Στίβος

Τους «ξήλωσαν»…

Οι κατηγορίες για το αν η Κάσπερ Σεμένια, παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 800 μέτρα στο Βερολίνο τον περασμένο Αύγουστο, έπρεπε να αγωνιστεί ως γυναίκα στη διοργάνωση, έδιναν και έπαιρναν... Τελικά, η Ολυμπιακή Επιτροπή της Νότιας Αφρικής αποφάσισε πως υπεύθυνη είναι η ομοσπονδία στίβου της χώρας και αποφάσισε να «πάψει» από τα καθήκοντά τους όλους τους ιθύνοντές της.

Οι κατηγορίες για το αν η Κάσπερ Σεμένια, παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 800 μέτρα στο Βερολίνο τον περασμένο Αύγουστο, έπρεπε να αγωνιστεί ως γυναίκα στη διοργάνωση, έδιναν και έπαιρναν... Τελικά, η Ολυμπιακή Επιτροπή της Νότιας Αφρικής αποφάσισε πως υπεύθυνη είναι η ομοσπονδία στίβου της χώρας και αποφάσισε να «πάψει» από τα καθήκοντά τους όλους τους ιθύνοντές της. Η Ολυμπιακή Επιτροπή έκρινε πως δεν ενήργησαν σωστά στην εξέταση φύλου της 19χρονης πρωταθλήτριας και «έκοψε» τον πρόεδρο και το ΔΣ της ομοσπονδίας.

Η Αθλητική Συνομοσπονδία και η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας (SASCOC) ανακοίνωσαν ότι το ΔΣ και ο πρόεδρος της ASA, Λέοναρντ Τσουένε, τίθενται άμεσα εκτός καθηκόντων, μέχρι να ολοκληρωθεί η πειθαρχική διερεύνηση της υπόθεσης.

«Τα άτομα που τέθηκαν εκτός διοίκησης θα κληθούν να απαντήσουν σε κατηγορίες, ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής, για παράβαση του κανονισμού της ομοσπονδίας και δυσφήμιση του αθλήματος, που το οδήγησαν στην ανυποληψία», ήταν η σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, γνωστοποιήθηκε πως υπάρχει περίπτωση η Ολυμπιακή Επιτροπή της αφρικανικής χώρας να κινηθεί νομικά κατά της IAAF για την ασέβεια που έδειξε στο δικαίωμα της ιδιωτικής ζωής της Σεμένια.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x