Euro 2024

Συμπληρώνεται το παζλ…

Οκτώ θέσεις έχουν απομείνει ανοιχτές για να συμπληρωθεί το παζλ του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής. Εκτός της Ελλάδας, που θα αντιμετωπίσει την Ουκρανία, ακόμη εφτά ζευγάρια θα παλέψουν για τα εναπομείναντα εισιτήρια.Τα υπόλοιπα τρία ματς για τη ζώνη της Ευρώπης είναι: Πορτογαλία-Βοσνία, Ιρλανδία-Γαλλία και Ρωσία- Σλοβενία. η Νέα Ζηλανδία. Τι γίνεται στη ζώνη της Αφρικής όσον αφορά την προκριματική φάση του Μουντιάλ.

Οκτώ θέσεις έχουν απομείνει ανοιχτές για να συμπληρωθεί το παζλ του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής. Εκτός της Ελλάδας, που θα αντιμετωπίσει την Ουκρανία, ακόμη εφτά ζευγάρια θα παλέψουν για τα εναπομείναντα εισιτήρια.Τα υπόλοιπα τρία ματς για τη ζώνη της Ευρώπης είναι: Πορτογαλία-Βοσνία, Ιρλανδία-Γαλλία και Ρωσία- Σλοβενία.Προκρίθηκε η Νέα Ζηλανδία. Τι γίνεται στη ζώνη της Αφρικής όσον αφορά την προκριματική φάση του Μουντιάλ.

Αναλυτικά:

Μπαράζ Μουντιάλ – Ζώνη Ευρώπης

Ελλάδα-Ουκρανία

Η «λαβωμένη» Ελλάδα υποδέχεται το Σάββατο την Ουκρανία σε μια αμφίρροπη αναμέτρηση. Η «γαλανόλευκη» ταλανίζεται από προβλήματα τραυματισμών και ο Ότο Ρεχάγκελ καλείται να βρει λύσεις, προκειμένου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να βρεθεί για δεύτερη φορά (μετά το 1994) σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Γερμανός προπονητής δεν κάλεσε τους τραυματίες Πατσατζόγλου, Αμανατίδη και Σεϊταρίδη. Αμφίβολος για το παιχνίδι με τους Ουκρανούς είναι ο Τοροσίδης, ενώ ο Καραγκούνης και ο Μάκος αναμένεται να βρίσκονται στη διάθεση του «Herr Otto».

Από την πλευρά του, ο Αλεξέι Μιχαηλιτσένκο ποντάρει πολλά στην εμπειρία του Αντρέι Σεφτσένκο, που αποτελεί το μεγάλο «όπλο» της ομάδας του. Ο προπονητής της Ουκρανίας δεν υπολογίζει τον Σοφκόφσκι και τον Ναζαρένκο. Από τραυματισμό προέρχονται οι αμυντικοί Τσιγκρίνσκι και Ρούσολ. Για πρώτη φορά κλήθηκε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας ο 24χρονος μέσος της Καρπάτι, Ιγκόρ Χουντόμπιακ.

Ρωσία-Σλοβενία

Η Ρωσία είναι το μεγάλο φαβορί του αγώνα με τη Σλοβενία. Στόχος των «αρκούδων» είναι να πάρουν μία «καθαρή» (σ.σ.: χωρίς να δεχθούν γκολ) νίκη και να αυξήσουν τις πιθανότητές τους, ώστε να βρεθούν για τρίτη φορά στην ιστορία τους σε τελική φάση Μουντιάλ.

Στο απέναντι «στρατόπεδο», οι Σλοβένοι εμφανίζονται αισιόδοξοι για τη συμμετοχή τους στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής και θα προσπαθήσουν να φύγουν με ένα θετικό αποτέλεσμα από το «Λουζνίκι» της Μόσχας. Ο Ματίας Κεκ κάλεσε για πρώτη φορά τον τερματοφύλακα της Σπάρτα Ρότερνταμ, Αλεξάντερ Σέλιγκα, αλλά κάτω από τα δοκάρια αναμένεται να καθίσει ο Χαντάνοβιτς της Ουντινέζε.

Ιρλανδία-Γαλλία

Την έκπληξη κόντρα στη Γαλλία θέλει να κάνει η Ιρλανδία. Οι Ιρλανδοί τερμάτισαν αήττητοι στον 8ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, πίσω από την πρώτη Ιταλία. Ο Τζιοβάνι Τραπατόνι δουλεύει όλο αυτό το διάστημα στον τομέα της ψυχολογίας, αφού όπως δήλωσε: «Δεν είμαστε διάσημοι, αλλά είμαστε πολεμιστές…».

Από την πλευρά τους, οι «τρικολόρ» θα αγωνιστούν στο κατάμεστο «Κροκ Παρκ» χωρίς τον Φρανκ Ριμπερί και τον Πατρίκ Βιεϊρά. Επίσης, ο Ραϊμόν Ντομενέκ δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του τραυματία Κλισί, ενώ αμφίβολοι είναι ο Αμπού Ντιαμπί και ο Τουλαλάν. Για πρώτη φορά κλήθηκε στη Γαλλία ο αμυντικός της Λιόν, Αλί Σισόκο.

Πορτογαλία-Βοσνία/Ερζεγοβίνη

Χωρίς το μεγάλο της αστέρι, Κριστιάνο Ρονάλντο, θα αγωνιστεί η Πορτογαλία στους αγώνες μπαράζ με τη Βοσνία, που θα κρίνουν την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής. Παρόλα αυτά, ο μεσοεπιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης θα βρίσκεται στην εξέδρα και θα στηρίζει τις προσπάθειες των συμπαικτών του.

Το προηγούμενο διάστημα τα Μέσα στην Πορτογαλία αναλώθηκαν στο αν θα αγωνιστεί τελικά ο Ρονάλντο, τον οποίο αρχικά είχε καλέσει στην αποστολή της χώρας ο Κάρλος Κείρός, αλλά έπειτα από νέες ιατρικές εξετάσεις που υποβλήθηκε (στη Λισαβόνα!) διαπιστώθηκε ότι είναι αδύνατο να προσφέρει τις υπηρεσίες του (όπως και ο Μποσίνγκουα, που μπήκε στα… πιτς για τους επόμενους τρεις μήνες).

Οι Ίβηρες είναι το ξεκάθαρο φαβορί, κάτι που παραδέχτηκε ο Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς. Παρόλα αυτά, οι Βόσνιοι είναι ικανοί για όλα και θα προσπαθήσουν να αφήσουν εκτός Μουντιάλ την Πορτογαλία των μεγάλων αστέρων.

Οι υπόλοιποι αγώνες μπαράζ

(Οι αγώνες είναι διπλοί. Ισχύει ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση απόλυτης ισορροπίας μετά τον επαναληπτικό, ακολουθεί ημίωρη παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι).

Κόστα Ρίκα-Ουρουγουάη

Η Ουρουγουάη είναι το φαβορί να περάσει στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στην Κόστα Ρίκα (σ.σ.: η ρεβάνς έχει οριστεί για τις 18 Νοεμβρίου). Όλοι στο στρατόπεδο της Ουρουγουάης και συγκεκριμένα ο Ντιέγκο Φορλάν τονίζουν πως έχουν την εμπειρία για να πάρουν το «εισιτήριο» για τη Νότιο Αφρική.

* Η πρώτη ομάδα από τη ζώνη της Αφρικής που ήταν δεδομένο ότι θα βρίσκεται στη γιορτή του ποδοσφαίρου ήταν η οικοδέσποινα Νότιος Αφρική. Από εκεί και πέρα, η Γκάνα και η Ακτή Ελεφαντοστού έχουν κλείσει θέση και περιμένουν τις υπόλοιπες τρεις που μπορούν να παίξουν στο Μουντιάλ (Καμερούν ή Γκαμπόν, Τυνησία ή Νιγηρία, Αλγερία ή Αίγυπτος).

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x