Champions League

Σούπερ ντέρμπι στο Μιλάνο

Η τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League κρίνει συνήθως πολλά. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που το αποψινό πρόγραμμα αποκτά ενδιαφέρον. Στο μενού δεσπόζει το ντέρμπι Μίλαν-Ρεάλ Μαδρίτης, για τον τρίτο όμιλο, ενώ ξεχωρίζουν και οι αγώνες Μπάγερν Μονάχου -Λιόν (1ος Όμιλος), Ατλέτικο Μαδρίτης-Τσέλσι και ΑΠΟΕΛ-Πόρτο (4ος Όμιλος).

Η τέταρτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League κρίνει συνήθως πολλά. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που το αποψινό πρόγραμμα αποκτά ενδιαφέρον. Στο μενού δεσπόζει το ντέρμπι Μίλαν-Ρεάλ Μαδρίτης, για τον τρίτο όμιλο, ενώ ξεχωρίζουν και οι αγώνες Μπάγερν Μονάχου -Λιόν (1ος Όμιλος), Ατλέτικο Μαδρίτης-Τσέλσι και ΑΠΟΕΛ-Πόρτο (4ος Όμιλος).

1ος Όμιλος

Τρεις ομάδες διεκδικούν τις δύο προνομιούχες θέσεις στον πρώτο όμιλο. Η νίκη είναι μονόδρομος για την Μπάγερν απέναντι στην Μπορντό και ο Λουίς Φαν Γκάαλ, που είδε την ομάδα του να «κολλάει» στο 0-0 απέναντι στη Στουτγκάρδη, καλείται να αντιμετωπίσει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα. Τιμωρημένοι είναι οι Βαν Μπούιτεν και Μίλερ, ενώ εκτός μάχης παραμένουν λόγω τραυματισμού οι Ριμπερί και Όλιτς. Οι Γιρονδίνοι, που προέρχονται από νίκη επί της Μονακό (1-0), θέλουν να διατηρήσουν την πρωτοπορία στον όμιλο. Ο Λοράν Μπλαν δεν υπολογίζει στους Ενρίκε, Κεϊτά, Πλασέντε, Τραορέ, Λασνέ και Κρικόβιακ.

Η Γιουβέντους αντιμετωπίζει στο Ισραήλ τη Μακάμπι Χάιφα δίχως περιθώρια για απώλειες και με την ψυχολογία στο ναδίρ μετά την ήττα-σοκ στο Τορίνο από τη Νάπολι (3-2). Ο Τσίρο Φεράρα, που έχει ήδη αρχίσει να ακούει τις πρώτες γκρίνιες, δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Ντελ Πιέρο, Σισόκο, Σαλιχάμιτζιτς, Μαρκίζιο και Ζεμπινά.

Το πρόγραμμα:

Μπάγερν Μονάχου-Μπορντό
Μακάμπι Χάιφα-Γιουβέντους

Βαθμολογία

1. Μπορντό 7 (4-2)
2. Γιουβέντους 5 (2-1)
3. Μπάγερν Μονάχου 4 (4-2)
4. Μακάμπι Χάιφα 0 (0-5)

Επόμενη αγωνιστική (25/11):

Μπορντό-Γιουβέντους
Μπάγερν Μονάχου-Μακάμπι Χάιφα

2ος Όμιλος

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά τη νίκη επί της Μπλάκμπερν θέλει να συνεχίσει το νικηφόρο σερί της στο Champions League εξασφαλίζοντας την πρόκριση απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν υπολογίζει στον τραυματία Φέρντιναντ, καθώς και τους Βίντιτς, Παρκ και Γκιγκς. Παράλληλα, την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί αν ο Ρούνεϊ, που έγινε πατέρας για πρώτη φορά τη Δευτέρα, θα αγωνιστεί. Προβλήματα έχουν και οι Ρώσοι, καθώς Γκονζάλες, Ολίσε και Γκιγιέρμε δεν ταξίδεψαν στην Αγγλία. Στον πάγκο της ομάδας θα βρίσκεται ο Λεονίντ Σλούτσκι, που την περασμένη εβδομάδα πήρε τη θέση του Χουάντε Ράμος. Όλα αυτά κι ενώ τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν στη Ρωσία, η ΤΣΣΚΑ κινδυνεύει να μείνει εκτός των θέσεων που οδηγούν έστω και στα προκριματικά του Champions League.

Το τελευταίο της χαρτί για την πρόκριση παίζει η Μπεσίκτας υποδεχόμενη τη Βόλφσμπουργκ. Οι γηπεδούχοι μετρούν πέντε συνεχείς νίκες στο τουρκικό πρωτάθλημα, αλλά ακόμη αναζητούν το πρώτο τους τρίποντο στην Ευρώπη. Η Βόλφσμπουργκ, που ήρθε ισόπαλη 3-3 με τη Μάιντς, θα στερηθεί τις υπηρεσίες του τιμωρημένου Γκραφίτε.

Το πρόγραμμα:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Μπεσίκτας-Βόλφσμπουργκ

Βαθμολογία

1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 9 (4-1)
2. Βόλφσμπουργκ 4 (4-3)
3. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3 (3-5)
4. Μπεσίκτας 1 (1-3)

Επόμενη αγωνιστική (25/11):

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Βόλφσμπουργκ 19:30
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπεσίκτας

3ος Όμιλος

Σπουδαίο παιχνίδι διεξάγεται στο «Σαν Σίρο» ανάμεσα στη Μίλαν και τη Ρεάλ, σε μία άτυπη ρεβάνς του 3-2 της ιταλικής ομάδας στη Μαδρίτη προ δύο εβδομάδων. Οι «ροσονέρι» βρίσκονται σε διαρκή αγωνιστική άνοδο και νίκησαν με 2-0 την Πάρμα για τη Serie A. Ο Λεονάρντο δεν υπολογίζει στους Ονιέγου, Γιανκουλόφσκι, Αμπιάτι και Μπονέρα. Η «βασίλισσα», που προέρχεται από νίκη επί της Χετάφε με 2-0, θα στερηθεί και πάλι τις πολύτιμες υπηρεσίες του τραυματία Ρονάλντο, καθώς και του Γκαράι, ενώ στην Ισπανία έμειναν επίσης ο Γκούτι (για πειθαρχικό παράπτωμα) και ο Μέτσελντερ.

Στη σκιά του μεγάλου αγώνα, η Μαρσέιγ υποδέχεται τη Ζυρίχη στο «Βελοντρόμ» με μεγάλο απόντα τον τραυματία Λούτσο Γκονζάλες. Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ αμφισβητείται έντονα λόγω της κακής πορείας της ομάδας στη Ligue 1, μετά και την εντός έδρας ισοπαλίας απέναντι στην Τουλούζ το Σάββατο (1-1).

Το πρόγραμμα:

Μίλαν-Ρεάλ Μαδρίτης
Μαρσέιγ-Ζυρίχη

Βαθμολογία

1. Μίλαν 6 (5-4)
2. Ρεάλ Μαδρίτης 6 (10-5)
3. Μαρσέιγ 3 (2-5)
4. Ζυρίχη 3 (2-6)

Επόμενη αγωνιστική (25/11):

Ρεάλ Μαδρίτης-Ζυρίχη
Μίλαν-Μαρσέιγ

4ος Όμιλος

Νέα γιορτή θα γίνει στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας, όπου ο ΑΠΟΕΛ φιλοξενεί την Πόρτο, με στόχο μία ακόμη καλή εμφάνιση και-γιατί όχι;-την κατάκτηση βαθμού ή βαθμών. Το γήπεδο θα είναι κατάμεστο και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ελπίζει πως θα έχει τα περισσότερα όπλα του διαθέσιμα. Πολλές πιθανότητες να ξεπεράσει τον τραυματισμό του έχει ο Αλντίν Χατζί, μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες για τους Κοσόφσκι και Ζόρζε, ενώ δύσκολα θα τα καταφέρουν οι Κοσόφσκι και Σικόρα. Εκτός αποστολής για τους «δράκους», τους οποίους ακολούθησαν 200 άτομα από την Πορτογαλία, έμειναν οι Φουτσίλε και Γκονζάλες. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα περιμένει ένα σαφώς βελτιωμένο πρόσωπο από αυτό που έδειξαν οι παίκτες του την Παρασκευή μένοντας στο 1-1 με την Μπελενένσες στο «Ντραγκάο».

Ένα από τα τελευταία της χαρτιά για την πρόκριση παίζει η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδεχόμενη την Τσέλσι. Οι «ροχιμπλάνκος» προέρχονται από ήττα από την Μπιλμπάο (1-0) και ακόμη αναζητούν τον καλό τους εαυτό, με νέο αφεντικό στον πάγκο τον Κίκε Φλόρες, ο οποίος δεν έχει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα να αντιμετωπίσει. Οι «μπλε», που προελαύνουν στην Αγγλία και την Ευρώπη, θέλουν να κάνουν ένα ακόμη βήμα για την πρώτη θέση. Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά εξέτισε την τιμωρία τριών αγωνιστικών που «κουβαλούσε» από πέρυσι και επιστρέφει.

Το πρόγραμμα:

ΑΠΟΕΛ-Πόρτο
Ατλέτικο Μαδρίτης-Τσέλσι

Βαθμολογία

1. Τσέλσι 9 (6-0)
2. Πόρτο 6 (4-2)
3. ΑΠΟΕΛ 1 (1-2)
4. Ατλέτικο Μαδρίτης 1 (0-6)

Επόμενη αγωνιστική (25/11):

Πόρτο-Τσέλσι
ΑΠΟΕΛ-Ατλέτικο Μαδρίτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x