Ευρώπη

Για ένα δευτερόλεπτο!

Δεν τα κατάφερε το Μαρούσι στο πρώτο παιχνίδι της ιστορίας του στην Ευρωλίγκα καθώς ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 66-65, με ένα εύστοχο σουτ του Βίκτορ Κριάπα σε «νεκρό» χρόνο. Η ομάδα των «βορείων προαστίων» όχι μόνο κοίταξε στα μάτια την περσινή φιναλίστ του τελικού της Ευρωλίγκα, αλλά μπορεί να αισθάνεται πολύ άτυχη καθώς έχασε κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Δεν τα κατάφερε το Μαρούσι στο πρώτο παιχνίδι της ιστορίας του στην Ευρωλίγκα καθώς ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 66-65, με ένα εύστοχο σουτ του Βίκτορ Κριάπα σε «νεκρό» χρόνο. Η ομάδα των «βορείων προαστίων» όχι μόνο κοίταξε στα μάτια την περσινή φιναλίστ του τελικού της Ευρωλίγκα, αλλά μπορεί να αισθάνεται πολύ άτυχη καθώς έχασε κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Το ματς:

Με τον ενθουσιασμό του «πρωτάρη» ξεκίνησε το παιχνίδι το Μαρούσι και με καλή άμυνα στα πρώτα -αναγνωριστικά- λεπτά, βρέθηκε να προηγείται με 10-5. Η ΤΣΣΚΑ στη συνέχεια ανέβασε την απόδοση της και με τον Τράιαν Λάνγκτον να αρχίζει να βρίσκει ρυθμό, έχτισε σταδιακά μια μικρή διαφορά για να βρεθεί προηγούμενη στο τέλος της πρώτης περιόδου με 12-18.

Στη δεύτερη περίοδο η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μπήκε με πάθος και με δύο γρήγορα τρίποντα έφερε ξανά το παιχνίδι στα ίσα (18-18). Μάλιστα, η είσοδος του Κώστα Καϊμακόγλου στο παιχνίδι έδωσε ακόμα περισσότερο «αέρα» στο Μαρούσι που βρέθηκε να προηγείται και με 27-25. Παρά τις προσπάθειες του Λάνγκτον (που στο ημίχρονο είχε ήδη 14 πόντους) η ομάδα των «βορείων προαστίων» ευστόχησε στην τελευταία επίθεση και κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με το σκορ να δείχνει 34-32 υπέρ της.

Όλα λειτουργούσαν τέλεια για το Μαρούσι και τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος μοίρασε σωστά το χρόνο συμμετοχής των παικτών του και είδε τους Κώστα Καϊμακόγλου και Δημήτρη Μαυροειδή να βοηθούν την ομάδα τις δύσκολες στιγμές. Το κυριότερο όμως είναι ότι έλεγχε το ρυθμό και δεν άφησε την ΤΣΣΚΑ να «τρέξει». Κάπως έτσι εξηγούνται και οι μόλις 32 πόντοι που πέτυχε η «ρώσικη αρκούδα» στο ημίχρονο. Οι πρωταθλητές Ευρώπης του 2007 έμοιαζαν μέχρι στιγμής υπνωτισμένοι και πετύχαιναν καλάθια μόνο από ατομικές ενέργειες.

Όπως και στα δύο πρώτα δεκάλεπτα, έτσι και στο τρίτο, η ομάδα του Αμαρουσίου ξεκίνησε καλύτερα και με επιμέρους σκορ 8-2 διατηρούσε και πάλι ένα ισχνό προβάδισμα. Το προσόν της ελληνικής ομάδας ήταν η καλή άμυνα και τα πολλά ριμπάουντ που μάζευαν οι παίκτες της. Από την άλλη, τη σκυτάλη από τον Λάνγκτον (που τον είχε ξεχάσει για πολύ ώρα στον πάγκο ο Πασούτιν προς όφελος του Αμαρουσίου) πήρε ο Τζέι Αρ Χόλντεν που στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν όλη η ΤΣΣΚΑ. Μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε 16 πόντους.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στην τέταρτη και τελευταία περίοδο κάπως αγχωμένες, δίνοντας (αμφότερες) έμφαση στην άμυνα. Το Μαρούσι επικεντρώθηκε κυρίως στην εξουδετέρωση των Χόλντεν και Λάνγκντον, ενώ στις επιθέσεις των γηπεδούχων εξακολουθούσε να υπάρχει ποικιλία και πλουραρισμός, όπως άλλωστε γινόταν από την αρχή του ματς. Όμως, 3:30 πριν από το τέλος, οι πρωταθλητές Ρωσίας, άρχισαν σταδιακά και έχτιζαν μια διαφορά τεσσάρων πόντων (57-61). Και εκεί που όλα έδειχναν ότι θα τελείωναν, το Μαρούσι με ηρωική αντεπίθεση «γύρισε» το ματς και 1:10΄ πριν το τέλος προηγούταν με 62-21. Καμία ομάδα δεν ευστόχησε στις δύο επιθέσεις και τα τελευταία 21 δευτερόλεπτα ανήκαν στην ΤΣΣΚΑ. Ο Λάνγκτον δεν αστόχησε αλλά απέμεναν 10’’ και το Μαρούσι δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ο Μπίλι Κιζ ευστόχησε από τα 7 μέτρα δίνοντας προβάδισμα 2 πόντων στην ομάδα του (65-63). Απέμενε μόλις 1,4’’ για τη λήξη και ο Πασούτιν κάλεσε τάιμ-άουτ. Από την επαναφορά στο κέντρο η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Κριάπα, ο οποίος με σουτ εκτός ισορροπίας και με τον Μαυροειδή «κρεμασμένο» από πάνω του ευστόχησε στο τρίποντο και χάρισε σε νεκρό χρόνο τη νίκη στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Τα δεκάλεπτα: 12-18, 34-32, 48-49, 65-66

Μαρούσι (Γ. Μπαρτζώκας): Κιζ 14, Πελεκάνος 3, Μπατής 3, Χόμαν 5, Μαυροειδής 13, Πατ Καλάθης, Αριγκμάμπου, Κένταλ 2, Καϊμακόγλου 15, Λούκας 10.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ε. Πασούτιν): Κουρμπάνοφ, Σισκάουσκας 12, Χόλντεν 16, Πονκρασόφ, Λάνγκντον 18, Σοκόλοφ 7, Κριάπα 5, Πλάνινιτς 2, Ραντένοβιτς 6.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Αυγουστής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x