Stoiximan Super League

ΑΡΗΣ: Κούπερ και επίσημα!

Το τυπικό σκέλος της πρόσληψης του Έκτορ Ραούλ Κούπερ στον πάγκο του Άρη ολοκληρώθηκε την Τρίτη. Με ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα τους, οι "κιτρινόμαυροι" γνωστοποίησαν τη συμφωνία με τον Αργεντινό τεχνικό μέχρι το τέλος της περιόδου, με προοπτική ανανέωσης για επιπλέον ένα χρόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πολύπειρος κόουτς έστειλε υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του και αναμένεται στη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Πέμπτη στις 12:40.

Το τυπικό σκέλος της πρόσληψης του Έκτορ Ραούλ Κούπερ στον πάγκο του Άρη ολοκληρώθηκε την Τρίτη. Με ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα τους, οι "κιτρινόμαυροι" γνωστοποίησαν τη συμφωνία με τον Αργεντινό τεχνικό μέχρι το τέλος της περιόδου, με προοπτική ανανέωσης για επιπλέον ένα χρόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πολύπειρος κόουτς έστειλε υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του και αναμένεται στη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Πέμπτη στις 12:40.

«H ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την πρόσληψη του Hector Raul Cuper στην θέση του προπονητή της ομάδας για ένα χρόνο», η ανακοίνωση της ΠΑΕ. Την αυριανή προπόνηση θα πραγματοποιήσει ο άμεσος συνεργάτης του και γυμναστής Άνχελ Πουέμπλα, ενώ συνεργάτης του στην ομάδα θα είναι ο βοηθός του και στην εθνική Γεωργίας κ. Φανταγκούσι.

Η καριέρα του Κούπερ

Η προπονητική καριέρα του Ραούλ Κούπερ (που αγωνίστηκε σε διάφορες ομάδες της Αργεντινής ως κεντρικός αμυντικός) ξεκίνησε το 1993 στην Ουρακάν, στην οποία εργάστηκε μέχρι το 1995 και μετά πήγε στη Λανούς. Το 1997 έκανε το άλμα για την Ευρώπη και κάθισε στον πάγκο της Μαγιόρκα, με την οποία έφτασε – στην πρώτη του χρονιά - στον τελικό του Copa del Rey, όπου ηττήθηκε στα πέναλτι (5-4, 1-1 στην κανονική διάρκεια του αγώνα) από την Μπαρτσελόνα!

Την επόμενη σεζόν η ισπανική ομάδα κατάφερε να φτάσει στον τελικό του Κύπελλου Κυπελλούχων, όπου ηττήθηκε με 2-1 από τη Λάτσιο. Στην αρχή της σεζόν κατάφερε να νικήσει την Μπαρτσελόνα και να κατακτήσει το Σούπερ Καπ Ισπανίας. Μάλιστα, εκείνη τη χρονιά η Μαγιόρκα τερμάτισε στην τρίτη θέση της Primera Division (που είναι η καλύτερη θέση που έχει ποτέ καταλάβει), κερδίζοντας μια θέση στο Champions League.

Το 1999 ο Κούπερ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Βαλένθια, με την οποία δεν είχε την τύχη με το μέρος του στους τελικούς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο λόγος είναι ότι οι «νυχτερίδες» τις δύο φορές που κατάφεραν να βρεθούν στον τελικό του Champions League, δεν μπόρεσαν να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Το 2000 η Βαλένθια ηττήθηκε με 3-0 από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Stade de France», ενώ ένα χρόνο αργότερα (!) ήρθε ισόπαλη (1-1) με την Μπάγερν Μονάχου, αλλά έχασε με 5-4 στα πέναλτι από την ομάδα του Ότμαρ Χίτσφελντ.

Το 2001 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ίντερ, με την οποία κατέκτησε το 2002 την τρίτη θέση και το 2003 τη δεύτερη στη Serie A. Η κακή του τύχη τον συνόδεψε και στην Ιταλία, αφού οι «νερατζούρι» έφτασαν στους «4» του Champions League, όπου αποκλείστηκαν από τη συμπολίτισσα Μίλαν, λόγω του εκτός έδρας γκολ που δέχθηκαν (0-0 στο «Σαν Σίρο», 1-1 στο «Μεάτσα»). Ο Κούπερ απολύθηκε από τη διοίκηση της Ίντερ μετά από έξι αγωνιστικές στο ιταλικό πρωτάθλημα της σεζόν 2003/04, όταν η ομάδα βρισκόταν στην όγδοη θέση της βαθμολογίας.

Έπειτα από ένα χρόνο απραξίας, ύστερα από το διαζύγιό του με την Ίντερ, επέστρεψε στη Μαγιόρκα τη σεζόν 2004/05, όταν η ισπανική ομάδα ήταν σε τροχιά υποβιβασμού, μετά από δέκα αγώνες. Παρόλα αυτά, ο Αργεντινός τεχνικός τη βοήθησε να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος την τελευταία αγωνιστική. Ο Κούπερ αποφάσισε να αποχωρήσει τον Φεβρουάριο του 2006, αφού δέχθηκε κριτική για τις μεταγραφικές κινήσεις που είχε κάνει και η ομάδα βρισκόταν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Στη συνέχεια κάθισε στον πάγκο της Ρεάλ Μπέτις (τη σεζόν 2007/08), αλλά απολύθηκε τον Δεκέμβριο του 2007, ύστερα από ήττα της ομάδας από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Τον Μάρτιο του 2008 αντικατέστησε τον Ντομένικο Ντι Κάρλο στην Πάρμα, η οποία πάλευε για τη σωτηρία της, αλλά απολύθηκε μετά από δύο μήνες, αφού οι «τζιαλομπλού» είχαν κερδίσει μόνο σε δύο από τους δέκα αγώνες με εκείνον προπονητή και μοιραία υποβιβάστηκαν στη Serie Β. Τον Αύγουστο του 2008 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της εθνικής Γεωργίας, από την οποία αποχώρησε, αν και υπήρχε οψιόν να ανανεώσει το συμβόλαιό του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x