Ελλάδα

Πήρε τον Γκόλεματς ο Παναθηναϊκός

Οι τραυματισμοί των Τσαρτσαρή και Μπατίστ ανάγκασαν τον Παναθηναϊκό να καλέσει… ενισχύσεις για τη γραμμή κρούσης. Οι «πράσινοι» συμφώνησαν για τρεις μήνες με τον Σλοβένο πάουερ φόργουορντ/σέντερ, Γιούριτσα Γκόλεματς, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για να δοκιμαστεί και πιθανότατα θα υπογράψει. Ο 32χρονος άσος (2,09μ.) αγωνίστηκε την περασμένη περίοδο στον Πανελλήνιο.

Οι τραυματισμοί των Τσαρτσαρή και Μπατίστ ανάγκασαν τον Παναθηναϊκό να καλέσει… ενισχύσεις για τη γραμμή κρούσης. Οι «πράσινοι» συμφώνησαν για τρεις μήνες με τον Σλοβένο πάουερ φόργουορντ/σέντερ, Γιούριτσα Γκόλεματς, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για να δοκιμαστεί και πιθανότατα να υπογράψει.

Ο 32χρονος άσος (2,09μ.) αγωνίστηκε την περασμένη περίοδο στον Πανελλήνιο, ενώ στο παρελθόν έχει περάσει από τη Ζρίνιεβατς, τη Σλόβαν Ολίμπια, την Ολίμπια Λουμπλιάνα, την Έφες Πίλσεν, την Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ, την Ουράλ Περμ, την Χάποελ Ιερουσαλήμ, την Παρί-Λεβαλουά, τον Πανελλήνιο και τη Λοτομάτικα Ρόμα. Επίσης, ήταν μέλος της εθνικής Σλοβενίας που κατέλαβε την τέταρτη θέση στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας.

Ο Γκόλεματς είχε την περασμένη περίοδο 10,8 πόντους και 5,4 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στην Α1, ενώ είχε 9,3 πόντους, 3,8 ριμπάουντ και 2,4 ασίστ με την ομάδα της Κυψέλης στο Eurocup. Σε 9 ματς στο Ευρωμπάσκετ με τη Σλοβενία είχε 2,9 πόντους, 1,7 ριμπάουντ και 1,8 ασίστ ανά αγώνα.

Η ομάδα του Παναθηναϊκού έχει ρεπό την Κυριακή και τη Δευτέρα αρχίζει η προετοιμασία για τον αγώνα με την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο στην Ιταλία την Πέμπτη. Απόντες θα είναι οι Μάικ Μπατίστ, Κώστας Τσαρτσαρής και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ενώ, αντίθετα, αναμένεται να επιστρέψει στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων ο Γιώργος Μπόγρης, που δείχνει να ξεπερνά το διάστρεμμα.

Ο Δημήτρης Ιτούδης, μετά τη δύσκολη χθεσινή νίκη επί του Περιστερίου (69-65), τόνισε: «Το βασικό πρόβλημα που υπάρχει είναι οι τραυματισμοί, κάτι που μας έχει οδηγήσει στο να δοκιμάζουμε διάφορα σχήματα, όπως με τον Σερμαντίνι ή τον Περπέρογλου στο 4, για παράδειγμα. Το τελευταίο φιλικό μάς βοήθησε σημαντικά για να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα, ήταν ένα δυνατό φιλικό που μας βοήθησε να δούμε πολλά πράγματα, ενόψει της έναρξης των επίσημων αγωνιστικών μας υποχρεώσεων. Είχαμε καλή δημιουργία, είχαμε πολλά καλά, σωστά σουτ, αλλά ήμασταν αρκετά άστοχοι. Αυτό που θέλουμε για τη συνέχεια είναι υγεία. Είναι κάτι που το ευχηθήκαμε όλοι και στην παρουσίαση της ομάδας και της φανέλας για την περίοδο 2009-10, σε μια πραγματικά πολύ όμορφη εκδήλωση, σημαντική για την ομάδα και για την οποία αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους την εμπνεύστηκαν και την έκαναν πράξη από το τμήμα μάρκετινγκ και στους επικεφαλής».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x