Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Σε καλό δρόμο με Κοζώνη

Το πρώτο σημαντικό βήμα για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών έγινε τη Δευτέρα. Οι δικηγόροι του Μπομπ Κοζώνη και της ΠΑΕ ΑΕΚ συζήτησαν για την εγγυητική επιστολή που έχει ζητήσει ο επιχειρηματίας για να βάλει 5 εκατ. ευρώ, αλλά και για τους όρους της προσυμφωνίας των δύο πλευρών. Εξιλέωση στο ματς της Πέμπτης με την ΜΠΑΤΕ ψάχνουν οι παίκτες. ο Σερβοέλληνας προπονητής, λόγω τιμωρίας της UEFA.

Το πρώτο σημαντικό βήμα για τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών έγινε τη Δευτέρα. Οι δικηγόροι της πλευράς του Μπομπ Κοζώνη και της ΠΑΕ ΑΕΚ συναντήθηκαν και συζήτησαν για την εγγυητική επιστολή που έχει ζητήσει ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας για να βάλει τα πέντε εκατομμύρια ευρώ που χρειάζονται για τις άμεσες ανάγκες της ΠΑΕ, αλλά και για τους όρους της προσυμφωνίας των δύο πλευρών. Aυτή αναμένεται να υπογραφεί την Τετάρτη ή την Πέμπτη και θα υποχρεώνει τον Ελληνοαμερικανό να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, αν δεν υπάρχει απόκλιση μεταξύ των στοιχείων που του παρουσιάστηκαν στις συζητήσεις στις ΗΠΑ και αυτών που θα βρουν οι ορκωτοί λογιστές κατά τον έλεγχό τους.

Το ποσό των 5 εκατ. ευρώ είχε ζητηθεί ως άμεση οικονομική βοήθεια και ο επιχειρηματίας δεν ήταν αρνητικός. Ζήτησε, όμως, εγγυήσεις και αν δεν προχωρήσει το deal, θα πρέπει να του επιστραφούν 4,7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι 300.000 που απομένουν θα πάνε στην Ερασιτεχνική. Ο οικονομικός έλεγχος στην ΠΑΕ αναμένεται να διαρκέσει 15 μέρες (έχουν δικαίωμα να κάνουν έλεγχο έως τις 30 Νοεμβρίου) και με την ολοκλήρωσή του αναμένονται και οι ανακοινώσεις, αν δεν προκύψει κάποιο μεγάλο πρόβλημα.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ, σε επίσημη ανακοίνωσή της για τη συνάντηση της Δευτέρας, αναφέρει: «Συνάντηση των νομικών εκπροσώπων της ΠΑΕ ΑΕΚ, με αυτούς του κ.Χαράλαμπου Κοζώνη, πραγματοποιήθηκε σήμερα προκειμένου να συζητηθούν όλες οι παράμετροι για την καταρχήν προσυμφωνία και τους όρους αυτής, για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ από την πλευρά του κ.Κοζώνη. Επιπλέον, συζητήθηκαν οι όροι προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία, για την ταμειακή διευκόλυνση του ποσού των 5 εκατομμυρίων ευρώ, από την πλευρά του κ.Κοζώνη προς την ΠΑΕ ΑΕΚ».

Δεν παραιτείται, κοιτά ΜΠΑΤΕ

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν έχει καμία διάθεση παραίτησης, όπως έλεγε το βράδυ της Κυριακής, και θα καταστρώσει τα πλάνα του για τον αγώνα της Πέμπτης (22:05, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΑΝΤ-1) με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League. Η «Ένωση» καλείται να παρουσιαστεί σοβαρή και να υπερασπιστεί το γεγονός ότι δεν έχει δεχθεί γκολ στη νέα διοργάνωση της UEFA στο Ολυμπιακό Στάδιο (3-0 με τη Βασλούι και 1-0 με την Μπενφίκα).

Το επόμενο διάστημα θα φανεί ποιους θα εμπιστευτεί ο Σερβοέλληνας τεχνικός για το συγκεκριμένο ματς. Το βέβαιο είναι πως δεν υπολογίζονται οι τιμωρημένοι Μαϊστόροβιτς, Άρσε και Αραούχο. Ο Γιάχιτς θα αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας και ο Γεωργέας ως δεξί μπακ, ενώ ο Γκέντσογλου ή ο Ενσαλίβα θα καλύψουν τη δεύτερη θέση στόπερ, αφού παρόλο που ο Ζεράλντο προπονείται κανονικά, του λείπουν παιχνίδια.

Στην προπόνηση της Δευτέρας, χαλάρωμα και αποκατάσταση έκαναν όσοι έπαιξαν απέναντι στον Εργοτέλη, ενώ οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά, εξαιρουμένων των Κουτρομάνου και Αλεξόπουλου.

*Στην Εθνική ομάδα της Βοσνίας κλήθηκε ο Σανέλ Γιάχιτς, για τα παιχνίδια μπαράζ των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με αντίπαλο την Πορτογαλία, στις 14 και 18 Νοεμβρίου. Επίσης, ο Ρότζερ Γκερέιρο κλήθηκε στην εθνική Πολωνίας για τα φιλικά παιχνίδια με τη Ρουμανία στις 14 Νοεμβρίου και τον Καναδά στις 18 Νοεμβρίου. Οι δύο παίκτες θα ενσωματωθούν στις εθνικές τους ομάδες τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, ενώ θα επιστρέψουν στις 19 του ίδιου μήνα.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ έστειλε επιστολή προς τις ομοσπονδίες της Ουγγαρίας και της Πολωνίας, ζητώντας να αποδεσμεύσει τους Κρίστιαν Νέμεθ και Ρότζερ Γκερέιρο, αμέσως μετά τον αγώνα ΑΕΚ-Λάρισα, που θα γίνει τη Δευτέρα (09/11, 16.45). Από τον ίδιο αγώνα θα απουσιάζει ο Γιάχιτς, λόγω τιμωρίας.

Το πρόγραμμα του αγώνα με την ΜΠΑΤΕ

Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους για τον αγώνα με προπόνηση στις 17:30 στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι εκπρόσωποι του Τύπου μπορούν να παρακολουθήσουν μόνο τα πρώτα 15 λεπτά. Στις 18:30, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της Μπάτε Μπορίσοφ, Βίκτορ Γκοντσαρένκο, στην αίθουσα Τύπου του Ολυμπιακού Σταδίου. Οι ποδοσφαιριστές της Μπάτε θα προπονηθούν στις 19:00 στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι εκπρόσωποι του Τύπου μπορούν να παρακολουθήσουν μόνο τα πρώτα 15 λεπτά.

Διάψευση από Κέζο

Ο γυμναστής της ΑΕΚ, Αντώνης Κέζος, διέψευσε με γραπτή του δήλωση δημοσιεύματα που τον φέρουν δυσαρεστημένο για τη συνεργασία του με το υπόλοιπο τεχνικό τιμ της ομάδας και καθιστά σαφές πως δεν επιθυμεί να αποχωρήσει. «Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, θα ήθελα να τονίσω πως δεν επιθυμώ να αποχωρήσω από το τεχνικό επιτελείο της ΑΕΚ. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνεργασία μου, τόσο σε επαγγελματικό, όσο και επίπεδο προσωπικών σχέσεων με όλους στην ομάδα. Όλοι μας προσπαθούμε να βοηθήσουμε την ΑΕΚ να βελτιώσει την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα και αυτό είναι το μόνο που με ενδιαφέρει. Αγαπώ την ομάδα, τον κόσμο της και είμαι περήφανος που ανήκω στην οικογένεια της ΑΕΚ», αναφέρει ο Αντώνης Κέζος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x