Stoiximan Super League

Γκαλέτι: «Είμαι κι εγώ Έλληνας…»!

Πανευτυχής στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό δήλωσε ο Λουτσιάνο Γκαλέτι στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, από την έκθεση Sports Show όπου παρευρέθηκε για την παρουσίαση της προσωπικής του ιστοσελίδας. «Είμαι Έλληνας πια! Πουθενά δεν μου έχουν φερθεί έτσι. Ήταν η καλύτερη απόφαση να έρθω», τόνισε. «Μας ενθαρρύνει και παίρνει το καλύτερο από μας ο Ζίκο», πρόσθεσε. «Βρήκαμε τον εαυτό μας», ο Β. Τοροσίδης.

Πανευτυχής στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό δήλωσε ο Λουτσιάνο Γκαλέτι στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, από την έκθεση Sports Show όπου παρευρέθηκε για την παρουσίαση της προσωπικής του ιστοσελίδας (http://www.lucianogalletti.gr).

«Είμαι Έλληνας πια! Δεν μου έχουν φερθεί πουθενά αλλού όπως στην Ελλάδα και η δημιουργία της ιστοσελίδας μου είναι ένας τρόπος για να έρθουμε πιο κοντά. Ήταν δύσκολο να αλλάξω χώρα μετά από χρόνια στην Ισπανία, αλλά ήταν η καλύτερη απόφαση που έχω πάρει και δεν έχω μετανιώσει καθόλου», τόνισε ο 29χρονος δεξιός εξτρέμ των «ερυθρολεύκων».

Για τη δική του επιστροφή στη δράση, που συνδυάστηκε από μια καλή εμφάνιση με όμορφο ποδόσφαιρο από την ομάδα του, είπε: «Όλοι είμαστε σημαντικοί για την ομάδα, αλλά εμείς που αγωνιζόμαστε από τη μέση και μπροστά βάζουμε συνήθως τα γκολ, γι’αυτό και έχουμε περισσότερη προβολή. Δουλεύουμε όλοι ομαδικά για να καταφέρουμε ακόμη περισσότερα».

Ο Ολυμπιακός δείχνει να αποκτά περισσότερο επιθετική φιλοσοφία με την έλευση του Ζίκο στην τεχνική του ηγεσία. Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι σχολιάζει: «Ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία. Ο νέος προπονητής έχει πιο επιθετική φιλοσοφία, ενθαρρύνει τους παίκτες και θέλει να πάρει το καλύτερο δυνατό από αυτούς».

Πλέον, η προσοχή στρέφεται στον κρίσιμο αγώνα της Τρίτης με τη Σταντάρ Λιέγης. «Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι. Χρειαζόμαστε αυτή τη νίκη και υποσχόμαστε ότι θα δώσουμε τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Ελπίζουμε να αποδώσουμε όπως και χθες και να φτάσουμε στη νίκη μας», τόνισε ο Αργεντινός άσος, ενώ ερωτηθείς αν είναι εφικτή σε συλλογικό επίπεδο για μια ελληνική ομάδα μια επιτυχία αντίστοιχη αυτής της Εθνικής του 2004, απάντησε: «Υπάρχουν διαφορές ανάμεσα σε μερικές ομάδες, αλλά όσο περνά ο καιρός μικραίνουν. Νομίζω πως σταδιακά οι ομάδες θα γίνουν ίσες».

Για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος τόνισε: «Νομίζω πως κάθε ομάδα βελτιώνεται και όλες οι ομάδες παρουσιάζονται καλύτερες, ιδιαίτερα στις έδρες τους. Πιστεύω όμως ότι στο τέλος ο καλύτερος είναι αυτός που κερδίζει».

Όσο για το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει μάθει ελληνικά, απάντησε χαμογελώντας: «Σιγά-σιγά θα γίνει κι αυτό, είναι πολύ δύσκολη γλώσσα», ενώ όταν του ζητήθηκε να πει μία ελληνική λέξη που ξέρει είπε «… δεν μπορώ να την πω (γέλια)».

Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι δεν θα μπορούσε να μη σχολιάσει και την πορεία της Εθνικής Αργεντινής, που εξασφάλισε την ύστατη στιγμή την πρόκριση στο Μουντιάλ. «Είναι μία δύσκολη κατάσταση. Η Αργεντινή έχει δυνατότητες για να είναι σε ψηλότερη θέση. Δεν συμφωνώ με τις εκδηλώσεις κατά του Ντιέγκο Μαραντόνα. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει το ποδόσφαιρο και ποιος είναι ο Μαραντόνα στην Αργεντινή. Τα συναισθήματα στη χώρα μου είναι πολύ έντονα. Υπάρχει πολλή πίεση, γιατί κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ένα Μουντιάλ χωρίς την Αργεντινή. Έχουμε φοβερούς ποδοσφαιριστές, αλλά δεν αποδίδουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x