το επεισόδιο. Αυτό είναι άδικο. Ειπώθηκαν λέξεις ανάμεσα στα παιδιά που αγαπιούνται ως συμπαίκτες. Ήταν κουβέντες του στυλ ¨με αγχώνεις¨, ¨πάμε να δώσουμε κάτι παραπάνω¨ αλλά μέχρι εκεί».

την έδρα όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας μπαράζ:

«Πρώτα απ’ όλα περιμένουμε την κλήρωση. Θα εξαρτηθεί πολύ και από την ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε και από το αν θα γίνει το πρώτο παιχνίδι στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Αυτό έχει μεγάλη σημασία. Και οι τέσσερις πιθανοί αντίπαλοι είναι στα ίδια επίπεδα και τους αντιμετωπίζουμε με την ίδια σοβαρότητα. Από την Δευτέρα όταν και θα ξέρουμε τον αντίπαλο θα αποφασίσουμε αν θα γίνει το ματς στην Αθήνα ή την Κρήτη, εφόσον δούμε ότι οι συνθήκες ταιριάζουν».

τα στοιχεία που χρειάζονται για την πρόκριση και τον Ότο Ρεχάγκελ:

«Αυτή η ομάδα έχει συνηθίσει τα τελευταία οκτώ χρόνια να έχει μια πορεία σταθερή. Κάναμε ένα «ξεπέταγμα» το 2004 που ήταν απίστευτο, αλλά νομίζω ότι έχουμε κουράσει με το να λέμε ¨αρκετά πια με τις δάφνες του παρελθόντος¨. Πήραμε το πρωτάθλημα Ευρώπης, το ευχαριστηθήκαμε, αλλά εγώ προσωπικά το έχω αφήσει πίσω. Στο παρών, πρέπει να κοιτάξουμε πως θα βελτιώσουμε την εικόνα μας. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι που δεν βγήκαμε πρώτοι. Δεν πετύχαμε τον πρώτο στόχο μας, αλλά πετύχαμε την δεύτερη καλύτερη περίπτωση. Θα παίξουμε μπαράζ. Εκεί πρέπει να πάμε με ενθουσιασμό και πάθος. Οι παίκτες θα πρέπει να σταματήσουν τις πάρα πολλές δημόσιες τοποθετήσεις και να κοιτάξουν να «βγάζουν» και στους αγώνες αυτό που δείχνουν στις προπονήσεις. Όλοι τους, νέοι και παλιοί, έχουν δώσει τα πάντα γι’ αυτή την ομάδα. Άθελα τους κάποιες φορές δημιουργούνται κάποιες άσχημες εικόνες. Και ο προπονητής θα πρέπει να βοηθήσει σε αυτό. Στηρίζεται πολύ από την ομοσπονδία και απ’ όλους σε εμάς. Ο κ. Ρεχάγκελ είναι αυτός που ξέρουμε τόσα χρόνια. Σίγουρα μπορεί να κριθεί από τους δημοσιογράφους, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει όλοι να συσπειρωθούμε και να μονιάσουμε, για τον στόχο που δεν είναι άλλος από το να προκριθούμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x