Παλαιότερες

Oταν καταργείται η λογική

SportDay

O Πανιώνιος πρώτα ξεσήκωσε τον κόσμο για τη διαιτησία του αγώνα Παναθηναϊκός - Πανιώνιος (καλώς ή κακώς, δεν έχει σημασία), υποτιμώντας με αυτόν τον τρόπο την όλη εμφάνιση της ομάδας του, την προσπάθειά της και το ποδόσφαιρο που έπαιξε, όπως έγραψε χθες και ο Αντώνης Καρπετόπουλος. Αλλά και ο Τσακίρης, ποιας λογικής είναι; Θα προτιμούσε η ομάδα του να μη βλεπόταν, να μην έπαιζε τίποτα, αλλά να είχε πάρει ένα ποντάκι. Τόσο επιπόλαια, τόσο στενόμυαλα, τα πάντα όλα για ένα ποντάκι. Κι επαναλαμβάνω, ας είχε και 100% δίκιο.

Οπως έγραψα και χθες, σε γενικές γραμμές οι μεγάλοι ευνοούνται κόντρα στους θεωρητικά μικρότερους και αυτό είναι μια παθογένεια του ποδοσφαίρου μας και του πρωταθλήματός μας. Και το πρόβλημα αυτό δεν το θυμάσαι ευκαιριακά και κατά βούληση. Δεν το προτάσσεις όποτε και όπως σε βολεύει και κυρίως δεν το χρησιμοποιείς ως άλλοθι. Χθες, όμως, ο Πανιώνιος δεν έμεινε μόνο στη διαιτησία. Ξεπέρασε κάθε λογική, με μία ανακοίνωση κόντρα στον βασικό χρηματοδότη των περισσότερων ελληνικών ομάδων κι όχι μόνο του Πανιωνίου. Επιτέθηκε, λοιπόν, στη NOVA γιατί τόλμησε να χάσει μία φάση. Γιατί η κάμερά της δεν έπιασε το στιγμιότυπο στην ευθεία και δεν μπόρεσε να μας δείξει με απόλυτη ακρίβεια αν ο Σισέ ήταν ή δεν ήταν 10 ή 20 εκατοστά μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό του Πανιωνίου.

Το κυριότερο, απέκλεισε το ενδεχόμενο να ήταν λάθος από πλευράς του καναλιού. Επί της ουσίας μίλησε για ενέργεια με πρόθεση. Διότι, για όποιον δεν το κατάλαβε, η ΠΑΕ Πανιώνιος μας είπε μέσες–άκρες ότι το συνδρομητικό κανάλι είχε τη φάση του οφσάιντ, αλλά δεν την έδειξε... Εχει πει κι έχει πει διασκεδαστικά πράγματα ο Τσακίρης, τώρα φαίνεται ότι εκτός από το να ψυχαγωγεί, αποφάσισε και να κινδυνολογεί και να καταργεί τη λογική. Αποφάσισε να ξεπεράσει τον ρόλο του και να γίνει κριτικός διαιτησίας, κριτικός δημοσιογραφίας, κριτικός σκηνοθεσίας, τηλεοπτικής κάλυψης αγώνα κ.λπ. Χώρια που ακόμη κι αν (σε όλο αυτό το... σκηνοθετημένο σκηνικό από πλευράς Πανιωνίου) η ΠΑΕ είχε απόλυτο δίκιο, ο τρόπος για να το βρει δεν ήταν με δημόσιες ανακοινώσεις.

Θα μπορούσε κάλλιστα να επισκεφθεί τα γραφεία της εταιρείας που τον θρέφει ως ποδοσφαιρικό παράγοντα φυσικά και όχι ως άνθρωπο (και εννοώ τα εκατ. ευρώ που εισπράττει ο Τσακίρης κάθε χρόνο από τη NOVA για λογαριασμό του Πανιωνίου) και να το συζητήσει. Η επίθεσή του στο συνδρομητικό κανάλι με αυτό τον τρόπο και αυτά τα υπονοούμενα είναι πολύ πιο ανήθικη από όσο θα ήταν να γράψει κάποιος ότι ο Τσακίρης δεν μπορεί να γκρινιάζει για τη διαιτησία, διότι έχει ως συμβουλάτορά του και ίσως και μέντορά του τον Θωμά Μητρόπουλο...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x