Stoiximan Super League

Τοπτσίδης: «Θα καταστραφούμε με τη φορολογία…»

Η πρόθεση της προηγούμενης κυβέρνησης να επιβάλει φόρο 10% από το πρώτο ευρώ στα κέρδη των παικτών των τυχερών παιχνιδιών έχει προκαλέσει την αντίδραση των πρακτόρων. Η νέα κυβέρνηση δεν έχει αποσαφηνίσει τις προθέσεις της και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας επαγγελματιών πρακτόρων, Κυριάκος Τοπτσίδης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, τόνισε πως αν τελικώς επιβληθεί αυτός ο φόρος, θα αποτελεί καταστροφή για τον κλάδο.

Η πρόθεση της προηγούμενης κυβέρνησης να επιβάλει φόρο 10% από το πρώτο ευρώ στα κέρδη των παικτών των τυχερών παιχνιδιών έχει προκαλέσει την αντίδραση των πρακτόρων. Η νέα κυβέρνηση δεν έχει αποσαφηνίσει τις προθέσεις της και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας επαγγελματιών πρακτόρων, Κυριάκος Τοπτσίδης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, τόνισε πως αν τελικώς επιβληθεί αυτός ο φόρος, θα αποτελεί καταστροφή για τον κλάδο του.

«Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προτείνει αυτό το νομοσχέδιο, αλλά δεν είχε εφαρμοστεί γιατί κάναμε συνέχεια παρεμβάσεις. Είχαμε πάρει διαβεβαιώσεις από το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά πως δεν θα γίνει κάτι τέτοιο», δήλωσε και ξεκαθάρισε τη θέση των πρακτόρων επί του θέματος: «Δεν είμαστε κατά της φορολογίας, αλλά θέλουμε να μην επιβάλλεται από το πρώτο ευρώ. Να μπει ένα πλαφόν 100 ευρώ ή μεγαλύτερο. Αυτή η πρόταση της προηγούμενης κυβέρνησης καταστρέφει την ανακύκλωση. Ό,τι εισπράξεις κάνουμε, έρχονται από την ανακύκλωση. Κερδίζει κάποιος 10 ευρώ και τα ξαναπαίζει», ενώ πρόσθεσε:

«Στην Αγγλία πήγε να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο και το ανακάλεσαν. Σε όλες τις λοταρίες υπάρχει πλαφόν 300-400 ευρώ. Ας φορολογήσουν τα μεγάλα κέρδη. Μπορεί να γίνει η διαδικασία της φορολόγησης χωρίς να προκύψει πρόβλημα. Περιμένουμε να μας καλέσει η νέα κυβέρνηση. Έχουμε κάνει επαφές και έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα. Με το που θα ανοίξει η Βουλή, πιστεύουμε πως θα βρεθεί μια λύση που θα εξυπηρετεί και τις δύο πλευρές».

Ενδεχόμενη φορολόγηση των κερδών από το πρώτο ευρώ συνεπάγεται καταστροφή για τους πράκτορες, σύμφωνα με τον Κυριάκο Τοπτσίδη. «Αν η φορολόγηση γίνει όπως έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο, κλείνουν τα μαγαζιά μας, καταστρεφόμαστε. Η οικονομική κρίση μάς έχουν επηρεάσει. Έχουν απαγορεύσει και το κάπνισμα, πράγμα που επίσης μας πλήττει. Στα καζίνο επιτρέπεται, στα πρακτορεία δεν επιτρέπεται. Γιατί, εμείς δεν είμαστε χώροι συνάθροισης;».

Οι πράκτορες καταβάλλουν προσπάθειες για να βελτιώσουν τις συνθήκες στα καταστήματά τους, ενώ γίνονται επαφές για να προσφέρονται πιο δελεαστικές αποδόσεις στους παίκτες του στοιχήματος. «Βελτιώνουμε τα μαγαζιά μας, με εξαερισμό, με μεγαλύτερους χώρους, με ομοιομορφία εξωτερικά σε όλα τα πρακτορεία, όπως γίνεται στην Κύπρο. Ο στόχος μας είναι να σταματήσει το παράνομο στοίχημα και να παίζει ο κόσμος στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ. Έχουμε συζητήσεις για τη βελτίωση των αποδόσεων του στοιχήματος, για να προσελκύσουμε περισσότερο κόσμο. Έτσι θα βγούμε κερδισμένοι τόσο εμείς, όσο και το κράτος μέσω της φορολογίας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x