Stoiximan Super League

ΠΑΟ: Να… καβαλήσει την κορυφή

Τη νίκη με την οποία θα επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας της Superleague, ύστερα από τη χθεσινή νίκη (3-0) του Ολυμπιακού επί του Αστέρα Τρίπολης, θέλει απόψε (19:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1) ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Καβάλα. Πώς θα παρατάξει ο Χενκ Τεν Κάτε το «τριφύλλι», αφού έχει την πρόθεση να επαφέρει τους Καντέ και Σιμάο στο αρχικό σχήμα. Δεν το βάζει κάτω η Παλμέιρας όσον αφορά την υπόθεση του Ντέιβιντ!

Τη νίκη με την οποία θα επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας της Superleague, ύστερα από τη χθεσινή νίκη (3-0) του Ολυμπιακού επί του Αστέρα Τρίπολης, θέλει απόψε (19:00, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1) ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Καβάλα. Το «τριφύλλι», με τη βοήθεια περίπου 4.000 οπαδών του, θα προσπαθήσει να φύγει με το «διπλό» από το «Ανθή Καραγιάννη» και να κάνει το 7x7. Δεν προτίθεται ο Χενκ Τεν Κάτε να παρατάξει με πολλές αλλαγές τους «πράσινους», αν και θα επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τους Σιμάο και Καντέ.

Συγκεκριμένα, ο Ολλανδός τεχνικός θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Τζόρβα και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Βύντρα, Μπιάρσμιρ, Σαριέγκι και Καντέ (αντί του Σπυρόπουλου). Στο κέντρο της άμυνας θα αγωνιστεί ο Κατσουράνης με τον Σιμάο (αντί του Ζιλμπέρτο Σίλβα), έχοντας στα πλάγια τον Σαλπιγγίδη (δεξιά) και τον Λέτο (αριστερά). Πιο μπροστά θα βρίσκεται ο Καραγκούνης, ενώ μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Σισέ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γκαλίνοβιτς, Ζιλμπέρτο, Νίνης, Ρουκάβινα, Γκάμπριελ, Μαρίνος και Καρνέζης. Το απόγευμα προπονήθηκαν στην Παιανία όσοι έμειναν εκτός αποστολής (σ.σ.: Δάρλας, Πετρόπουλος, Χριστοδουλόπουλος, Κλέιτον, Μάντζιος και Μαχλελής) και μαζί τους γυμνάστηκε ο Τζιόλης. Ο Εμπεν τούς έκανε ασκήσεις φυσικής κατάστασης, πλην του Σεϊταρίδη, ο οποίος είχε πάει το πρωί για θεραπεία.

Σαν στο… σπίτι του!

Όσον αφορά την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο, τα 3.280 εισιτήρια που δόθηκαν στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποδείχθηκαν λίγα, αφού οι φίλοι της ομάδας αναμένεται να κατακλείσουν το «Ανθή Καραγιάννη» και να δώσουν «μάχη» για ένα «μαγικό χαρτάκι». Τα περισσότερα εισιτήρια έχουν διατεθεί στους οπαδούς του «τριφυλλιού» στην Καβάλα και τη Χρυσούπολη αλλά και στους συνδέσμους στις γύρω πόλεις.

Παράλληλα, σήμερα θα ταξιδέψουν από την Αθήνα οργανωμένοι οπαδοί τόσο με αεροπλάνα όσο και με λεωφορεία. Οι «πράσινοι» ενδέχεται να έχουν και τη θύρα 12 (εκτός από τις 9, 10, 11) στη διάθεσή τους. Οσοι οπαδοί της ομάδας δεν έχουν πάρει εισιτήρια, σήμερα θα διατίθενται από τις 10:00 έως τις 19:00 στο εκδοτήριο της θύρας 9 και το καθένα κοστίζει 25 ευρώ.

Απειλεί η Παλμέιρας

Δεν το βάζει κάτω η Παλμέιρας όσον αφορά την υπόθεση του Ντέιβιντ και οι παράγοντες του συλλόγου στέλνουν σκληρά μηνύματα στον παίκτη του Παναθηναϊκού, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός στη Φλαμένγκο. Η βραζιλιάνικη ομάδα επιμένει ότι ο 22χρονος αμυντικός αθέτησε το συμβόλαιό του και ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του αθλητικού διευθυντή, Σαβέριο Ορλάντι:

«Αθέτησε το συμβόλαιο που είχαμε και θα τον κυνηγήσουμε γι' αυτό. Αν δεν το πράξουμε, οι παίκτες όλων των ομάδων θα πιστέψουν ότι μπορούν να κάνουν το ίδιο. Το δικαστήριο βέβαια θα πάρει χρόνο, αλλά δεν γίνεται διαφορετικά. Αυτή τη στιγμή ο παίκτης αναρρώνει από τον τραυματισμό του, αλλά ίσως αυτό δεν είναι το πιο σοβαρό που έχει να αντιμετωπίσει. Σύντομα, ο Ντέιβιντ θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 30 εκατ. δολαρίων. Αν δεν το πράξει ή δεν επιστρέψει στην ομάδα, τότε θα καταφύγουμε στα πολιτικά δικαστήρια».

Ο δικηγόρος της «βερντάο», Σέρτζιο Σβάρτσμαν τόνισε επίσης: «Σύμφωνα με τον νόμο που είχε θεσπίσει ο Πελέ, όταν ένας αθλητής επιθυμεί να λύσει το συμβόλαιο του με μία ομάδα, πρέπει να ειδοποιήσει τον σύλλογο και να πληρώσει τη ρήτρα που προβλέπεται. Αυτό δεν έγινε, όμως η βραζιλιάνικη ομοσπονδία μάς ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι».

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x