Ευρώπη

Με τον αέρα του πρωταθλητή

Την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου που κατέκτησε πριν από πέντε μήνες στο Βερολίνο αρχίζει ο Παναθηναϊκός απόψε αντιμετωπίζοντας για την πρώτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο στην Ιταλία (21:30, Novasports 1). Οι «πράσινοι» πέρα από έναν υπολογίσιμο αντίπαλο έχουν να... αναμετρηθούν και με τα σημαντικά προβλήματα που προκύπτουν από την απουσία των τραυματιών Μάικ Μπατίστ, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και Κώστα Τσαρτσαρή. Αντίθετα, παρών θα είναι ο Γιούριτσα Γκόλεματς.

Την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου που κατέκτησε πριν από πέντε μήνες στο Βερολίνο αρχίζει ο Παναθηναϊκός απόψε αντιμετωπίζοντας για την πρώτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο στην Ιταλία (21:30, Novasports 1). Οι «πράσινοι» πέρα από έναν υπολογίσιμο αντίπαλο έχουν να... αναμετρηθούν και με τα σημαντικά προβλήματα που προκύπτουν από την απουσία των τραυματιών Μάικ Μπατίστ, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και Κώστα Τσαρτσαρή. Αντίθετα, παρών θα είναι ο Γιούριτσα Γκόλεματς, που αποτελεί την προσθήκη της τελευταίας στιγμής.

«Ξεκινά μια νέα σεζόν και το ματς της Πέμπτης είναι το πρώτο επίσημο για μας. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, στόχος μας είναι πάντα η νίκη και θα παλέψουμε για αυτή», δήλωσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και πρόσθεσε: «Θα αγωνιστούμε στο Μιλάνο χωρίς παίκτες-κλειδιά, όπως ο Μπατίστ, ο Γιασικεβίτσιους και ο Τσαρτσαρής, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό απέναντι σε μία καλή ομάδα, με πολλά νέα πρόσωπα, που παίζει επιθετική άμυνα κι έχει πολλές εναλλακτικές λύσεις. Η Αρμάνι Τζινς Μιλάνο διαθέτει σημαντικούς παίκτες, όπως οι Φίνλεϊ, Άκερ, Μασιούλις, Πετραβίτσιους και άλλοι. Έχουν τουλάχιστον δύο καλούς παίκτες σε κάθε θέση και αυτό δείχνει τη δυσκολία της αποστολής μας».

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Φώτσης τόνισε πως όλοι οι παίκτες θα πρέπει να προσπαθήσουν για την κάλυψη των κενών. «Είναι το εναρκτήριο παιχνίδι της Ευρωλίγκας και αυτό από μόνο του καθιστά σημαντικό τον αγώνα. Χρειάζεται τη μέγιστη προσοχή από την πλευρά μας, γιατί οι πρεμιέρες είναι πάντα δύσκολες. Αντιμετωπίζουμε μία δυνατή ομάδα στην έδρα της, δεν περιμένουμε ότι θα έχουμε εύκολο έργο και ξέρουμε πως η δουλειά μας θα είναι δύσκολη. Δουλεύουμε καθημερινά και θέλουμε να αρχίσουμε καλά. Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τις απουσίες και τους τραυματισμούς που υπάρχουν στην ομάδα. Όσοι αγωνιστούν πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι και να δώσουν το 100% περιμένοντας τα παιδιά να αποθεραπευτούν και να μας βοηθήσουν και πάλι», τόνισε ο διεθνής φόργουορντ.

ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ:

25/03/1998 Παναθηναϊκός-Στεφανέλ Μιλάνο (Ιταλία) 77-58

01/04/1998 Στεφανέλ Μιλάνο (Ιταλία)-Παναθηναϊκός 86-61


Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x