Παλαιότερες

Οταν ο Ντέμης έγινε Πόντιος Πιλάτος...

SportDay

Αν ο Μπομπ Κοζώνης αύριο γίνει το αφεντικό της ΑΕΚ και αποδειχθεί λίγος, τότε ο Νικολαΐδης θα έχει ευθύνη για αυτή την εξέλιξη ή μήπως όχι;

Ακουσα με πολύ μεγάλη προσοχή τα όσα είπε χθες ο Ντέμης Νικολαΐδης στη ραδιοφωνική συνέντευξή του στον NOVAΣΠΟΡ FM 94,6 και πραγματικά έμεινα με αρκετές απορίες. Συμφωνώ απολύτως μαζί του ότι τώρα θα ήταν τουλάχιστον unfair από μέρος του να κάνει κριτική είτε στον νυν πρόεδρο της ΑΕΚ, είτε στον προπονητή, είτε στους παίκτες. Καταλαβαίνω απολύτως για ποιον λόγο είπε «στηρίζω τον Μπάγεβιτς που είναι προπονητής της ΑΕΚ» και όλα τα υπόλοιπα ανάλογου ύφους. Δεν καταλαβαίνω όμως με ποια λογική τοποθετήθηκε στο καυτό θέμα Μπομπ Κοζώνης. Αυτό το επί της ουσίας «εγώ νίπτω τας χείρας μου» πραγματικά με ενόχλησε και φαντάζομαι ενοχλεί και τον κάθε ΑΕΚτσή. Διότι ρωτώ.

Αν ο Μπομπ Κοζώνης αύριο γίνει το αφεντικό της ΑΕΚ και αποδειχθεί λίγος, τότε ο Ντέμης θα έχει ευθύνη για αυτή την εξέλιξη ή μήπως όχι; Το «δεν ξέρω τον κύριο Κοζώνη, αλλά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον κύριο Νοτιά που συζητά μαζί του» για μένα είναι μία τοποθέτηση που δεν αρμόζει στον Ντέμη. Τι θα πει δηλαδή δεν τον ξέρω τον κύριο Κοζώνη. Η ΑΕΚ είναι έτοιμη να περάσει στα χέρια του και ο Ντέμης δεν ασχολείται; Δεν αισθάνεται δηλαδή ότι έχει την ευθύνη σε ποιον θα παραδώσει τη σκυτάλη η ΑΕΚ; Διότι τώρα παραδίδει τη σκυτάλη η ΑΕΚ, δεν την παρέδωσε όταν έφυγε ο Ντέμης. Γιατί αυτοί που έμειναν τότε πίσω ήταν η ομάδα Ντέμη.

Οι άνθρωποι που ο Νικολαΐδης επέλεξε να αναλάβουν την ΑΕΚ. Συνεπώς το πού θα παραδώσουν οι δικοί του άνθρωποι αλλά και ο ίδιος, διότι εξακολουθεί να είναι μέτοχος και σήμερα, δεν είναι ένα θέμα που μπορεί να μην τον αφορά. Ούτε είναι ένα θέμα για το οποίο αν αύριο μεθαύριο τα πράγματα πάνε στραβά δεν θα απολογηθεί. Και επειδή με βάση τα όσα είπε χθες στον Χρήστο Σωτηρακόπουλο καταλαβαίνω ότι έπειτα από ένα χρόνο αν τα πράγματα πάνε στραβά θα μας πει «έκανε λάθος τελικά ο Νοτιάς και κακώς του είχα εμπιστοσύνη» τότε η αλήθεια θα είναι ότι ο Ντέμης έσωσε την ΑΕΚ από την καταστροφή και την πήρε από τα χέρια του Μάκη Ψωμιάδη, αλλά τελικά την οδήγησε ξανά στα χέρια ενός άλλου μυστήριου τύπου που εύκολα μπορεί να την οδηγήσει στην καταστροφή.

Οπως αν τα πράγματα πάνε καλά και ο Μπομπ ξαναδώσει στην ΑΕΚ την αίγλη που της λείπει και την κάνει πανίσχυρη οικονομικά, η αλήθεια θα είναι ότι πριν υπάρξει ο σωτήρας Μπομπ είχε υπάρξει ο πραγματικός σωτήρας Ντέμης. Ολα τα υπόλοιπα είναι τουλάχιστον υπεκφυγές. Διότι ο Ντέμης θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Ιστορία σε κρίνει όχι μόνο από τον τρόπο με τον οποίο μπαίνεις σε μία ομάδα και σε μία επιχείρηση αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο φεύγεις και από την κατάσταση την οποία αφήνεις πίσω σου.

Αν ο Κόκκαλης ύστερα από χρόνια αφήσει τον Ολυμπιακό σε τύπους σαν αυτούς που υπήρξαν πριν από αυτόν και η ομάδα ζήσει νέα πέτρινα χρόνια θα έχει ασφαλώς την ευθύνη για αυτή την επιλογή. Την ίδια ευθύνη έχει και ο Ντέμης για τον Μπομπ Κοζώνη και τον όποιο Μπομπ Κοζώνη πάρει τη σκυτάλη από τον ίδιο και την ομάδα του. Και ρωτώ, αν αύριο ο Μάκης Ψωμιάδης εμφανιζόταν και έλεγε παίρνω την ΑΕΚ και βάζω τόσα, ο Ντέμης θα αντιδρούσε ναι ή όχι; Αρα για να μην αντιδρά στον Κοζώνη σημαίνει ότι είναι σύμφωνος και για αυτή τη σύμφωνη γνώμη του δεν μπορεί παρά να κριθεί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x