Ελλάδα

Πρώτο τζάμπολ

Το πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ ανδρών κάνει πρεμιέρα αυτό το Σαββατοκύριακο και το μεσημέρι της Δευτέρας, οι προπονητές και οι αρχηγοί των ομάδων που παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα ευχήθηκαν, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε ο ΕΣΑΚΕ, «να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα, μακριά από επεισόδια».

Το πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ ανδρών κάνει πρεμιέρα αυτό το Σαββατοκύριακο και το μεσημέρι της Δευτέρας, οι προπονητές και οι αρχηγοί των ομάδων που παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα ευχήθηκαν, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε ο ΕΣΑΚΕ, «να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα, μακριά από επεισόδια».

Αναλυτικά, οι δηλώσεις:

Βασίλης Οικονομίδης (Πρόεδρος ΕΣΑΚΕ): «Έχουμε προβλήματα αλλά ενωμένοι η οικογένεια του μπάσκετ θα προχωρήσουμε και θα τα λύσουμε. Καλή χρονιά και υγεία στους αθλητές».

Λάζαρος Παπαδόπουλος (Πρόεδρος ΠΣΑΚ): «Γινόμαστε έρμαια των παραγόντων. Στην Ευρώπη ισχύουν τα αυτονόητα ενώ εδώ όχι. Ευχαριστούμε όσους είναι δίπλα μας. Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες».

Στέλιος Συμεωνίδης (ΚΕΔ): «Να έχουμε καλό πρωτάθλημα και να κριθούμε στο τέλος. Φέτος, τέσσερις κορυφαίοι δεν θα σφυρίξουν καθόλου. Ζητάμε καλή πρόθεση από τους δημοσιογράφους και σωστή κριτική».

Ζέλικο Ομπράντοβιτς (Προπονητής Παναθηναϊκού): «Στόχος μας είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ, να κατακτήσουμε όλα τα τρόπαια και φέτος και το γήπεδο μας να είναι γεμάτο σε κάθε ματς».

Δημήτρης Διαμαντίδης (Αρχηγός Παναθηναϊκού): «Δεν νιώθω κανένα επιπλέον βάρος που είμαι αρχηγός. Όπως είπε και ο κόουτς, στόχος μας είναι να κατακτήσουμε και πάλι όλα τα τρόπαια, να παίξουμε καλό μπάσκετ και να βλέπουμε γεμάτο το ΟΑΚΑ».

Παναγιώτης Γιαννάκης (Προπονητής Ολυμπιακού): «Οι στόχοι μας φέτος είναι ξεκάθαροι. Δουλεύουμε σκληρά για να καλύψουμε τις αδυναμίες μας και με υπομονή και προσπάθεια θα κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε. Θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ.

Θοδωρής Παπαλουκάς (Αρχηγός Ολυμπιακού): «Θα είναι μια δύσκολη χρονιά. Ενισχυθήκαμε και τα πρώτα δείγματα είναι θετικά. Βέβαια, φέτος, θα πρέπει να κατακτήσουμε τίτλους. Όχι μόνο να παίξουμε καλό μπάσκετ. Ελπίζω να είναι η χρονιάς μας».

Γιώργος Μπαρτζώκας (Προπονητής Αμαρουσίου): «Η χρονιά ξεκίνησε ήδη εντυπωσιακά, είναι δύσκολο να χωρέσουμε δύο καρπούζια σε μια μασχάλη και με την ευκαιρία που μου δίνεται να ευχαριστήσω τον Σούλη Μαρκόπουλο που μου παρέδωσε μια έτοιμη ομάδα».

Κώστας Καϊμακόγλου (Αρχηγός Αμαρουσίου): «Καταφέραμε να μπούμε στην Ευρωλίγκα για πρώτη φορά στη ιστορία μας. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να αντέξουμε στα δύσκολα και συνεχόμενα παιχνίδια».

Φώτης Κατσικάρης (Προπονητής Άρη): «Δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλά είμαστε καταδικασμένοι να πρωταγωνιστούμε γιατί ο Άρης έχει μεγάλη ιστορία και δυναμική. Από τη στιγμή που ήρθα, είχαμε μπροστά μας μικρό περιθώριο για βελτίωση αλλά θα προσπαθήσουμε σκληρά και είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στην Ελλάδα».

Νίκος Χατζεβρέττας (Αρχηγός Άρη): «Είναι μια νέα πρόκληση στην καριέρα μου. Ξεκινήσαμε πολύ άσχημα. Σταδιακά, όμως, πιστεύω πως θα γίνουμε ο Άρης που όλοι θέλουμε».

Νέναντ Μάρκοβιτς (Προπονητής Πανιωνίου): «Η χρονιά είναι εντελώς διαφορετική φέτος. Η ομάδα μας είναι αρκετά νέα. Θα είναι μια πολύ δύσκολη σεζόν και εγώ θα είμαι πολύ χαρούμενος αν μπούμε στα πλέι οφ».

Ιβάν Ζορόσκι (Αρχηγός Πανιωνίου): «Οι στόχοι στον Πανιώνιο είναι πάντα υψηλοί. Και παρά το γεγονός ότι μείναμε μόνο δύο παίκτες από πέρσι στην ομάδα, ο στόχος μας είναι να γινόμαστε καλύτεροι παιχνίδι με το παιχνίδι».

Μανώλης Παπαμακάριος (Αρχηγός Πανελληνίου): «Στόχος μας φέτος είναι να κάνουμε το βήμα παραπάνω και να μπούμε στην τετράδα».

Σούλης Μαρκόπουλος (Προπονητής ΠΑΟΚ): «Ομάδες σαν τον ΠΑΟΚ θα πρέπει να στοχεύουν ψηλά. Οι συνθήκες είναι δύσκολες, αλλά θα δουλέψουμε σκληρά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

Δημήτρης Καλαϊτζίδης (Αρχηγός ΠΑΟΚ): «Να βρει η ομάδα την αξιοπιστία της και να επιστρέψει ο κόσμος κοντά της».

Γιάννης Σφαιρόπουλος (Προπονητής Κολοσσού Ρόδου): «Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία σε όλους. Στόχος μας είναι να αποδείξουμε πως η περσινή χρονιά δεν ήταν πυροτέχνημα. Θέλουμε να επαναλάβουμε την περσινή πορεία και θα δουλέψουμε σκληρά για να τα καταφέρουμε».

Κώστας Φλεβαράκης (Προπονητής ΑΕΚ): «Όπως όλοι ξέρετε έχουμε προβλήματα αλλά θέλουμε να τελειώσουμε τη χρονιά με ψηλά το κεφάλι όπως ακριβώς κάναμε και πέρσι. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχουμε μεγάλη βοήθεια από τον κόσμο».

Άκης Καλλινικίδης (Αρχηγός ΑΕΚ): «Μεγάλο σωματείο η ΑΕΚ. Νιώθουμε υποχρεωμένοι να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι, παρά τα εξωαγωνιστικά προβλήματα»

Κώστας Πιλαφίδης (Προπονητής Καβάλας): «Η Καβάλα πρέπει να συνεχίσει όπως πέρσι και πρέπει να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς. Στόχος μας είναι η παραμονή της ομάδας στην Α1».

Χριστόφορος Στεφανίδης (Αρχηγός Καβάλας): «Στόχος μας είναι να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον του κόσμου της Καβάλας».

Βαγγέλης Κουτσκοκέρας (Προπονητής ΓΣ Ολύμπιας Λάρισας): «Είναι μια ιστορική στιγμή για την πόλη. Θα δώσουμε όλοι το κάτι παραπάνω. Πλέον υπάρχει μια ομάδα στην πόλη και για αυτό θέλουμε όλο τον κόσμο δίπλα μας».

Παπαχρήστος (Αρχηγός ΓΣ Ολύμπια Λάρισας): «Εύχομαι υγεία σε όλους. Πλέον έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην Λάρισα και οφείλουμε να το στηρίξουμε όλοι και ελπίζω για το καλύτερο».

Βαγγέλης Αγγέλου(Προπονητής Τρικάλων): «Καλή δύναμη στους φορείς του ελληνικού μπάσκετ. Κυνηγάμε την παραμονή μας στην κατηγορία και φέτος και ζητούμε την συσπείρωση της κοινωνίας, προκειμένου να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο».

Νίκος Κατσαρές (Αρχηγός Τρικάλων): «Να παλεύουμε σε κάθε ματς. Ελπίζω να είμαστε η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος».

Θανάσης Σκουρτόπουλος (Προπονητής Περιστερίου): «Επιστρέψαμε στην Α1 και θέλω να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και τυπικά ο στόχος μας είναι να καθιερωθούμε».

Στέργιος Κουφός (Προπονητής Ηλυσιακού): «Προτεραιότητα μας είναι τα νέα παιδιά. Και ισότιμος με την παραμονή είναι ο στόχος να καθιερωθούν οι παίκτες μας στο πρωτάθλημα της Α1».

Επιμέλεια: Βαγγέλης Αυγουστής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x