Ελλάδα

«Λύγισαν» τη... μισή ΑΕΚ τα Τρίκαλα

Τα Τρίκαλα επικράτησαν της ελλιπέστατης ΑΕΚ με 94-86 στο κλειστό του Ελληνικού για την πρώτη αγωνιστική της Α1. Μέχρι και το +20 είχε φτάσει η διαφορά για τους Θεσσαλούς στην τέταρτη περίοδο, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» δεν παραιτήθηκαν και πάλεψαν ως το τέλος. Κορυφαίος για τους νικητές ο Κασίμπ Πάουελ, αποκάλυψη για την «Ένωση» οι νεαροί Τουντζιαράκης και Παπαντωνίου.

Τα Τρίκαλα επικράτησαν της ελλιπέστατης ΑΕΚ με 94-86 στο κλειστό του Ελληνικού για την πρώτη αγωνιστική της Α1. Μέχρι και το +20 είχε φτάσει η διαφορά για τους Θεσσαλούς στην τέταρτη περίοδο, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» δεν παραιτήθηκαν και πάλεψαν ως το τέλος. Κορυφαίος για τους νικητές ο Κασίμπ Πάουελ, αποκάλυψη για την «Ένωση» οι νεαροί Τουντζιαράκης και Παπαντωνίου.

Ο αγώνας...

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε στο γήπεδο με σύνθεση ανάγκης, αφού οι έξι ξένοι παίκτες της, ΜακΓκραθ, Γκριν, Μελς, Μακ, Φράνσις και Στεφάνοφ, δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής. Ο Κώστας Φλεβαράκης μετά βίας συμπλήρωσε ομάδα, έχοντας στη διάθεσή του όμως τους Παπαντωνίου και Γέρεμιτς, που αποκτήθηκαν λίγες ώρες πριν το τζάμπολ.

Παρά την πληθώρα των προβλημάτων, η «Ένωση» ξεκίνησε πιο ζωηρά τον αγώνα, έχοντας τη συμπαράσταση 1.500 και πλέον φιλάθλων της. Με πρωταγωνιστή τον Άκη Καλλινικίδη κατάφερε να προηγηθεί με 12-9, προκαλώντας πολλά προβλήματα στους αντιπάλους με την άμυνά της. Τα Τρίκαλα όμως με την πάροδο του χρόνου έπαιρναν τον έλεγχο του αγώνα και με τον Έι Τζέι Έιμπραμς έκαναν ένα σερί 10-0 που τα έφερε μπροστά στο σκορ (12-19). Οι παίκτες του Κώστα Φλεβαράκη αντέδρασαν και πάλι για να κλείσουν προηγούμενοι την πρώτη περίοδο (24-23).

Ο επιθετικός οίστρος του Κασίμπ Πάουελ (3/3 τρίποντα) έδωσε την ευκαιρία στο συγκρότημα του Βαγγέλη Αγγέλου να μπει δυναμικά στη δεύτερη περίοδο (25-33). Με τον Νώντα Παπαντωνίου να δίνει λύσεις στην οργάνωση του παιχνιδιού, αλλά και στο σκοράρισμα η ΑΕΚ πλησίασε στο καλάθι (31-33), αλλά ο Γιώργος Αποστολίδης με συνεχείς πόντους αποκατέστησε τη διαφορά για την ομάδα του (33-41). Ένα τρίποντο του Μάκη Νικολαΐδη (41-45) αποτέλεσε την τελευταία αναλαμπή για την ΑΕΚ στο πρώτο μέρος, αφού με ηγέτη τον Έιμπραμς τα Τρίκαλα έκλεισαν το ημίχρονο με +13 (43-56).

Τα Τρίκαλα στο τρίτο δεκάλεπτο παρουσίασαν εξαιρετικό πρόσωπο και με σωστές επιλογές στην επίθεση άρχισαν να αυξάνουν συνεχώς την υπέρ τους διαφορά, η οποία έφτασε ως και το +19 (49-68) με καλάθι του Τζιγκάνοβιτς. Με πρωταγωνιστή τον νεαρό Σταύρο Τουντζιαράκη η «Ένωση» προσπάθησε να κάνει την αντεπίθεσή της και πλησίασε στο -9 (62-71), όμως με δύο γκολ-φάουλ του Σίμτσακ οι Θεσσαλοί έκλεισαν την περίοδο στο +15 (62-77) βάζοντας γερά θεμέλια για τη νίκη.

Στην τέταρτη περίοδο η διαφορά έφτασε στο +20 για τα Τρίκαλα (64-84) κι όλα έδειχναν πως το παιχνίδι είχε τελειώσει πρόωρα. Όμως η ψυχωμένη ΑΕΚ δεν τα παράτησε και με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να πλησιάσει μέχρι και το -6 (81-87). Ο Κασίμπ Πάουελ, όμως, με ώριμες επιλογές και συνεχείς πόντους κράτησε την ομάδα του στην πρωτοπορία μέχρι τέλους και της έδωσε τη νίκη. Οι παίκτες της ΑΕΚ αναμείχθηκαν με ένα θερμό χειροκρότημα για την προσπάθειά τους, καθώς αν και χρησιμοποιήθηκαν μόνο οκτώ εξ αυτών, πάλεψαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Διαιτητές: Παπαδημητρίου, Γκόντας, Μπήτης.

Δεκάλεπτα: 24-23, 43-56, 62-77, 86-94

ΑΕΚ (Φλεβαράκης): Μαρίνος 2, Νικολαΐδης 16, Γέρεμιτς 1, Παπαντωνίου 11, Δορκοφίκης 19, Αντωνάκης, Καλλινικίδης 19, Τουντζιαράκης 18.

Τρίκαλα (Αγγέλου): Έιμπραμς 25, Μπιγκς 4, Τσιντσάντζε, Νοέας 6, Κατσαρές 5, Τσαϊρέλης, Σίμτσακ 12, Αποστολίδης 13, Πάουελ 19, Τζιγκάνοβιτς 8, Ζούπαν 2.

* Στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου, ακούστηκαν από οπαδούς της ΑΕΚ συνθήματα κατά της ΕΟΚ και του Γιώργου Βασιλακόπουλο, θεωρώντας τους υπεύθυνους για τη μη έκδοση των δελτίων. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Μπάμπης Καραμανλής, κατευθύνθηκε και ζήτησε να ηρεμήσουν, τονίζοντας πως η ομοσπονδία είναι στο πλευρό της ομάδας του.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x