Για την κατάσταση της ΑΕΚ, κανείς δεν μπορεί να αποποιηθεί των ευθυνών του. Από την ομάδα του Ντέμη το 2004 που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας και στο κάτω-κάτω αυτή συνεχίζει ακόμα ως διοίκηση, μέχρι τον προπονητή Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Στο σήμερα, οι ευθύνες είναι σε πρώτο χρόνο στον προπονητή. Μεγάλο λάθος του που στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον αποκλεισμό δεν πήρε μέρος των ευθυνών πάνω του, παρά φρόντισε να «καρφώσει» πέντε ποδοσφαιριστές με τους οποίους δεν μπορεί να συνεργαστεί. Αυτός είναι ο προπονητής, αυτός αποφασίζει την ενδεκάδα, αυτός αποφασίζει για τις μεταγραφές κατά ένα μεγάλο ποσοστό.

Ο Μπάγεβιτς χρεώνεται τις δυο δαπανηρές μεταγραφές Λεονάρντο και Μάκου, για τις οποίες τα σχόλια προς την ΑΕΚ όταν προσπαθούσε να τις ολοκληρώσει το περασμένο καλοκαίρι, ήταν τουλάχιστον υποτιμητικά. Ο ίδιος όφειλε να έχει βρει λύση στο ντεφορμάρισμα του Ίσμαελ Μπλάνκο, να δώσει λύση στο παιχνίδι του Νάτσο Σκόκο και στο κάτω-κάτω να αφήσει εκτός 11αδας όποιον παίκτη δεν ταιριάζει στο παιχνίδι που ο ίδιος θέλει. Όπως καθάρισε τον Τζεμπούρ των 3 εκ. ευρώ. Ίσα μέτρα και ίσα σταθμά.

Στο χθες, το οποίο αγγίζει και το σήμερα, οι ευθύνες βαραίνουν τον Ντέμη Νικολαϊδη και την ομάδα του. Αυτός τους έφερε. Στις δικές τους πλάτες στηρίχθηκε για να σώσει την ΑΕΚ από την οικονομική καταστροφή - και σε μεγάλο βαθμό τα κατάφερε – αλλά για δικούς του λόγους αποχώρησε. Άφησε σε μια εταιρεία, της οποίας είναι και αυτός μέτοχος, να κάνουν κουμάντο, οι άνθρωποι, τους οποίους ο ίδιος είχε επιλέξει. Το ότι δεν μετέχει στα κοινά της ΑΕΚ από πέρυσι, δεν σημαίνει ότι δεν έχει ευθύνες. Γιατί αν ισχύει αυτό, από το 2004 και μετά, όλοι οι υπόλοιποι πλην του εκάστοτε προέδρου ήταν απλές μαριονέτες…




Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x