Stoiximan Super League

Μαυρομάτης: «Δεν είναι... φούσκα ο Κοζώνης»!

Αιχμές κατά των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ, σχετικά με την αδυναμία τους να εκδώσουν την τραπεζική εγγυητική επιστολή που είχε ζητήσει ο Μπομπ Κοζώνης προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή των 5εκατ. ευρώ ως ταμιακή διευκόλυνση, άφησε με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 ο δικηγόρος της πλευράς του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, Xρήστος Μαυρομάτης. «Δεν είναι φούσκα ο Κοζώνης. Οι μέτοχοι δείχνουν γενικώς μια συνέπεια προς τον Κοζώνη, αλλά ασυνεννοησία μεταξύ τους», τόνισε.

Αιχμές κατά των μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ, σχετικά με την αδυναμία τους να εκδώσουν την τραπεζική εγγυητική επιστολή που είχε ζητήσει ο Μπομπ Κοζώνης προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή των 5εκατ. ευρώ ως ταμιακή διευκόλυνση, άφησε με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 ο δικηγόρος της πλευράς του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, Xρήστος Μαυρομάτης. «Δεν είναι φούσκα ο Κοζώνης. Οι μέτοχοι δείχνουν γενικώς μια συνέπεια προς τον Κοζώνη, αλλά ασυνεννοησία μεταξύ τους», τόνισε.

«Οι σημερινές εξελίξεις δεν κατέληξαν σε αποτέλεσμα. Ως προς τις λεπτομέρειες του προσυμφώνου έχουμε συμφωνήσει με την ΠΑΕ ΑΕΚ. Αυτό έχει να κάνει με την καταβολή των 5εκατ. ευρώ και είναι ξεχωριστό κομμάτι, από το deal της μεταβίβασης των μετοχών του κ. Κοζώνη.

Έχουμε μια μεγάλη συμφωνία η οποία έχει όριο μέχρι 31/12. Μέχρι τότε θα πρέπει να δούμε αν ο Κοζώνης έχει γίνει κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου. Το μικρότερο deal είναι αυτή η προκαταβολή των 5εκατ. . Πράγματι, ο κ. Κοζώνης εκδήλωσε ενδιαφέρον να γίνει κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου. Ενημερώθηκαν της ΑΕΚ και τον επισκέφτηκαν στο Σικάγο. Εκεί έγιναν διαπραγματεύσεις. Έγινε αποδεκτό το ενδιαφέρον αυτό από τον πρόεδρο της ΑΕΚ και τον μεγαλομέτοχο κ. Νοτιά.

Ένα όρο έβαλε ο κ. Κοζώνης για να προχωρήσει τη συμφωνία,. Είπε δηλαδή το ύψος των χρεών να είναι στο ύψος που του γνωστοποιήθηκε (περίπου 30εκατ. ευρώ) από τον οικονομικό διευθυντή της ΑΕΚ. Παράλληλα είπε, εγγράφως ότι εγώ δέχομαι να επιβαρυνθώ με απόκλιση μέχρι 7%»
, τόνισε αρχικά ο κ. Μαυρομάτης και πρόσθεσε:

«Υπολογίζουμε ένας έλεγχος να έχει τελειώσει αρχές Δεκέμβρη το πολύ, ώστε μέχρι 31/12 να ολοκληρωθούν τα νομικά θέματα. Την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα την καταβάλλει ο κ. Κοζώνης. Αυτή είναι η βασική συμφωνία και την αποδέχεται η ΠΑΕ ΑΕΚ.

Το ποσό των 5εκατ. με την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου έχει μια μικρή σχέση. Όταν λέμε χρέη 30εκατ. εννοούμαι στο δημόσιο, παίκτες ομάδες. Εκδηλώθηκε η ανάγκη από την ΠΑΕ ΑΕΚ ότι επειδή οι ανάγκες είναι τεράστιες και τρέχουν σε σημείο η ΑΕΚ να έχει σοβαρό πρόβλημα, να μπορεί να βοηθήσει άμεσα ο κ. Κοζώνης. Είχε γίνει κουβέντα για 2εκατ.., αλλά την έκανε στα πέντε. Λέει ο Κοζωνης ότι αν πάνε όλα καλά και μου παραχωρηθεί η ΑΕΚ, αυτό το ποσό θα συμψηφιστεί στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Αν όμως κάτι πάει στραβά και χαλάσει η δουλειά, από τον οποιοδήποτε μέτοχο που θα υπογράψει αυτό το συμφωνητικό, να εκδοθεί μία ή πολλές τραπεζικές εγγυητικές επιστολές οι οποίες λήξεως Μαιου 2010 άτοκα να μου καλύψουν το ποσό.

Δεν είναι φούσκα ο Κοζώνης. Έρχεται στη Γράμμου με 5εκατ. στη τσέπη. Αν γίνει μεταβίβαση τα λεφτά του μένουν, αν όχι τα παίρνει τον Μάιο. Δεν είναι μικρό ποσό σε συνθήκες διεθνούς οικονομικής δυσκολίας. Σήμερα έλειψε το βασικό. Η εγγύηση στον Κοζώνη. Εγώ δεν μπορώ να εκθέσω τον πελάτη μου. Συμφωνούμε και για τα 5εκατ. αλλά λείπει ένας ενεργός όρος, οι εγγυητικές επιστολές. Οι μέτοχοι δείχνουν γενικώς μια συνέπεια προς τον Κοζώνη, αλλά μια ασυνεννοησία μεταξύ τους. Αν δεν μίλιουνται μεταξύ τους δεν με ενδιαφέρει… Έχουμε τελειωτικό ραντεβού για αυτό το θέμα την Τρίτη. Κοινή απόφαση ήταν αυτό. Εκφράστηκε από τους εκπροσώπους της ΑΕΚ ότι δεν υπάρχει αισιοδοξία να βρεθούν οι εγγυητικές».


Παράλληλα, ο δικηγόρος του κ. Κοζώνη έδωσε έναν πιθανό λόγο που δεν εκδόθηκε η εγγυητική: «Ίσως ένα κομμάτι των μετόχων να φοβούνται ότι τα χρέη είναι μεγαλύτερα από 30εκατ., δεν θα γίνει το deal και επιστρέφοντας τα 5εκατ. στον Κοζώνη να είναι ουσιαστικά σαν να προσφέρουν εκείνοι οικονομική βοήθεια στην ΑΕΚ. Εμείς ήμασταν έτοιμοι να τηρήσουμε όσα είχαμε συμφωνήσει! Το μόνο που τους θέτουμε ως προϋπόθεση να μας γνωστοποιούν τις καταβολές από αυτά τα πέντε εκατομμύρια», για να κλείσει αναφερόμενος στις βλέψεις του κ. Κοζώνη εφόσον αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΑΕΚ

«Ο κ. Κοζώνης είναι μεγάλο μέγεθος. Αντέχει την ΑΕΚ σίγουρα. Έχω την εντύπωση ότι αν όλα ολοκληρωθούν καλά, θα πετύχει στην ΑΕΚ. Αν όμως αποτύχει ξέρω ότι θα είναι τίμιος. Έχει σκοπό να κάνει μεγάλη την ομάδα. Η ΑΕΚ όλα αυτά τα χρόνια είχε έλλειψη αυτής της τιμιότητας. Δεν λέω ότι θα πετύχει σίγουρα, αλλα στην επιτυχία και στην αποτυχία είναι τίμιος».


Μετά τη συνάντηση που είχαν οι μέτοχοι, η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία γνωστοποιεί ότι δεν εκδόθηκε η εγγυητική επιστολή που είχε ζητήσει ο κ. Κοζώνης. Αναλυτικά: Νέα συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ, στην οποία παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της ΠΑΕ κ.Νίκος Θανόπουλος, ο Οικονομικός Διευθυντής κ.Μιχάλης Δημαράκης, ο Νομικός Εκπρόσωπος της εταιρίας κ.Χάρης Γρηγορίου και οι κ.κ. Χρήστος Παπαδημητρίου και Χρήστος Μαυρομμάτης (Νομικός Εκπρόσωπος) από την πλευρά του κ.Κοζώνη.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν απόλυτα και σε όλα τα σημεία σχετικά με το ιδιωτικό συμφωνητικό που είναι προγραμματισμένο να υπογραφεί και αφορά το ποσό των 5 εκατ. ευρώ που πρόκειται να δοθεί ως ταμειακή διευκόλυνση από τον κ.Κοζώνη προς την ΠΑΕ.

Πλέον αναμένεται από την πλευρά των μετόχων της ΠΑΕ, η άμεση έκδοση της εγγυητικής επιστολής για το συγκεκριμένο ποσό. Η όλη διαδικασία δεν έχει σχέση με την πρόοδο των συζητήσεων για την επικείμενη συμφωνία αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ από τον κ.Κοζώνη, η οποία και προχωρά απερίσπαστα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x