Champions League

Πάτο και «φανέλα»… άλωσαν το «Μπερναμπέου»

Σε ένα παιχνίδι «διαφήμιση» του αθλήματος -αλλά και αντάξιο του ονόματος των δυο ομάδων- η Μίλαν έφυγε με ένα τεράστιο «διπλό» από το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Οι «ροσονέρι» -με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πάτο που πέτυχε δυο γκολ- επιβλήθηκαν 3-2 της Ρεάλ και επιβεβαίωσαν ότι οι μεγάλες φανέλες «δεν πεθαίνουν ποτέ». Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Μαρσέιγ -πιο εύκολα απ’ όσο μαρτυρά το τελικό σκορ- επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Ζυρίχης και ξαναμπήκε στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Σε ένα παιχνίδι «διαφήμιση» του αθλήματος -αλλά και αντάξιο του ονόματος των δυο ομάδων- η Μίλαν έφυγε με ένα τεράστιο «διπλό» από το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Οι «ροσονέρι» -με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πάτο που πέτυχε δυο γκολ- επιβλήθηκαν 3-2 της Ρεάλ και επιβεβαίωσαν ότι οι μεγάλες φανέλες «δεν πεθαίνουν ποτέ». Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Μαρσέιγ -πιο εύκολα απ’ όσο μαρτυρά το τελικό σκορ- επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Ζυρίχης και ξαναμπήκε στο παιχνίδι της πρόκρισης.


ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΜΙΛΑΝ 2-3

Δυνατά μπήκε στο παιχνίδι η Ρεάλ και, παίρνοντας από την αρχή την κατοχή της μπάλας, επιχείρησε να επιβεβαιώσει τον ρόλο του φαβορί που είχε πριν από αυτό. Η πρωτοβουλία της «βασίλισσας», μάλιστα, θα μπορούσε να την έχει βάλει από την αρχή μπροστά στο σκορ, όμως ο Ντε Μπλέκερε αρνήθηκε να δώσει το κλασικό πέναλτι που έκανε ο Ζαμπρότα, ανατρέποντας από πίσω μέσα στην περιοχή τον Μπενζεμά.

Την «αδικία», ωστόσο, αυτή σαν να ήθελε να «διορθώσει» άμεσα ο… Ντίντα που, τρία μόλις λεπτά αργότερα, έκανε ένα τραγικό -όσο και καθοριστικό για τη διακύμανση του παιχνιδιού- λάθος. Ο Γκρανέρο έκανε ένα ακίνδυνο σουτ έξω από την περιοχή, ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ έδειξε ότι θα μπλοκάρει εύκολα την μπάλα -ωστόσο, εντελώς απροσδόκητα την έχασε κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια του, δίνοντας την ευκαιρία στον επερχόμενο Ραούλ να τη «σπρώξει» εύκολα στην ανυπεράσπιστη εστία. Το γκολ αυτό -και περισσότερο ο τρόπος με τον οποίο προήλθε- φάνηκε να επηρεάζει την Μίλαν, που δεν μπόρεσε στη συνέχεια να αντιδράσει. Θα μπορούσε, δε, να πάει με δυο γκολ στην «πλάτη» στα αποδυτήρια, αν τα δυνατά σουτ των Ντιαρά και Μαρσέλο έβρισκαν στόχο.

Όσο άσχημα τελείωσε, όμως, το πρώτο ημίχρονο για τους «ροσονέρι», άλλο τόσο «ονειρικά» ξεκίνησε το δεύτερο. Οι Ιταλοί πέρασαν «αναίμακτα» τις ευκαιρίες των Ραούλ και Μπενζεμά και μέσα σε ένα πεντάλεπτο (62’-66’) πέτυχαν την απόλυτη ανατροπή. Αρχικά στο 62’, ο Πίρλο «κεραυνοβόλησε» από τα 25 μέτρα σχεδόν τον Κασίγιας -«καρφώνοντας» την μπάλα στη δεξιά του γωνία- και λίγο μόλις αργότερα ήταν η σειρά του Πάτο να «παγώσει» τη «Βασίλισσα». Ήταν η βαθιά μπαλιά του Αμπροζίνι στην πλάτη της άμυνας, με τον Κασίγιας να βγαίνει πολύ μακριά από την εστία του και τον Βραζιλιάνο, που πρόλαβε να «τσιμπήσει» την μπάλα, να μην έχει πρόβλημα στη συνέχεια να τη «σπρώξει» στο κενό τέρμα.

Η Μίλαν έδειχνε να έχει ξεκάθαρα πλέον το ψυχολογικό προβάδισμα, παρόλα αυτά η Ρεάλ βρήκε το κουράγιο να αντεπιτεθεί και τελικά να «επιστρέψει» στο ματς. Έτσι, δέκα μόλις λεπτά αργότερα, η μπάλα έφτασε λίγο έξω από την περιοχή στον Ντρέντε και εκείνος με ωραίο δεξί συρτό σουτ την έστειλε στην αριστερή γωνία του Ντίντα. Το γκολ αυτό θα περίμενε κανείς να «ρίξει» τον ρυθμό του αγώνα και να δημιουργήσει επιφυλακτικότητα στις δυο ομάδες, ωστόσο, μάλλον ήταν πολύ νωρίς, για το σημερινό παιχνίδι, ώστε να σταματήσει να προσφέρει συγκινήσεις. Έτσι, αυτό δεν άργησε να μετατραπεί σε «ρώσικη ρουλέτα». Αφού, λοιπόν, η Μίλαν «γλίτωσε» σε κάποιες ευκαιρίες της Ρεάλ -και στη συνέχεια είδε να της ακυρώνεται, ως επιθετικό φάουλ, το γκολ με κεφαλιά του Τιάγκο- έφτασε δυο λεπτά πριν το τέλος στους «επτά ουρανούς». Η μπάλα, σαν να ήταν «γραφτό», κατέληξε ξαφνικά στον Πάτο μέσα στην περιοχή, εκείνος δεν το σκέφτηκε καθόλου και, με ένα δυνατό σουτ, υπενθύμισε γιατί η ατομική ποιότητα και η μεγάλη «φανέλα» πάντα θα αξίζουν σεβασμού στο ποδόσφαιρο.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Κασίγιας, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Ραούλ, Κακά, Λασανά Ντιαρά, Μπενζεμά, Μαρσέλο, Αλμπιόλ, Τσάμπι Αλόνσο, Γκρανέρο (66' Ντρέντε)

ΜΙΛΑΝ (Λεονάρντο): Ντίντα, Πάτο, Ινζάγκι (60’ Μποριέλο), Ζέεντορφ, Νέστα, Ζαμπρότα, Πίρλο, Αμπροζίνι, Τιάγκο Σίλβα, Όντο, Ροναλντίνιο (91' Φλαμινί)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φρανκ Ντε Μπλέκερε (Βέλγιο)
ΒΟΗΘΟΙ: Πίτερ Έρμαν, Βάλτερ Βρόμανς,


ΖΥΡΙΧΗ-ΜΑΡΣΕΪΓ 0-1

Με ορμή και διάθεση να επιβάλλει από την αρχή το ρυθμό της στο παιχνίδι, μπήκε στο γήπεδο η Μαρσέιγ. Οι Μασσαλοί ανέλαβαν την πρωτοβουλία, κρατούσαν την μπάλα, ωστόσο αδυνατούσαν να «μεταφράσουν» την υπεροχή τους σε κλασικές ευκαιρίες. Μόνο στο τελευταίο πεντάλεπτο του α’ μέρους, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν με ιδιαίτερες αξιώσεις στα καρέ της Ζυρίχης, ωστόσο η αστοχία δεν τους επέτρεψε να πάνε με κάτι περισσότερο από το «ανούσιο» 0-0 στα αποδυτήρια.

Με την έναρξη του β’ μέρους, το «σκηνικό» δεν άλλαξε. Οι Ελβετοί, με εμφανές το άγχος στις κινήσεις τους, αδυνατούσαν να φανούν επικίνδυνοι και οι Γάλλοι που μπορούσαν να το κάνουν, εξακολουθούσαν να «τα χαλούν» στην τελική προσπάθεια. Ο περίφημος «νόμος του ποδοσφαίρου», ωστόσο, μάλλον δεν ισχύει σε ελβετικό έδαφος, καθώς στο 69’ οι φιλοξενούμενοι δικαιώθηκαν για την ανωτερότητά τους και «λυτρώθηκαν» από έναν αμυντικό. Ο Λούτσο, από δεξιά, έκανε ωραία σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Αργεντινός μπακ -με τεχνική που θύμισε επιθετικό κλάσης- έπιασε το μονοκόμματο σουτ και έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Λεόνι.

Από εκεί και πέρα -και μέχρι τη λήξη του ματς- η εικόνα του ελάχιστα διαφοροποιήθηκε. Η Ζυρίχη προσπάθησε, με «σπασμωδικές» κυρίως κινήσεις, να αντιδράσει, ωστόσο η προσοχή, που οι Μασσαλοί φανερά έδειξαν στα αμυντικά τους καθήκοντα, μετά το γκολ, αποδείχθηκε αρκετή για να το κρατήσουν μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΖΥΡΙΧΗ (Μπερνάρ Σαλάν): Λεόνι, Μαργκαϊράζ (84' Αμπντί), Εγκερτέρ, Φονλάντεν (84' Νίκτσι), Οκόνκβο, Αλφόνσο, Στάχελ, Κοχ, Ροτσά, Γκάχιτς (75’ Ντούριτς), Τιχίνεν

ΜΑΡΣΕΪΓ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Μανταντά, Χίλτον, Σισέ, Σεϊρού (64’ Αμπριέλ), Λούτσο (82' Καμπορέ), Μπραντάο, Νιανγκ, Μπιά, Χάιντσε, Μπονάρ, Βαλμπουένα (65’ Κονέ)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)
ΒΟΗΘΟΙ: Πρίμοζ Άρχαρ, Μάρκο Στάντσιτς

Δείτε το φιλμ των αγώνων

Επόμενη αγωνιστική

Μίλαν-Ρεάλ Μαδρίτης
Μαρσέιγ-Ζυρίχη

Βαθμολογία (3 αγ.)


Μίλαν 6 (5-4)
Ρεάλ 6 (10-5)
Μαρσέιγ 3 (2-5)
Ζυρίχη 3 (3-6)

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x