Επικαιρότητα

Σοβαρή, αλλά όχι κρίσιμη, η κατάσταση της 20χρονης

Στην 20χρονη ειδική φρουρό επικεντρώνεται η προσοχή των ιατρών του Ερυθρού Σταυρού. Η κατάστασή της είναι σοβαρή, αλλά όχι κρίσιμη. Οι υπόλοιποι 4 αστυνομικοί που νοσηλεύονται στον Ερυθρό Σταυρό φέρουν ελαφρά τραύματα, ενώ ο 22χρονος αστυνομικός, που νοσηλεύεται στο 401, έχει διαφύγει τον κίνδυνο. «Άνανδρη, δολοφονική, 100% τρομοκρατική και χωρίς προηγούμενο για τα ελληνικά δεδομένα», χαρακτήρισε την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης...

• Στην 20χρονη ειδική φρουρό που νοσηλεύεται σε καταστολή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας επικεντρώνεται η προσοχή των ιατρών του Ερυθρού Σταυρού. Η κατάστασή της είναι σοβαρή, αλλά όχι κρίσιμη. Οι υπόλοιποι 4 αστυνομικοί που νοσηλεύονται στον Ερυθρό Σταυρό φέρουν ελαφρά τραύματα, ενώ ο 22χρονος αστυνομικός που νοσηλεύεται στο 401, θεωρείται ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Σε καλή κατάσταση και ο πολίτης που έπαθε σοκ.

• «Άνανδρη, δολοφονική, 100% τρομοκρατική και χωρίς προηγούμενο για τα ελληνικά δεδομένα» χαρακτήρισε την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Η βία και μάλιστα η δολοφονική βία είναι ο χειρότερος εχθρός…» και διαβεβαίωσε πως οι δράστες, τους οποίους χαρακτήρισε θρασύδειλους, θα συλληφθούν.

• Συνολικά 96 κάλυκες έχει εντοπίσει η ελληνική αστυνομία στο σημείο της χθεσινοβραδινής επίθεσης, στην Αγία Παρασκευή! Τα πρώτα στοιχεία από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, εξάλλου, δείχνουν ότι τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν είναι «καθαρά», δηλαδή δεν έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί και γι’ αυτό το λόγο υπάρχει πιθανότητα να πρόκειται για νέα οργάνωση…

• Έναν άνδρα που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του με μαντήλι είδε ένας από τους ειδικούς φρουρούς που τραυματίστηκε χθες το βράδυ στην επίθεση στο Α.Τ Αγίας Παρασκευής.

• Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις εορταστικές για την επέτειο του «ΟΧΙ», με την παρέλαση των μαθητών στο Σύνταγμα, ενώπιον της υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου. Νωρίτερα, έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. «Αυτές οι αξίες, αυτά τα ιδανικά μας εμπνέουν όλους για τον καθημερινό αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον που αξίζει στην πατρίδα μας», τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου.

• Εξάλλου, στην καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

• Στη Στοκχόλμη βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος θα μιλήσει στο Συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Σουηδίας και θα συναντηθεί με τον υπουργό εξωτερικών της χώρας. Ο κ. Παπανδρέου καθυστέρησε να αναχωρήσει για τη Σουηδία, αφού επισκέφθηκες τους τραυματίες της επίθεσης στο Α.Τ. Αγίας Παρασκευής.

• Διαμαρτυρία στα διόδια Αφιδνών έχουν προγραμματίσει για τις 3 μετά το μεσημέρι και για μιάμιση ώρα η Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού, αλλά και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι ζητούν την κατάργηση της σύμβασης Δημοσίου - Ιδιωτών για την εκμετάλλευση των διοδίων, απομάκρυνση όλων των διοδίων από την Αττική και άμεση κατασκευή των παράδρομων του εθνικού οδικού δικτύου.

• Να εγκαταλείψει τις αλυτρωτικές της θέσεις και να συμβάλλει στην επίλυση του θέματος της ονομασίας, κάλεσε την ηγεσία των Σκοπίων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στέλνοντας σαφές μήνυμα από επίσημο δείπνο που παρατέθηκε προς τιμήν του στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης στο Τρίτο Σώμα Στρατού. «Η Ελλάδα προσέφερε ό, τι ήταν να προσφέρει», συμπλήρωσε ο κ. Παπούλιας.

• Αθωώθηκαν από το τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης οι έξι νεαροί κατηγορούμενοι για το «χτίσιμο» του γραφείου του αντιπρύτανη του Δημοκριτείου Θανάση Καραμπίνη.

• Ένας νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός αιματηρής συμπλοκής που έγινε τα ξημερώματα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ένας Έλληνας έχασε τη ζωή του σε καυγά που έγινε έξω από κατάστημα, ενώ ένας ειδικός φρουρός, εκτός υπηρεσίας, προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα και τραυματίστηκε.

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

• Η Άνγκελα Μέρκελ εξελέγη, επίσημα από το κοινοβούλιο, καγκελάριος της Γερμανίας για δεύτερη θητεία. Σήμερα αναμένεται να αναλάβει την εξουσία…

• 80, τουλάχιστον, νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο σε πολυσύχναστη αγορά της Πεσαβάρ στο βορειοδυτικό Πακιστάν! Στην περιοχή δρουν Πακιστανοί Ταλιμπάν και μαχητές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα, ενώ η πόλη επλήγη από επτά επιθέσεις στη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων μηνών.

• Εξάλλου, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, έφτασε την Τετάρτη στο Πακιστάν, όπου δεσμεύτηκε για μια νέα αρχή στις διμερείς σχέσεις και την προώθηση αρκετών επενδυτικών συμφωνιών…

• Ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας του Εκουαδόρ συνετρίβη ενώ πετούσε κοντά από τη στρατιωτική βάση της πρωτεύουσας Κουίτο, στο πλαίσιο των εορτασμών για την 89 η επέτειο από τη δημιουργία της αεροπορίας… Οι Δύο αξιωματικοί που επέβαιναν σε αυτό, κατόρθωσαν να το εγκαταλείψουν εγκαίρως και σώθηκαν!

• Την Πέμπτη, ο Ιρανός απεσταλμένος, Αλί Ασγάρ Σολτανίεχ, θα παρουσιάσει στην Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας τις θέσεις της Τεχεράνης για το προσχέδιο μίας πιθανής συμφωνίας για τα πυρηνικά της καύσιμα

ΚΑΙΡΟΣ: Στους 18 βαθμούς αυτή τη στιγμή η θερμοκρασία στην Αθήνα.

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x