Stoiximan Super League

Ολυμπιακός-Εργοτέλης 2-1

Με ένα καταπληκτικό γκολ του Ντουντού (85’) ο Ολυμπιακός λύγισε την αντίσταση του Εργοτέλη και πήρε τη νίκη 2-1 στο «Καραϊσκάκη». Κουρασμένοι, χωρίς καθαρό μυαλό και με κακή εμφάνιση οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν αρχικά με τον Μήτρογλου και πήραν τους 3β. που τους κρατάνε στην κορυφή του πρωταθλήματος. Ο Σασιασβίλι το γκολ των Κρητικών που έχασαν πολλές ευκαιρίες για να κάνουν τη ζημιά στους γηπεδούχους.

Με ένα καταπληκτικό γκολ του Ντουντού (85’) ο Ολυμπιακός λύγισε την αντίσταση του Εργοτέλη και πήρε τη νίκη 2-1 στο «Καραϊσκάκη». Κουρασμένοι, χωρίς καθαρό μυαλό και με κακή εμφάνιση οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν αρχικά με τον Μήτρογλου και πήραν τους 3β. που τους κρατάνε στην κορυφή του πρωταθλήματος. Ο Σασιασβίλι το γκολ των Κρητικών που έχασαν πολλές ευκαιρίες για να κάνουν τη ζημιά στους γηπεδούχους.

Το ματς

Πολύ νωθρά μπήκαν στο παιχνίδι οι «ερυθρόλευκοι» που στα πρώτα λεπτά εγκλωβίστηκαν από τους φιλοξενούμενους. Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου ήταν αριστοτεχνικά στημένη στο γήπεδο, με τους Κρητικούς να μαρκάρουν ψηλά στο χώρο χωρίς να δίνουν στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να παίξει από τα άκρα και να μην «βγάζει» φάσεις μπροστά από την εστία του Δασκαλάκη. Ο Εργοτέλης ευτύχισε να προηγηθεί από κόρνερ, σε μια φάση που εκτέθηκε η άμυνα των «ερυθρολεύκων», αφού ο πρώτα ο Μπέτο έπιασε κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής και στη συνέχεια ο Σασιασβίλι που είχε προωθηθεί, με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 22’. Μάλιστα αυτό ήταν και το πρώτο τέρμα που δέχεται ο Αντώνης Νικοπολίδης στο «Γ.Καραϊσκάκης». Όσο οι Ρομάνο και Μπέτο είχαν δυνάμεις συνέχισαν να πιέζουν τους μέσους του Ολυμπιακού, οι οποίοι μη βρίσκοντας διαδρόμους επιδόθηκαν στις… πατροπαράδοτες γιόμες. Αφού χάθηκε ένα ημίωρο, οι Πειραιώτες προσπάθησαν να παίξουν με την μπάλα κάτω και δικαιώθηκαν στο 38΄όταν ο Μήτρογλου έπαιξε ιδανικά το «ένα-δύο» με τον Ντουντού, βγήκε απέναντι στον Δασκαλάκη και πλάσαρε ιδανικά, ισοφαρίζοντας το σκορ.

Από την έναρξη του δευτέρου μέρους ήταν φανερό ότι υπήρχε άγχος και βιασύνη στις κινήσεις των πρωταθλητών, που είχαν ακόμη ένα πρόβλημα να αντιμετωπίσουν, καθώς αποχώρησε τραυματίας ο Βασίλης Τοροσίδης. Φαίνεται ότι κάποιος μάτιασε τον πολυσύνθετο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, ο οποίος μετά την ίωση που τον ταλαιπώρησε τις προηγούμενες ημέρες, αντιμετώπισε πρόβλημα στο δεξί του γόνατο, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για κάκωση.

Και οι δύο ομάδες είχαν καλές στιγμές, αλλά στο 70’ έγινε η φάση που θα μπορούσε να κρίνει το παιχνίδι όταν Λεάλ, Τσεσνάουσκις και Μπέτο βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση με δύο αντιπάλους, αλλά δεν μπόρεσαν να συνεργαστούν όπως θα έπρεπε. Όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες του Εργοτέλη έπαιρναν και λιγότερα ρίσκα και ήταν φανερό ότι θα προφυλάξουν τα νώτα τους. Οι Κρητικοί έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη και, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις μίλησε ο νόμος του ποδοσφαίρου, με τον Ντουντού να πετυχαίνει ένα εξαιρετικό γκολ στο 85’, που ενδέχεται να αποδειχθεί «χρυσάφι» για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ίσως ο Ολυμπιακός να πήρε περισσότερα από όσα άξιζε σε αυτό το ματς με βάση την εικόνα του αγώνα, αλλά για μια ακόμη φορά οι παίκτες του κυνήγησαν το γκολ με πείσμα, μέχρι το τέλος και δικαιώθηκαν. Ο Νίκος Καραγεωργίου θα πρέπει να αναρωτιέται πώς η ομάδα του με τέτοια απόδοση απέναντι στον πρωταθλητή και πρωτοπόρο Ολυμπιακό δεν μπόρεσε να έχει κανένα άλλο κέρδος, πέρα από το χειροκρότημα των ουδέτερων φίλων του ποδοσφαίρου.

Το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζίκο): Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Στολτίδης, (63' Ζαϊρί) Γκαλέτι, Όσκαρ (81' Λεντέσμα), Μπράβο, Νουντού, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου, Μαρέσκα, Τοροσίδης (46' Γκαλίτσιος).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Ζούνιορ, Ρουμπάκης, Μπέτο (73' Κορδονούρης), Τσεσνάουσκις, Γελαδάρης, Ορφανός, Βερπακόφσκις (66' Λεάλ), Ρομάνο (82' Ογκουνσότο).

ΓΗΠΕΔΟ: «Γ. Καραϊσκάκης»
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)

Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x