F1

Ο Μπαρικέλο στην pole position!

Ύστερα απο πολύ ώρα αναμονής και κάτω απο δύσκολες συνθήκες, λόγω της ακατάπαυστης βροχής, πραγματοποιήθηκαν οι κατατακτήριες δοκιμές στην πίτσα Ιντερλάγκος. Ο Ρούμπενς Μπαρικέλο, θα εκκινήσει άυριο απο την πρώτη θέση του γκρίντ, ενώ ακολουθούν οι Γουέμπερ και Σούτιλ. Ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία, Τζένσον Μπάτον θα εκκινήσει απο την 14η θέση.

Κάτω απο δύσκολές συνθήκες και πολλές διακοπές πραγματοποίηθηκαν οι κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα Ιντερλάγκος, για το προτελευταίο Γκραν Πρι, της χρονιάς. Η βροχή που έπεφτε ακατάπαυστα στις δυο πρώτες περιόδους, ανακάτεψε για τα καλά την τράπουλα της υπόθεσης ...τίτλος, καθώς Μπάτον και Φέτελ, θα εκκινήσουν απο την 14η και 16η θέση αντίστοιχα. Στην Πολ Ποζίσιον, βρέθηκε ο Ρούμπενς Μπαρικέλο, δικαιώνοντας τους πιστούς φίλους του, που γέμισαν τις κερκίδες, παρά τη νεροποντή.

Πρώτη περίοδος

Με περιορισμένη ορατότητα, οι πιλότοι προσπάθησαν να “γράψουν” χρόνο, που θα τους εφέρνε στη 15αδα και κατ’ επέκταση στην επόμενη φάση των κατατακτήριων δοκιμών. Λίγα λεπτά απο την έναρξη της διαδικασίας η Ferrari του Τζιανκάρλο Φισικέλα, ακινητοποιήθηκε στο “S” του Σένα, ύστερα την έντονη υδρολίσθηση , που δεχόνταν το μονοθέσιο, με αποτέλεσμα τη διακοπή των κατατακτήριων για αρκετά λεπτά. Η συνέχεια της διαδικασίας, ήταν ακόμη πιο δύσκολη, καθώς η βροχή δυνάμωνε και δυσκόλευε το έργο των πιλότων... μεγάλος άτυχος, ο Σεμπαστιάν Φέτελ, που δεν κατάφερε να μπει στην 15αδα και έτσι η θέση του, τον απομακρύνει απο τη διεκδίκηση του τίτλου.

Ημιτελική φάση

Με αρκετή καθυστέρηση, ξεκίνησε και η δεύτερη περίοδος, καθώς η κατάσταση της πίστας δεν ευννοούσε την έναρξη της ημιτελικής φάσης. Όμως η κόκκινη σημαία, έκανε ξανά την εμφάνιση της, πριν καν συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος, καθώς ο Λιούτσι είχε μια έξοδο, που του κατέστρεψε το μονοθέσιο. Το καθεστώς της κόκκινης σημαίας, δίηρκησε αρκετή ώρα. Οι αγωνοδίκες , περίμεναν να ελαττωθεί η βροχή, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία, όπως και έγινε. Οι πιλότοι βγήκαν στην πίστα με ελαστικά για ακραίες καιρικές συνθήκες, ενώ ο Ρόσμπεργκ, έκανε την έκπληξη με τα ενδιάμεσα. Η λήξη της ημιτελικής φάσης βρήκε τον Μπάτον εκτός τελικού και στην 14η θέση, απ’ όπου και θα παλέψει για τον τίτλο του Πρωταθλητή. Εκτός τελικού έμειναν και οι Κομπαγιάσι, Λιούτσι, Γκροσεάν και Αλγκερσουαρί.

Τελικός

Για την τελευταία περίοδο οι πιλότοι βγήκαν με τα ενδιάμεσα ελαστικά. Ο Ρούμπενς Μπαρικέλο, έδωσε σκληρή μάχη για την κατάκτηση της Πολ Ποζίσιον και τελίκα έκανε τον καλύτερο χρόνο αφήνοντας πίσω του τον Μάρκ Γουέμπερ. Η κορυφή, άλλαξε αρκετές φορές κάτοχο, όμως ο Βραζιλιάνος στο τέλος την κατέκτησε. Η έκβαση του αυριανού αγώνα, μπορεί να αλλάξει την κατάσταση στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος, καθώς τους πιλότους της Brawn GP, χωρίζουν 13 θέσεις.

Αν ο Μπάτον καταφέρει να πλασαριστεί στο πόντιουμ, τότε αυτομάτως ανακηρύσσεται πρωταθλητής και απλώς θα πάει για διακοπές στο Αμπού Ντάμπι για το φινάλε της χρονιάς. Αν δεν ανέβει στο βάθρο και πλασαριστεί στη βαθμολογούμενη οκτάδα, τότε θα περιμένουμε να δούμε τι θέση θα πάρει ο Μπαρικέλο για να ξέρουμε αν θα κριθεί πρόωρα ο τίτλος ή θα έχουμε παράταση αγωνίας μέχρι το φινάλε, όπως έγινε και πέρυσι αλλά και πρόπερσι στη Βραζιλία.

Αναλυτικά η κατάταξη του γκρίντ

1. Μπαρικέλο, Brawn GP
2. Γουέμπερ, Red Bull
3. Σούτιλ, Force India
4. Τρούλι, Toyota
5. Ραϊκόνεν, Ferrari
6. Μποεμί, Toro Rosso
7. Ρόσμπεργκ, Williams
8. Κουμπίτσα, BMW
9. Νακαζίμα, Williams
10. Αλόνσο, Renault
11. Κομπαγιάσι, Toyota
12. Αλγκουερσαρί, Toro Rosso
13. Γκροσεάν, Renault
14. Μπάτον, Brawn GP
15. Λιούτσι, Force India
16. Φέτελ, Red Bull
17. Κοβαλάϊνεν, McLaren
18. Χάμιλτον, McLaren
19. Χάϊντφελντ, BMW
20. Φισικέλα, Ferrari

Βαθμολογία οδηγών

1. Τζένσον Μπάτον - Brawn-Mercedes 85
2. Ρούμπενς Μπαρικέλο - Brawn-Mercedes 71
3. Σεμπάστιαν Φέτελ - Red Bull-Renault 69
4. Μαρκ Ουέμπερ - Red Bull-Renault 51,5
5. Κίμι Ράικονεν - Ferrari 45
6. Λιούις Χάμιλτον - McLaren-Mercedes 43
7. Νίκο Ρόσμπεργκ - Williams-Toyota 34,5
8. Γιάρνο Τρούλι -Toyota 30,5
9. Φερνάντο Αλόνσο - Renault 26
10. Τίμο Γκλοκ -Toyota 24
11. Χέικι Κοβαλάινεν - McLaren-Mercedes 22
12. Φελίπε Μάσα - Ferrari 22
13. Νικ Χάιντφελντ - BMW Sauber 15
14. Ρόμπερτ Κούμπιτσα - BMW Sauber 9
15. Τζιανκάρλο Φιζικέλα - Ferrari 8
16. Άντριαν Σούτιλ - Force India 5
17. Σεμπαστιάν Μπουεμί Toro Rosso-Ferrari 3
18. Σεμπαστιάν Μπουρνταίν - STR-Ferrari 2

Βαθμολογία κατασκευαστών:

1 Brawn-Mercedes 156 *
2 RBR-Renault 120.5
3 Ferrari 67
4 McLaren-Mercedes 65
5 Toyota 54.5
6 Williams-Toyota 34.5
7 Renault 26
8 BMW Sauber 24
9 Force India-Mercedes 13
10 STR-Ferrari 5

Χρειάζεται μόλις μισό βαθμό για να πανηγυρίσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα κατασκευαστών.


Επιμέλεια : Σταυρούλα Σάββα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x