Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Ο… θείος από το Σικάγο

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού καθορίζεται το μέλλον της ΑΕΚ. Στο Σικάγο ο Ν. Θανόπουλος με τον οικονομικό διευθυντή της ΠΑΕ Μ. Δημαράκη για να συναντηθούν με τον μεγαλομέτοχο Νίκο Νοτιά, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται σε επαφές με Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία, που ενδιαφέρεται ακόμη και για το πλειοψηφικό πακέτο. Σήμερα κρίνεται η συμμετοχή του Μαντούκα στο ματς με την ΜΠΑΤΕ.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού καθορίζεται το μέλλον της ΑΕΚ. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Νίκος Θανόπουλος βρίσκεται από τα ξημερώματα στις ΗΠΑ για να συναντηθεί με τον μεγαλομέτοχο Νίκο Νοτιά. Αυτός έχοντας στα χέρια του την πλειοψηφία των μετοχών του συλλόγου φέρεται να έχει αρχίσει σοβαρές συζητήσεις με υποψήφιο επενδυτή ακόμη και για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου. Σημείο συνάντησης είναι το Σικάγο, που φέρεται να αποτελεί την επιχειρηματική έδρα του ενδιαφερόμενου, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι Ελληνοαμερικανός. Το ενδιαφέρον δεν φαίνεται να είναι απλώς φιλολογικό, αλλά αρκετά προχωρημένο, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι στην Αμερική ταξίδεψε και ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ, Μιχάλης Δημαράκης. Προφανώς ο επίδοξος επενδυτής θέλει να ενημερωθεί αναλυτικά για την οικονομική κατάσταση στην ΠΑΕ.

Ο Νίκος Θανόπουλος έλεγε σε όσους επικοινωνούσαν μαζί του ότι το ταξίδι του αφορά μόνο στην ενημέρωση του μεγαλομετόχου για τα προβλήματα της ΠΑΕ, ωστόσο προφανώς αυτή τη φορά οι διοικούντες επέλεξαν να μην δημοσιοποιήσουν τις επαφές, αφού αυτό δεν ωφέλησε και γύρισε μπούμερανγκ στις συζητήσεις με τον Κρις Αναστασίου και τους υπολοίπους ενδιαφερόμενους. Ο Νίκος Νοτιάς φέρεται να έχει εξετάσει το… προφίλ του ενδιαφερόμενου επενδυτή και έχει κρίνει πως πρόκειται για αξιόλογη περίπτωση. Πρόθεσή του είναι η όποια κατάληξη-θετική ή αρνητική-να υπάρχει σύντομα.

Κρίνεται του Μαντούκα

Σήμερα θα κριθεί η συμμετοχή του Γκουστάβο Μαντούκα στην αναμέτρηση της Πέμπτης με αντίπαλο την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στη Λευκορωσία για το Europa League. Ο Βραζιλιάνος μέσος δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τις ενοχλήσεις στον δεξιό προσαγωγό και δεν κατάφερε να μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης. Κατά τα άλλα, εκτός μάχης είναι οι τιμωρημένοι Γεωργέας και Αραούχο, οι τραυματίες Ζεράλντο, Αλεξόπουλος και Κουτρομάνος, αλλά και ο Γκερέιρο που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Αντίθετα στην αποστολή αναμένεται να βρίσκεται ο Νέμεθ, που επέστρεψε στη βάση του και χθες έκανε αποθεραπεία. Η αποστολή της «Ένωσης» θα αναχωρήσει το πρωί της Τετάρτης (10:00) με πτήση τσάρτερ για το Μινσκ.

Δέκα χρόνια χωρίς τον θείο Λουκά

Συμπληρώνονται δέκα χρόνια σήμερα από την ημέρα που ο Λουκάς Μπάρλος έκλεισε τα μάτια του. Ήταν 20 Οκτωβρίου του 1999 όταν ο «θείος Λουκάς», ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ΑΕΚ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών. Από το 1974 έως το 1981 ήταν στην προεδρία της ομάδας, χάνοντας την περιουσία και υποθηκεύοντας ακόμη και το σπίτι του. Στο διάστημα της θητείας του η «Ένωση» πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα, το 1978 και το 1979, ένα Κύπελλο το 1978, αλλά και την πορεία ως τα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA την περίοδο 1976/77. Παράλληλα επί των ημερών του φόρεσαν τη φανέλα της ΑΕΚ σπουδαίοι Έλληνες και ξένοι ποδοσφαιριστές, αναδείχθηκαν μεγάλα ταλέντα από τις ακαδημίες, ενώ κτίστηκε η διώροφη εξέδρα στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, που περιελάμβανε και τη «σκεπαστή». Με την αποχώρησή του από την ηγεσία της ΠΑΕ και την πώλησή του στον Ανδρέα Ζαφειρόπουλο το 1981 η χρυσή περίοδος της ΑΕΚ έλαβε τέλος και άρχισαν τα «πέτρινα» χρόνια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x