Γενικά

Jupiler League: Στην κορυφή με άγχος…

Έστω και στα τελευταία λεπτά, η Μπριζ βρέθηκε ξανά στην κορυφή του βελγικού πρωταθλήματος… Οι «μπριζουά» επικράτησαν με 1-0 της Γάνδης στο «Ολιμπιά», στον αγώνα που ολοκλήρωσε την 11η αγωνιστική και προσπέρασαν ξανά με έναν βαθμό την Αντερλεχτ, η οποία το Σάββατο κέρδισε τη Σαρλερουά και βρέθηκε προσωρινά στην κορυφή. Όμως, για να βρεθούν οι φιναλίστ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1978 ξανά εκεί, χρειάστηκε να φτάσουμε στο 87'.

Έστω και στα τελευταία λεπτά, η Μπριζ βρέθηκε ξανά στην κορυφή του βελγικού πρωταθλήματος… Οι «μπριζουά» επικράτησαν με 1-0 της Γάνδης στο «Ολιμπιά», στον αγώνα που ολοκλήρωσε την 11η αγωνιστική και προσπέρασαν ξανά με έναν βαθμό την Αντερλεχτ, η οποία το Σάββατο κέρδισε τη Σαρλερουά και βρέθηκε προσωρινά στην κορυφή. Όμως, για να βρεθούν οι φιναλίστ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1978 ξανά εκεί, χρειάστηκε να φτάσουμε στο 87΄, όπου ο Τσάβεζ σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους. Με αυτό το αποτέλεσμα, οι ηττημένοι έμειναν μακριά από τις ευρωπαϊκές θέσεις.

Στο ματς που προηγήθηκε, η Μαλίν πήρε σπουδαία νίκη κόντρα στην Γκενκ εκτός έδρας. Οι κυπελλούχοι Ευρώπης του 1988 νίκησαν με 2-1 την πρωταθλήτρια Βελγίου του 2002 και παρέμειναν στην τρίτη θέση, δείχνοντας ικανοί για την επιστροφή τους στα ευρωπαϊκά «σαλόνια». Αντίθετα, η πρώην αντίπαλος της ΑΕΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ παρέμεινε στις μεσαίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.



Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής:


Σάββατο 17 /10 (21:00)

Ζούλτε Βάρεγκεμ - Γκέρμιναλ 4-0

Άντερλεχτ – Σαρλερουά 2-0

Κόρτραϊκ – Ροζελάρε 2-0

Λόκερεν - Σερκλ Μπριζ 1-1

Μουσκρόν - Σεντ Τρούιντεν 2-1

Βέστερλο - Σταντάρ Λιέγης 2-0

Κυριακή 18 /10

Γκενκ-Μαλίν 1-2

Μπριζ-Γάνδη 1-0


Δείτε τη βαθμολογία της Jupiler League.


Αναλυτικά, το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής:

Λόκερεν - Γκενκ
Σερκλ Μπριζ - Κόρτραϊκ
Σαρλερουά - Βέστερλο
Γκέρμιναλ - Μουσκρόν
Σεντ Τρούιντεν – Γάνδη
Σταντάρ Λιέγης - Ζούλτε Βάρεγκεμ
Ροζελάρε- Κλαμπ Μπριζ
Μαλίν - Άντερλεχτ


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x