Stoiximan Super League

«Χρυσάφι» στα πόδια των διεθνών!

Την πρόθεση να δώσει στους διεθνείς πριμ της τάξεως των 3,5-4 εκατ. ευρώ έχει η ΕΠΟ, αν η Εθνική Ελλάδας προκριθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ποιος είναι ο επιθυμητός αντίπαλος για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στα μπαράζ του Μουντιάλ 2010. «Δεν έχουμε να φοβηθούμε καμία από τις τέσσερις ομάδες», λένε οι διεθνείς και εμφανίζονται σίγουροι ότι θα παίξουν στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Την πρόθεση να δώσει στους διεθνείς πριμ της τάξεως των 3,5-4 εκατ. ευρώ έχει η ΕΠΟ, αν η Εθνική Ελλάδας προκριθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο υπολογισμός του παραπάνω ποσού γίνεται με βάση τη συμφωνία που είχε γίνει όταν πρόεδρος της Ομοσπονδίας ήταν ο Βασίλης Γκαγκάτσης και θέλει το 50% των εσόδων που έρχονται από τη FIFA να πηγαίνουν στους παίκτες και τα άλλα μισά θα μένουν στην ΕΠΟ. Αν τελικά η «γαλανόλευκη» καταφέρει να εξασφαλίσει ένα «εισιτήριο» για το Μουντιάλ, τότε οι διεθνείς θα πάρουν σε δόσεις τα χρήματα και η πρώτη εξ αυτών θα δοθεί λίγο πριν από την έναρξη της τελικής φάσης της διοργάνωσης.

Ποιον θέλουμε στο δρόμο για το Μουντιάλ

Την προσεχή Δευτέρα θα γίνει γνωστός ο αντίπαλος που θα κληθεί να αντιμετωπίσει (στις 14 και 18 Νοεμβρίου) η Εθνική Ελλάδας στα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στη Ζυρίχη θα πραγματοποιηθεί (στις 14:00) η κλήρωση των πλέι οφ του Μουντιάλ και τη «γαλανόλευκη» θα εκπροσωπήσει ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Τάκης Φύσσας. Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι η Βοσνία, η Ουκρανία, η Σλοβενία και το ΕΪΡΕ.

Στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προτιμούν μία εκ των Ιρλανδίας ή Σλοβενίας να αποτελέσει το τελευταίο εμπόδιο στο δρόμο για τη γήπεδα της Νοτίου Αφρικής. Στην Εθνική θέλουν να αποφύγουν την Ουκρανία, επειδή ο πρόεδρος της, Γκριγκόρι Σουρκίς, θεωρείται ένας από τους πιο ισχυρούς παράγοντες στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, οι διεθνείς δεν θα ήθελαν να τεθούν αντιμέτωποι με τη Βοσνία, της οποίας οι παίκτες από τη μέση και μπροστά βγάζουν «φωτιές».

«Δεν έχουμε να φοβηθούμε καμία»

Σίγουροι ότι Εθνική Ελλάδας θα αγωνιστεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου εμφανίζονται οι διεθνείς. «Πήραμε δύο νίκες, αλλά οι εμφανίσεις μας στα ματς με Λουξεμβούργο και Λετονία δεν ήταν καλές. Θα πρέπει να είμαστε πολύ καλύτεροι στα μπαράζ για να περάσουμε, διότι αν είμαστε όπως χθες (σ.σ.: προχθές), δεν έχουμε τύχη», ήταν η άποψή τους για τις τελευταίες εμφανίσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και πρόσθεσαν: «Αν είμαστε εμείς καλά, δεν έχουμε να φοβηθούμε καμία από τις τέσσερις ομάδες που είναι οι πιθανοί μας αντίπαλοι».

Από την πλευρά του, ο Ότο Ρεχάγκελ δήλωσε στο πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης: «Στο ματς με το Λουξεμβούργο δεν είχαμε να κερδίσουμε κάτι, παρά μόνο να χάσουμε. Ο αντίπαλος παρουσιάστηκε με ιδιαίτερα αμυντική διάταξη. Δεν κατηγορώ την ομάδα μου για την απόδοση. Πάντως, στο δεύτερο ημίχρονο ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει το 3-0, τελικά δεν το πετύχαμε και ήρθε το 2-1. Δεν έχω προτίμηση σε κάποιον αντίπαλο για τα μπαράζ. Οποιος και να τύχει, θα είναι αγώνες "όλα ή τίποτα"».

* «Μια στάση στην Κρήτη όλοι καθ’ οδόν για Νότιο Αφρική», είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο «Γαλανόλευκος Φάρος».

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x