Ελλάδα

Τσίλντρες: «Πρέπει να αγριέψουμε»

Ο Ολυμπιακός έχει μείνει πολλά χρόνια μακριά από τους τίτλους. Πέρσι έφτασε κοντά στο να σπάσει αυτή την κακοδαιμονία, αλλά δεν τα κατάφερε. «Πρέπει να αγριέψουμε και να τους δείξουμε ότι γυαλίζει το μάτι μας», η προτροπή του Τζος Τσίλντρες προς του συμπαίκτες του για το ξεκίνημα της νέας σεζόν. Ο Αμερικανός φόργουορντ μίλησε στο www.sportfm.gr για τη χρονιά που ξεκινά για τους «ερυθρόλευκους» την Τετάρτη, για τον Παναθηναϊκό, αλλά και για το ΝΒΑ που τον περιμένει.

Ο Ολυμπιακός έχει μείνει εδώ και πολλά χρόνια μακριά από τους τίτλους. Πέρσι έφτασε για μία ακόμη φορά κοντά στο να σπάσει αυτή την κακοδαιμονία, αλλά δεν τα κατάφερε. «Πρέπει να αγριέψουμε και να τους δείξουμε ότι γυαλίζει το μάτι μας», η προτροπή του Τζος Τσίλντρες προς του συμπαίκτες του για το ξεκίνημα της νέας σεζόν. Ο Αμερικανός φόργουορντ μίλησε στο www.sportfm.gr για τη χρονιά που ξεκινά για τους «ερυθρόλευκους» την Τετάρτη, για τον Παναθηναϊκό, αλλά και για το ΝΒΑ που τον περιμένει.

Συνέντευξη στον Αντώνη Κατσίκη

Πέρσι, ο 26χρονος φόργουορντ πάλεψε με όλους. Κυρίως, όμως, πάλεψε με τον ίδιο του τον εαυτό. Το πολιτισμικό-σοκ που υπέστη ερχόμενος στη χώρα μας ήταν μεγάλο, αλλά προς το τέλος της σεζόν έδειξε να προσαρμόζεται στα ελληνικά δεδομένα. Στον Ολυμπιακό περιμένουν να είναι ακόμη καλύτερος φέτος, κάτι που υπόσχεται και ο ίδιος, καθώς «η αλήθεια είναι πως πέρσι μου ήρθαν όλα μαζί. Ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκα μακριά από τη χώρα μου, είχα και τραυματισμούς, ενώ προσπαθούσα να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα. Φέτος θα είμαι πολύ καλύτερος», είπε ο πρώην παίκτης των Ατλάντα Χοκς και στη συνέχεια έδωσε και ένα παράδειγμα του τι να περιμένουμε. «Θα είμαι όπως στον τρίτο τελικό πέρσι με τον Παναθηναϊκό». Δηλαδή, αν κάποιος δεν θυμάται, ο «Τσίλι» σπεύδει να εξηγήσει πως «θα προσπαθώ σε κάθε παιχνίδι να δίνω το 110% των δυνατοτήτων μου. Όλοι θα πρέπει να το κάνουμε αυτό. Να μπαίνουμε σε κάθε ματς και να αγωνιζόμαστε σαν να είναι τελικός. Να είμαστε αγριεμένοι. Δεν θα πρέπει να δίνουμε στους αντιπάλους μας κανένα περιθώριο να μας αμφισβητήσουν».

Ο βασικός αντίπαλος του Ολυμπιακό είναι ο Παναθηναϊκός, με τον Τσίλντρες να εκτιμά πως «και φέτος θα παλέψουμε μαζί τους σε όλους τους τελικούς. Με τις προσθήκες που κάναμε φέτος, θεωρώ πως δεν μπορούν να μας μαρκάρουν. Δεν έχουν τους παίκτες να μας αντιμετωπίσουν, αλλά αυτό θα πρέπει να το δείξουμε και στο γήπεδο. Μέσα στο παρκέ, εκεί που κρίνονται όλα. Στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό θα πρέπει να γίνουμε ακόμη πιο επιθετικοί. Να μην τους αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους. Φέτος θα πρέπει αυτό να αλλάξει για να καταφέρουμε να φτάσουμε στην κατάκτηση τίτλων».

Η χρονιά που ξεκινά για τους «ερυθρόλευκους» την Τετάρτη είναι διαφορετική σε σχέση με πέρσι, αφού φέτος «έγιναν κάποιες πολύ ποιοτικές προσθήκες, ενώ θα μας βοηθήσει πάρα πολύ και το ότι οι περισσότεροι από τους παίκτες που ήμασταν πέρσι στην ομάδα, μείναμε και φέτος. Έτσι θα γίνουμε πολύ πιο γρήγορα ομάδα».

Ο «Τσίλι» μίλησε το καλοκαίρι με αρκετές ομάδες του ΝΒΑ, αλλά επέλεξε να μείνει για ακόμη μία σεζόν στον Πειραιά. «Όπως είχα ξαναπεί, έχω μια δουλειά να τελειώσω εδώ. Ήρθα για να πάρω τίτλους και θα το κάνω. Δεν θα άφηνα την ομάδα έτσι. Μίλησα με κάποιες ομάδες του ΝΒΑ το καλοκαίρι, αλλά αυτό τώρα δεν χρειάζεται να το συζητάμε. Το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι ο Ολυμπιακός. Θέλω να επιτύχουμε τους στόχους μας φέτος και το ΝΒΑ μπορεί να περιμένει».

Από τον «μαγικό πλανήτη», όπως έκανε πέρσι ο ίδιος, ήρθαν φέτος οι Κλέιζα και Ουέιφερ με τον…παλιό Τσίλντρες να μην έχει κάτι ιδιαίτερο να πει στους ΝΒΑers συμπαίκτες του. «Δεν έχω κάτι ξεχωριστό να τους πω. Και οι δύο είναι σπουδαίοι παίκτες και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Η συμβουλή μου θα είναι “μπείτε στο παρκέ και παίξτε δυνατά”, δεν χρειάζεται κάτι άλλο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x