Stoiximan Super League

Κούπερ: «Να υλοποιήσουμε τους στόχους μας»

Αποφασισμένος να δουλέψει πολύ στον Άρη προκειμένου να επιτευχθούν οι μεγάλοι στόχοι που έχουν τεθεί, εμφανίστηκε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, κατά την επίσημη παρουσίασή του από την «κίτρινη» ΠΑΕ. «Έχουμε μεγάλη όρεξη για δουλειά και αυτό που θέλουμε είναι να υλοποιήσουμε τους στόχους που έχει θέσει η ομάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αργεντινός προπονητής. «Όταν ακούσαμε την πρόταση είπαμε αμέσως το “ναι”. Τον Άρη τον γνωρίζαμε πολύ καλά», πρόσθεσε. Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ το ντεμπούτο του.

Αποφασισμένος να δουλέψει πολύ στον Άρη προκειμένου να επιτευχθούν οι μεγάλοι στόχοι που έχουν τεθεί, εμφανίστηκε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, κατά την επίσημη παρουσίασή του από την «κίτρινη» ΠΑΕ. «Έχουμε μεγάλη όρεξη για δουλειά και αυτό που θέλουμε είναι να υλοποιήσουμε τους στόχους που έχει θέσει η ομάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αργεντινός προπονητής. «Όταν ακούσαμε την πρόταση είπαμε αμέσως το “ναι”. Τον Άρη τον γνωρίζαμε πολύ καλά», πρόσθεσε.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν στην παρουσίαση του Κούπερ:

Πρώτος μίλησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θανάσης Αθανασιάδης: «Δεν είναι ανάγκη να πούμε εμείς ποίος είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Όλοι ξέρουν τις επιτυχίες που έχει σημειώσει στο επίπεδο των κορυφαίων διασυλλογικών οργανώσεων. Προχωρήσαμε στην υλοποίηση της συμφωνίας που πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλα τα μέλη του Δ.Σ. για τον εμπεριστατωμένο τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν την αντικατάσταση του προπονητή, στον κ. Κόντη και τον κ. Κασάλδο για την εισήγηση τους αλλά και στους κ.κ. Ελευθερούδη και Δαλκίδη για την επίτευξη της συμφωνίας. Είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε αυτή την συμφωνία με κάθε τρόπο και να βοηθήσει ο καθένας από τον τομέα του ώστε να ωφεληθεί ο Άρης. Θέλουμε να καλωσορίσουμε τον κ. Κούπερ στην οικογένεια του Άρη», ήταν τα λόγια του προέδρου της ΠΑΕ.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Κόντης ανέφερε: «Η διοίκηση ξεπέρασε τον εαυτό της. Είναι ένας προπονητής που προσλήφθηκε χωρίς να υπάρχει ούτε μία αρνητική γνώμη από το Δ.Σ.. Όλοι συμφώνησαν ότι είναι ένας προπονητής που μπορεί να οδηγήσει σε τίτλους τον Άρη. Μεγάλο ρόλο έπαιξαν τόσο ο κ. Δαλκίδης, όσο και ο κ. Ελευθερούδης που έπεισαν τον κ. Κούπερ να έρθει στην Ελλάδα. Με έχει εκπλήξει γιατί δείχνει ότι ξέρει πολύ περισσότερα για το ελληνικό πρωτάθλημα απ΄ όσα περιμέναμε. οι μεγάλες στιγμές δεν θα αργήσουν να έρθουν γιατί και όραμα υπάρχει και ο κόσμος δίνει κίνητρο. Οι επιτυχίες ανατέλλουν για την ομάδα του Άρη».

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Αργεντινός προπονητής: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Έχουμε όλοι πολύ όρεξη για δουλειά. Καταλαβαίνω ότι θα έχετε αρκετές απορίες. Σε ό,τι αφορά τους στόχους θέλω σε κάθε διοργάνωση να πάμε όσο το δυνατόν ψηλότερα μπορούμε. Δεν μπορώ προς το παρόν να πω κάποια πράγματα ξεκάθαρα. Να γνωρίσω την ομάδα και να πω στην συνέχεια περισσότερα πράγματα. Έχουμε μεγάλη όρεξη για δουλειά και αυτό που θέλουμε είναι να υλοποιήσουμε τους στόχους που έχει θέσει η ομάδα».

Ερωτηθείς πως πήρε την απόφαση να έρθει στον Άρη, απάντησε: «Γνωρίζαμε πολύ καλά τον σύλλογο που θα ερχόμασταν και το ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό που μας ενδιέφερε ήταν η τωρινή κατάσταση της ομάδας. Όταν ακούσαμε την πρόταση είπαμε αμέσως το “ναι”. Τον Άρη τον γνωρίζαμε πολύ καλά και απλώς αναζητήσαμε το ιστορικό της ομάδας σε ό,τι αφορά την φετινή αγωνιστική περίοδο».

Ο κ. Κούπερ υπογράμμισε ότι: «Το Σάββατο απέναντι στην Καβάλα δεν θα είμαι στον πάγκο της ομάδας», ενώ σε ότι αφορά τους στόχους είπε: «Πρέπει να κερδίζουμε τους αγώνες. Αυτός είναι ο στόχος όλων. Δυστυχώς αυτή την στιγμή οι στόχοι δεν εξαρτώνται μόνο από την δική μας ομάδα. Υπάρχει σημαντική διαφορά με τις ομάδες που προπορεύονται όμως εμείς θα προσπαθήσουμε. Το προσωπικό μου κίνητρο είναι να χτίσω μία δυνατή και ενωμένη ομάδα, που θα αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και θα κερδίζει τους αγώνες. Όταν το πετύχουμε αυτό, κάθε τρεις – τέσσερις αγωνιστικές θα λέμε πού μπορούν να φθάσουν οι στόχοι μας. Από εκεί και πέρα υπάρχει και ο θεσμός του Κυπέλλου που ξέρω πολύ καλά πόσο πολύ το θέλει και ο κόσμος και η διοίκηση και όλη η ομάδα».

Ο Αργεντινός εξήγησε τη φιλοσοφία του για το ποδόσφαιρο, λέγοντας: «Αυτό που μου αρέσει είναι το πνεύμα του νικητή και αυτό θέλω να έχει η ομάδα μου. Αν αναλύσουμε θέματα τακτικής και στρατηγικής, η κουβέντα θα είναι πολύ μεγάλη. Εγώ θέλω να μεταδώσω το πνεύμα του νικητή».

Για την εικόνα που έχει σχηματίζει για την ομάδα του Άρη, υποστήριξε: «Θα έλεγα ότι η επαφή με την ομάδα ήταν πολύ μικρή. Είδα δύο προπονήσεις και δεν έχω προλάβει να δω πολλά πράγματα. Έχουμε έρθει με πολύ θετική σκέψη και ενέργεια. Δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο. Έχουμε ήδη προγραμματίσει αυτό που θα κάνουμε από την ερχόμενη εβδομάδα. Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Όσον αφορά το γεγονός πως ο Άρης έχει να ανταγωνιστεί ομάδες με μεγαλύτερο μπάτζετ όπως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, ο κ. Κούπερ, σχολίασε: «Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν εξαρτάται μόνο από την δική μας ομάδα η κορυφή. Εξαρτάται από τα δικά μας αποτελέσματα αλλά και των δύο άλλων διεκδικητών που πρέπει να χάνουν βαθμούς. Υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες και όσο υπάρχουν αυτές, εμείς δεν θα χαρίσουμε αυτή τη δυνατότητα που έχουμε. Για να μπορέσουμε να θέσουμε τον στόχο και να έχουμε το κίνητρο αυτό πρέπει να κερδίζουμε αγώνες. Για να κοιτάζουμε ψηλά πρέπει να κερδίζουμε. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος».

Ο νέος προπονητής του Άρη θα κάνει το ντεμπούτο του στο ντέρμπι της μεθεπόμενης Κυριακής απέναντι στον ΠΑΟΚ: «Είναι εκπληκτικό να ξεκινάς με ένα ντέρμπι της πόλης όπου οι προσδοκίες είναι μεγάλες. Μπορώ να καταλάβω ότι είναι οι δύο μεγαλύτερες ομάδες της πόλης και την έχθρα που μπορεί να υπάρχει. Εμένα μου αρέσει να λειτουργώ με πίεση, οπότε είναι το καλύτερο παιχνίδι για να ξεκινήσω».

Καταλήγοντας, ο κ. Κούπερ έστειλε ένα μήνυμα στον κόσμο του Άρη: «Ξέραμε ότι στηρίζουν την ομάδα όμως έχω καταλάβει ότι γι΄ αυτούς η ομάδα είναι κάτι πολύ παραπάνω. Επειδή είμαι και Αργεντινός είναι κάτι που μου αρέσει πολύ. Δίνουν τα πάντα για την ομάδα τους και κάθε μέρα που βρίσκομαι εδώ με εκπλήσσουν ακόμη περισσότερο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x