Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Θα τα ξαναπούν...

Δεν υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στον Νίκο Θανόπουλο και τον μάνατζερ του Ίσμαελ Μπλάνκο, Χουάν Μπέρος, για το θέμα της επέκτασης του συμβολαίου του Αργεντινού επιθετικού της ΑΕΚ. Στη συνάντηση υπήρχε καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές και συμφώνησαν να τα ξαναπούν στα μέσα Νοεμβρίου. Τον Χέρσι ετοιμάζει για βασικό ο Μπάγεβιτς, ο οποίος είχε τετ α τετ με τον Σκόκο. Μετανιωμένος εμφανίστηκε ο Μαντούκα, που ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του στην προχθεσινή προπόνηση.

Δεν υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στον Νίκο Θανόπουλο και τον μάνατζερ του Ίσμαελ Μπλάνκο, Χουάν Μπέρος, για το θέμα της επέκτασης του συμβολαίου του Αργεντινού επιθετικού της ΑΕΚ. Στη συνάντηση υπήρχε καλή διάθεση και από τις δύο πλευρές και συμφώνησαν να τα ξαναπούν στα μέσα Νοεμβρίου.

Πιθανότατα αυτό έχει σχέση με την κατάσταση στο ιδιοκτησιακό, αφού στην «Ένωση» θέλουν να ξεκαθαρίσει πρώτα το συγκεκριμένο θέμα. Η υπόθεση του Μπλάνκο τείνει να γίνει σίριαλ, αφού ο πρόεδρος της ΠΑΕ το είχε ανοίξει στην αρχή της σεζόν και τώρα εμφανίζεται προβληματισμένος για την αρνητική στάση της πλευράς του ποδοσφαιριστή.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν προτείνει στον «Ζορό» συμβόλαιο μέχρι το 2013, αλλά οι ετήσιες απολαβές δεν είναι εκείνες που επιθυμεί ο εκπρόσωπος του 26χρονου παίκτη. Η ΑΕΚ έχει προτείνει 500.000 ευρώ ετησίως (συν 100.000 ευρώ μπόνους επίτευξης στόχων), αλλά ο Μπέρος ζήτησε ετήσιο συμβόλαιο 800.000 ευρώ, με αύξηση σε δύο χρόνια.

Ετοιμάζει τον Χέρσι

Τη σκέψη να ξεκινήσει ως βασικό τον Γιουσούφ Χέρσι στον κυριακάτικο (21:15, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1) αγώνα με τον Πανθρακικό στο ΟΑΚΑ έχει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Αιθίοπας με ολλανδική υπηκοότητα φαίνεται πως κέρδισε την εμπιστοσύνη του Σερβοέλληνα τεχνικού της ΑΕΚ, ο οποίος αρχικά είχε εμφανιστεί διστακτικός με την απόκτησή του.

Όσον αφορά την ενδεκάδα με την οποία θα παραταχθεί η «Ένωση», ο 61 ετών προπονητής θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Σάχα και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Αραούχο, Άρσε, Ενσαλίβα (σ.σ.: ο Μαϊστόροβιτς προέρχεται από δύο αγώνες με τη Σουηδία), και Καράμπελα. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα αγωνιστούν ο Καφές και ο Μάκος (ή ο Γιαχάγια). Αριστερό εξτρέμ θα παίξει ο Χέρσι, δεξί ο Μαντούκα (ή ο Ταχτσίδης, αν ο Βραζιλιάνος δεν έχει ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που αισθάνθηκε στη χθεσινή προπόνηση) και ο Σκόκο θα είναι πίσω από τον Μπλάνκο.

Σκόκο: «Δεν την αφήνω τώρα»

Εμφανώς επηρεασμένος από την απώλεια της γιαγιάς και της θείας του παρουσιάστηκε στη χθεσινή προπόνηση ο Νάτσο Σκόκο. Πριν την έναρξη του χθεσινού προγράμματος, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε κατ’ ιδίαν συζήτηση με τον 24χρονο επιθετικό, ο οποίος αποφάσισε να μείνει τώρα κοντά στην ομάδα και να ζητήσει ολιγοήμερη άδεια στην επόμενη διακοπή του πρωταθλήματος. «Δεν μπορούσα να αφήσω την ομάδα τώρα», είπε ο Αργεντινός στον προπονητή του, αν και στην «Ένωση» του είχαν δώσει την άδεια να πάει στην πατρίδα του αν το επιθυμούσε.

Η συγγνώμη του Μαντούκα

Μετανιωμένος για τη συμπεριφορά του στην προχθεσινή προπόνηση της ΑΕΚ παρουσιάστηκε ο Γκουστάβο Μαντούκα. Στην προπόνηση της Τετάρτης ο Μπάγεβιτς «γκάζωσε» τον Βραζιλιάνο, ο οποίος κακώς σούταρε σε άσκηση για κυκλοφορία της μπάλας, και εκείνος αντέδρασε με εκνευρισμό. Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός δεν ζήτησε συγγνώμη μόνο από τον Σερβοέλληνα τεχνικό, αλλά και από τους συμπαίκτες του.

Αρχικά, ο Μαντούκα μίλησε με τον Μπάγεβιτς στο γραφείο του: «Σου ζητώ συγγνώμη για την αντίδρασή μου. Είμαι μαζί σου και θέλω να βοηθήσω κι εσένα ως προπονητή και την ομάδα που πρέπει να ανακάμψει. Είμαι έντεκα χρόνια επαγγελματίας και δεν συνηθίζω να προκαλώ προβλήματα. Ειλικρινά συγγνώμη και να ξέρεις ότι δεν πρόκειται να συμβεί ξανά κάτι παρόμοιο».

Από την πλευρά του, ο 61 ετών τεχνικός τόνισε: «Περιμένω κι εγώ να μη συμβεί ξανά κάτι τέτοιο και σε θέματα πειθαρχίας πρέπει να είμαστε σωστοί. Μικροί και μεγάλοι. Είμαι ικανοποιημένος μαζί σου για την εικόνα που δείχνεις στο γήπεδο και στην προπόνηση και δεν θα αλλάξει κάτι για μένα. Αρκεί να μην ξαναγίνει».

Στη συνέχεια, ο Βραζιλιάνος, έχοντας πάρει την άδεια του προπονητή του, είπε στους συμπαίκτες του: «Ζητώ συγγνώμη απ' όλους γι' αυτό που έγινε. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να κάνουμε το παν για να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Δεν μας χρειάζονται τα νεύρα και τέτοια περιστατικά. Υπάρχει πίεση και μπορούμε όλοι να "ξεφύγουμε", αλλά δεν πρέπει να "ξεφεύγουμε". Και πρέπει οι παίκτες να σεβόμαστε τον προπονητή».

Να επιστρέψει με το χάλκινο…

Την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί αν ο Κρίστιαν Νέμεθ θα αγωνιστεί με την Ουγγαρία στο σημερινό (18:00, Eurosport και Sport+) μικρό τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων κόντρα στην Κόστα Ρίκα. Το πρόβλημα στον αστράγαλο δεν έχει υποχωρήσει, αλλά ο 20χρονος επιθετικός θέλει να αγωνιστεί. Ο Μαγυάρος θέλει πολύ να επιστρέψει (σ.σ.: πιθανότατα τη Δευτέρα) στην Αθήνα, έχοντας στις αποσκευές του το χάλκινο μετάλλιο.

* Μετά το τέλος της (σημερινής) απογευματινής προπόνησης, οι Έλληνες ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ θα κάνουν το τραπέζι στους ξένους, αφού είχαν χάσει στο σαββατιάτικο οικογενειακό διπλό της ομάδας.

* Ο τρόπος παραλαβής των εισιτηρίων του αγώνα ΜΠΑΤΕ-ΑΕΚ.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x