Champions League

Ζίκο: «Αυτούς τους παίκτες έχουμε. Όλα εξαρτώνται από μας»

Στο χέρι του Ολυμπιακού εξακολουθεί να βρίσκεται η πρόκριση στους «16» του Champions League παρά την ήττα με 2-0 από τη Σταντάρ Λιέγης, όπως δήλωσε ο Ζίκο. Ο Βραζιλιάνος προπονητής τόνισε πως οι επιλογές του ήταν περιορισμένες λόγω των απουσιών.

Στο χέρι του Ολυμπιακού εξακολουθεί να βρίσκεται η πρόκριση στους «16» του Champions League παρά την ήττα με 2-0 από τη Σταντάρ Λιέγης, όπως δήλωσε ο Ζίκο. Ο Βραζιλιάνος προπονητής τόνισε πως οι επιλογές του ήταν περιορισμένες λόγω των απουσιών.

Αρχικά μίλησε για το λάθος του Μέλμπεργκ, από το οποίο προήλθε το πρώτο τέρμα των πρωταθλητών Βελγίου. «Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στο ποδόσφαιρο. Είναι μεγάλος παίκτης, αλλά έκανε λάθος. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα απλό. Παρόλο που είχαμε την κατοχή, δεν μπορέσαμε να τη μετατρέψουμε σε γκολ. Το πρώτο γκολ που δεχτήκαμε μας στοίχισε. Είχαμε καλές ευκαιρίες, αλλά οι αντίπαλοι μάς απειλούσαν με αντεπιθέσεις. Προσπαθήσαμε να ισοφαρίσουμε και βγήκαμε μπροστά, αλλά δεν τα καταφέραμε. Είναι κρίμα, γιατί οι παίκτες προσπάθησαν και έπαιξαν καλά. Δεν καταφέραμε να μετατρέψουμε σε γκολ τις ευκαιρίες που είχαμε. Συνεχίζουμε, παραμένουμε στη δεύτερη θέση και ξέρουμε πως όλα εξαρτώνται από μας. Έχουμε άλλα δύο παιχνίδια μπροστά μας για να φτάσουμε στο στόχο μας», τόνισε ο Βραζιλιάνος τεχνικός.

Όσον αφορά στις περιορισμένες επιθετικές λύσεις που είχε, όταν χρειάστηκε η ομάδα του να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης, δήλωσε: «Έπρεπε να παραταχθούμε με τους παίκτες που είχαμε στη διάθεσή μας. Δεν υπήρχε άλλος καθαρόαιμος επιθετικός διαθέσιμος και προσπαθήσαμε να βρούμε λύσεις με τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές. Δεν υπάρχουν παίκτες με καθαρά επιθετικό χαρακτήρα και προσπαθούμε να προσαρμόσουμε τους ποδοσφαιριστές μας στο παιχνίδι. Οι παίκτες μου ανταποκρίνονται και θυσιάζονται».

Για την επιλογή του να παρατάξει την ομάδα του με τρεις κεντρικούς αμυντικούς είπε: «Οι επιλογές που έχουμε όσον αφορά στους επιθετικούς δεν είναι πολλές. Στην άμυνα είχαμε περισσότερες λύσεις. Αυτό το σχήμα αρχικά έδειξε πως μπορούσε να προχωρήσει. Είχαμε μία άτυχη στιγμή και δεχτήκαμε το γκολ από ένα ατομικό λάθος. Από εκεί και πέρα αυτούς τους παίκτες είχαμε, αφού είχαμε απουσίες λόγω τραυματισμών και πολλούς νέους παίκτες».

Ερωτηθείς για τη μη χρησιμοποίηση του Λεντέσμα απάντησε: «Ο Λεντέσμα είναι μια χαρά στην υγεία του. Ήταν καθαρά επιλογή τακτικής η μη χρησιμοποίησή του. Είχαμε άλλους παίκτες που προτίμησα να παίξουν, όπως ο Ντουντού και ο Μαρέσκα».

Κληθείς να μιλήσει για τη φημολογία που «συνδέει» τον Ολυμπιακό με τον Μίλαν Γιοβάνοβιτς, είπε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιοβάνοβιτς, γιατί σε μία συνέντευξη με χαρακτήρισε είδωλό του. Είναι μεγάλος παίκτης και ήταν πολύ καλός σήμερα».

Ο Γιώργος Γκαλίτσιος χαρακτήρισε την ομάδα του αδικημένη από το τελικό αποτέλεσμα, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την πρόκριση στους «16». «Δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Νομίζω πως δικαιούμασταν κάτι παραπάνω», τόνισε ο νεαρός δεξιός μπακ, ενώ για το λάθος του Μέλμπεργκ είπε: «Λάθη γίνονται, μπορούσαμε να αποφύγουμε το γκολ, αλλά το δεχτήκαμε σε ένα κρίσιμο σημείο. Προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε και δεχτήκαμε ένα δεύτερο τέρμα. Πιστεύω πως ήμασταν καλύτεροι από τη Σταντάρ στον αγωνιστικό χώρο. Νομίζω πως δεν θα έχουμε πρόβλημα και θα καταφέρουμε να προκριθούμε. Το μόνο που σκεφτόμαστε τώρα είναι το παιχνίδι με τον Ηρακλή για το πρωτάθλημα, όπου θέλουμε τους τρεις βαθμούς για να παραμείνουμε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας».

Από την πλευρά του ο Ντουντού, είπε πως: «Πιστεύαμε ότι θα κερδίζαμε. Παίξαμε καλά αλλά είχαμε άτυχη στιγμή στην αρχή του παιχνιδιού, Σήμερα δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλά. Τώρα κοιτάζουμε τα επόμενα παιχνίδια που ακολουθούν», τόνισε αρχικά ο Βραζιλιάνος μέσος, ο οποίος αναφέρθηκε και στον τραυματισμό του Γκαλέτι: «Ήταν άτυχη στιγμή για τον Γκαλέτι. Δεν έχουμε πολλές επιλογές για αυτή την πλευρά. Πλέον το μυαλό μας είναι στο ματς με τον Ηρακλή».

Ο Λάζλο Μπόλονι, αφού ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Τύπου πως του αρέσει ο μπακλαβάς (!), είπε: «Είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα μου. Η Σταντάρ ήταν καλύτερη από τον Ολυμπιακό. Δικαιούμασταν τη νίκη και στην Αθήνα. Πιστεύω πως ο αγώνας κρίθηκε στην τακτική, είχαμε καλύτερη τακτική από τον αντίπαλο. Δεν περίμενα ο Ολυμπιακός να παραταχθεί με πέντε αμυντικούς. Αυτό με ανάγκασε να αλλάξω την τακτική, με τους Γιοβάνοβιτς και Μποκανί να αλλάζουν θέσεις. Πλέον δεν έχουμε άλλη επιλογή, αλλά θα πρέπει να πάμε να κερδίσουμε την Άρσεναλ στο Λονδίνο. Είμαστε η μοναδική ομάδα που εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Champions League και σκοράρει σε όλα της τα ματς. Αυτό κάτι λέει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x