Αγγλία

Premier League: Τέταρτη σερί ισοπαλία για Σίτι!

Δεν μπορεί να κερδίσει με τίποτα η πολυδιαφημισμένη Μάντσεστερ Σίτι! Οι «πολίτες», μετά και τη σημερινή, εκτός έδρας, «λευκή» ισοπαλία με την Μπέρμιγχαμ, αγνοούν τη χαρά της νίκης εδώ και 4 αγωνιστικές, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πλησιάσουν την κορυφή της βαθμολογίας… Στην αναμέτρηση, με την οποία ολοκληρώθηκε η 11η αγωνιστική της Premier League, η Σίτι ήταν καλύτερη, αλλά θα μπορούσε ακόμα και να χάσει, αφού η Μπέρμιγχαμ έχασε δύο μοναδικές ευκαιρίες, με δοκάρι και χαμένο πέναλτι.

Δεν μπορεί να κερδίσει με τίποτα η πολυδιαφημισμένη Μάντσεστερ Σίτι! Οι «πολίτες», μετά και τη σημερινή, εκτός έδρας, «λευκή» ισοπαλία με την Μπέρμιγχαμ, αγνοούν τη χαρά της νίκης εδώ και 4 αγωνιστικές, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πλησιάσουν την κορυφή της βαθμολογίας… Στην αναμέτρηση, με την οποία ολοκληρώθηκε η 11η αγωνιστική της Premier League, η Σίτι ήταν καλύτερη, είχε περισσότερες ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη, αλλά, θα μπορούσε ακόμα και να χάσει, αφού η Μπέρμιγχαμ έχασε δύο μοναδικές ευκαιρίες, με δοκάρι και χαμένο πέναλτι.


Arsenal... rules!

Δεν είναι τυχαίο… Και πλέον, παύει να είναι και σύμπτωση… Το μεγαλύτερο ντέρμπι του Λονδίνου, το Νο. 162(!) ανάμεσα σε Άρσεναλ και Τότεναμ είχε τη γνωστή κατάληξη… Οι «κανονιέρηδες» απέδειξαν, για μία ακόμα φορά, ότι είναι το «αφεντικό» στην πρωτεύουσα, δεν έχασαν για 20η(!), συνεχή, φορά από τους «πετεινούς», αντίθετα, τους «φιλοδώρησαν» με τρία γκολ (3-0) στο «Emirates Stadium» και ξαναμπήκαν στην υπόθεση «τίτλος»…

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Φαν Πέρσι, ο οποίος «χτύπησε» δύο φορές (42’, 60’) και ήταν ο «κινητήριος μοχλός» της εκπληκτικής μπάλας που είδαμε, κυρίως, στο πρώτο ημίχρονο!

Το σκορ άνοιξε ο Ολλανδός τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου 45λέπτου. Ο Σανιά έβγαλε την ασίστ και ο Φαν Πέρσι με σουτ, από κοντινή απόσταση, «έγραψε» το 1-0. Πριν ολοκληρωθούν οι πανηγυρισμοί των φίλων της Άρσεναλ, ένα νέο γκολ της ομάδας τους, τους έκανε να… πεταχτούν και πάλι από τα καθίσματά τους. Στο 42, ο Φάμπρεγκας, σε μία επίδειξη του τεράστιου ταλέντου του, κράτησε το κοντρόλ της μπάλας και με πλασέ έκανε το 2-0.

Η άμυνα της Τότεναμ παρέπαιε και τίποτα δεν έδειχνε ότι τα πράγματα θα αλλάξουν στο δεύτερο ημίχρονο. Παρά τις φωνές του Χάρι Ρέντκναπ, οι «πετεινοί» δεν μπήκαν στο ματς ούτε μετά την ανάπαυλα και η Άρσεναλ με μεθοδικές κινήσεις έφτασε εύκολα στο 3-0 και πάλι με τον MVP της αναμέτρησης, Ρόμπιν Φαν Πέρσι (60’)…

• Από το 1993 έχει να κερδίσει η Τότεναμ στην έδρα της Άρσεναλ
• Τελευταία νίκη της Τότεναμ επί της Άρσεναλ ήταν το 1999!
• Με τη νίκη της αυτή, η Άρσεναλ, υπό τις οδηγίες του Αρσέν Βενγκέρ, έχει συγκεντρώσει 1000 βαθμούς!

Εύκολη νίκη για Μάντσεστερ Γ.

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε ένα εύκολο βράδυ απέναντι στην Μπλάκμπερν, την οποία κέρδισε 2-0 στο «Ολντ Τράφορντ». Τα γκολ για τους «κόκκινους διαβόλους» πέτυχαν οι Μπερμάτοφ (55’) και Ρούνεϊ (87’). Η ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον έφτασε τους 22 βαθμούς και βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, πίσω από την πρωτοπόρο Τσέλσι.

Σίφουνας… Τσέλσι!

Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λάμπαρντ, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, «ξεκλείδωσε» την άμυνα της Μπόλτον και «έλυσε» τα πόδια των Λονδρέζων… Στο δεύτερο ημίχρονο οι «μπλε» ήταν καταιγιστικοί και με συνεχείς επιθέσεις έκλεισαν τους… δύστυχους γηπεδούχους στην άμυνα τους. Ντέκο (61’) και Ντρογμπά - προς το τέλος του αγώνα -, αλλά και ενδιάμεσα το αυτογκόλ του Νάιτ (83’), συμπλήρωσαν το… καρέ της Τσέλσι (4-0) μέσα στο «Ρίμποκ». Η Τσέλσι έφτασε τους 27 βαθμούς και παρέμεινε στην πρώτη θέση της Premier League.

Μια απ’ τα ίδια για Λίβερπουλ…

Τι κι αν ο Τόρες εξακολουθεί να σκοράρει… Αυτή η Λίβερπουλ, απλά, δεν μπορεί… Μετά τη μεγάλη νίκη κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την περασμένη Κυριακή, η Λίβερπουλ επέστρεψε στις ήττες, στη μιζέρια και στη μουρμούρα. Αυτή τη φορά, θύτης ήταν η ομάδα της Φούλαμ, στο «Κρέιβεν Κότατζ». Με τον Σωτήρη Κυργιάκο να ξεκινάει βασικός και να ολοκληρώνει το παιχνίδι, οι «κόκκινοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 24’, με τον Ζαμόρα να ανοίγει το σκορ, με τον πρώτο σκόρερ της Premier League, Φερνάντο Τόρες, να ισοφαρίζει πριν το τέλος του ημιχρόνου. Στο 73' με τον Νέβλαντ η Φούλαμ πήρε και πάλι το προβάδισμα και τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για αυτή, καθώς στο 79' αποβλήθηκε η Ντεγκέν και στο 82' ο Κάραγκερ. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Ντέμπσεϊ στο 87'…

Στα υπόλοιπα ματς της 11ης αγωνιστικής, αίσθηση προκάλεσε η νέα απώλεια βαθμών για την Εβερτον, αυτή τη φορά με αντίπαλο την Άστον Βίλα στο «Γκούντισον Παρκ». Η αντίπαλος της ΑΕΚ στο Europa League παραχώρησε ισοπαλία στους «χωριάτες», 1-1 και παρέμεινε στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Την πρώτη εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε η Πόρτσμουθ, με το επιβλητικό 4-0 επί της Γουίγκαν. Ο Αγγελος Μπασινάς, σε ένα ακόμη παιχνίδι, έμεινε εκτός αποστολής από τους «πομπέις».

Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής

Σάββατο 31/10/09 (17:00)

Άρσεναλ-Τότεναμ 3-0
(41', 60' Φαν Πέρσι, 42' Φάμπρεγκας)

Μπόλτον-Τσέλσι 0-4
(πεν. Λάμπαρντ 45'+2', 61' Ντέκο, αυτ. 83' Νάιτ, 90'+1' Ντρογμπά)

Μπέρνλι-Χαλ Σίτι 2-0
(πεν. 20', 77' Αλεξάντερ)

Έβερτον-Άστον Βίλα 1-1
(45'+1' Μπιλιαλεντίνοφ / 47' Κάριου)

Φούλαμ-Λίβερπουλ 3-1
(24' Ζαμόρα, 73' Νέβλαντ, 87' Ντέμπσεϊ / 42' Τόρες)

Πόρτσμουθ-Γουίγκαν 4-0
(35', 64', 90' Ντιντάν, 45'+3' Πικιόνι)

Στόουκ Σίτι-Γουλβς 2-2
(αυτ. 17' Ελοκόμπι, 44' Εθέρινκτον / 47', 64' Κράντοκ)

Σάντερλαντ-Γουέστ Χαμ 2-2
(39' Ριντ, 76' Ρίτσαρτσον / 30' Φράνκο, 36' Κόουλ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπλάκμπερν 2-0
(55' Μπερμπάτοφ, 87' Ρούνεϊ)

Κυριακή 01/11/09

Μπέρμιγχαμ-Μάντσεστερ Σίτι 0-0

Δείτε τη βαθμολογία του αγγλικού πρωταθλήματος.

Η επόμενη αγωνιστική:

Σάββατο 07/11/09 (17:00)

Άστον Βίλα-Μπόλτον
Μπλάκμπερν-Πόρτσμουθ
Μάντσεστερ Σίτι-Μπέρνλι
Τότεναμ-Σάντερλαντ
Γουλβς-Άρσεναλ (19:30)

Κυριακή 08/11/09

Χαλ Σίτι-Στόουκ Σίτι (15:30)
Γουέστ Χαμ-Έβερτον (17:00)
Γουίγκαν-Φούλαμ (17:00)
Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)

Δευτέρα 09/11/09

Λίβερπουλ-Μπέρμιγχαμ (22:00)

Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x