Επικαιρότητα

Νέος αρχηγός στην ΕΛ.ΑΣ.

Ο Λευτέρης Οικονόμου τοποθετήθηκε το μεσημέρι από το ΚΥΣΕΑ, νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας. Ήταν εκπρόσωπος της ΕΛ-ΑΣ την εποχή της εξάρθρωσης της οργάνωσης «17 Νοέμβρη». Νέος αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ο μέχρι σήμερα υπαρχηγός Στέλιος Στεφανίδης.

Ο Λευτέρης Οικονόμου τοποθετήθηκε το μεσημέρι από το ΚΥΣΕΑ, νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας. Ήταν εκπρόσωπος της ΕΛ-ΑΣ την εποχή της εξάρθρωσης της οργάνωσης «17 Νοέμβρη». Νέος αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ο μέχρι σήμερα υπαρχηγός Στέλιος Στεφανίδης.

Κατατίθεται απόψε στη Βουλή το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού που εγκρίθηκε το μεσημέρι από το υπουργικό συμβούλιο. Προβλέπει μείωση του ελλείμματος στο 9,4% τον επόμενο χρόνο από 12,7% φέτος.

Στο 1,5% οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατά 5% αυξάνεται το επίδομα ανεργίας και κατά 1 δις ευρώ αυξάνονται οι δαπάνες για την Παιδεία. Προσλήψεις τριών χιλιάδων γιατρών & νοσηλευτών στο ΕΣΥ. Ακριβότερα τα τσιγάρα και τα ποτά. Για προϋπολογισμό ευθύνης, έκανε λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου.

Νέο φορολογικό πλαίσιο από τον Μάρτιο προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών. Δεν πρόκειται να αυξηθεί ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής και δεν θα αλλάξουν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, διαβεβαίωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Η κυβέρνηση εξετάζει ρύθμιση ώστε οι εργαζόμενοι στα προγράμματα STAGE να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για πρόσληψη στο Δημόσιο με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας. Κριτική σε υψηλούς τόνους από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Ανοικτός διάλογος σημαίνει ανοικτά λιμάνια, ξεκαθάρισε η υπουργός Οικονομίας, σχετικά με τον νέο κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων των λιμενεργατών του Πειραιά. Απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστράτευσης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Αντιδράσεις -στο μεταξύ- για την απεργία από τους ιδιοκτήτες φορτηγών και τους μεταφορείς.

Στο δρόμο προς το Συνέδριο του Σαββατοκύριακου η Νέα Δημοκρατία. Να αξιοποιήσει νέους και άφθαρτους ανθρώπους προέτρεψε τον νέο πρόεδρο του κόμματος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Δεν επιθυμώ, δεν διεκδικώ και δεν θα αποδεχτώ την οποιαδήποτε πρωταγωνιστική θέση, τόνισε ο πρώην υπουργός.

Το κλείσιμο τμημάτων σε σχολεία της Αθήνας, της Χαλκιδικής, των Σερρών, της Θεσσαλονίκης και της Λέρου, για επτά ημέρες, αποφάσισε το υπουργείο Υγείας, μετά από συρροή κρουσμάτων της νέας γρίπης. Σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο της Αθήνας μια 36χρονη γυναίκα.

Βαθιές τομές στο σωφρονιστικό σύστημα, προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, μετά την επίσκεψη του στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Χρηματιστήριο! Στο συν 1,17% σήμερα. Στις 2.683 μονάδες ο γενικός δείκτης.

ΚΑΙΡΟΣ: Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής αύριο Παρασκευή στην Αττική. Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει στην Αθήνα τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Γιώργος Παπαθανασόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x