Euro 2024

Πατσατζόγλου: « Πρόκριση πάση θυσία»!

Στην αναγκαιότητα της πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ 2010 σε βάρος της Ουκρανίας εστίασε τις δηλώσεις του ο Χρήστος Πατσατζόγλου, εκφράζοντας παράλληλα τον σεβασμό του προς την αντίπαλη ομάδα. Ο μεγάλος άτυχος της Εθνικής μας (ταλαιπωρείται από διάστρεμμα) μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και τόνισε ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα τα δώσει όλα προκειμένου να ζήσει το όνειρο της συμμετοχής στα γήπεδα της Ν. Αφρικής.

Στην αναγκαιότητα της πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ 2010 σε βάρος της Ουκρανίας εστίασε τις δηλώσεις του ο Χρήστος Πατσατζόγλου, εκφράζοντας παράλληλα τον σεβασμό του προς την αντίπαλη ομάδα. Ο μεγάλος άτυχος της Εθνικής μας (ταλαιπωρείται από διάστρεμμα) μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και τόνισε ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα τα δώσει όλα προκειμένου να ζήσει το όνειρο της συμμετοχής στα γήπεδα της Ν. Αφρικής.



Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Πατσατζόγλου στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

«Δυστυχώς, δεν γίνεται να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην Εθνική, επειδή έχω υποστεί διάστρεμμα. Πρόκειται για ένα οστικό οίδημα. Θα ήθελα να βοηθήσω, αλλά δεν μπορώ να αγωνιστώ στα συγκεκριμένα παιχνίδια, που είναι πολύ κρίσιμα. Δεν γνωρίζω πότε ακριβώς θα επιστρέψω και θα κοιτάξω ξανά το πρόβλημά μου σε δέκα ημέρες, ώστε να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκομαι. Θα υποβληθώ σε νέα μαγνητική τομογραφία, μετά θα κάνω τρέξιμο και θα δούμε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εάν περάσουμε στο Μουντιάλ, τότε θα είμαι και εγώ εκεί», δήλωσε αρχικά ο διεθνής μεσοαμυντικός.

Στη συνέχεια, ο 30χρονος ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε στη δεύτερη θέση που κατέλαβε η «γαλανόλευκη» στον 2ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ: «Μακάρι να μην γινόταν αυτό, επειδή είχαμε ξεκινήσει πάρα πολύ καλά. Η ομάδα μπορούσε να πάει απευθείας στο Μουντιάλ, χωρίς να χρειαστεί να συμμετάσχει στα μπαράζ της διοργάνωσης. Μόλις μάθαμε τον αντίπαλο, είπαμε ότι αυτά τα δύο ματς είναι τα πιο κρίσιμα και πρέπει πάση θυσία να περάσουμε. Είναι ένα όνειρο η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο και θέλουμε να το ζήσουμε».

Ερωτηθείς για το πού οφείλεται η αποτυχία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος να πάρει απευθείας την πρόκριση για το Μουντιάλ, απάντησε: «Έπαιξαν ρόλο και τα δύο παιχνίδια με την Ελβετία. Κατά την προσωπική μου άποψη, αυτό που μας έβγαλε από την πρωτιά του ομίλου ήταν όταν χάσαμε από την Ελβετία στο Καραϊσκάκη. Ακόμη και την ισοπαλία να είχαμε πάρει, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα».

Κληθείς να σχολιάσει τη δυναμική της Ουκρανίας, ανέφερε: «Δεν έχω δει καθόλου την Ουκρανία. Γνωρίζω τους ποδοσφαιριστές της, επειδή οι περισσότεροι αγωνίζονται στο Champions League. Οι περισσότεροι παίκτες παίζουν στην Ντιναμό Κιέβου και από εκεί τους έχω παρακολουθήσει. Έχουμε αποδείξει στο παρελθόν ότι αν είμαστε καλά, τότε μπορούμε να αποκλείσουμε τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Χρειάζεται να δείξουμε τον καλό ματς εαυτό, κυρίως το καλό μας αμυντικό πρόσωπο».

Για το κυπριακό ποδόσφαιρο και την Ομόνοια, στην οποία αγωνίζεται, υπογράμμισε: «Είναι κρίμα που κάποιο κανάλι δεν δείχνει το κυπριακό ποδόσφαιρο, του οποίου το επίπεδο έχει ανέβει πάρα πολύ. Δεν το λέω επειδή ήρθα εγώ στην Ομόνοια. Τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει πολύ και υπάρχουν εκπληκτικοί ποδοσφαιριστές. Έχουμε πάρα πολύ καλούς παίκτες στην Ομόνοια, γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά από τον κ. Λεμονή. Ο Μακρίδης (σ.σ.: Κύπριος - 27χρονος μεσοεπιθετικός) είναι πολύ καλός παίκτης και είναι πολύ καλός χαρακτήρας. Έχω ενθουσιαστεί μαζί του, όπως και με τον Εφραίμ (σ.σ.: 20χρονος μεσοεπιθετικός, που παλιότερα είχε απασχολήσει την ΑΕΚ). Είναι πολύ καλός παίκτης και είναι για πιο μεγάλα πράγματα. Γίνεται πολύ καλή δουλειά και αυτό φαίνεται στα αποτελέσματα της ομάδας».

Καταλήγοντας, ο Πατσατζόγλου έστειλε μήνυμα στους Έλληνες φιλάθλους και τους ζήτησε να στηρίξουν τους διεθνείς με την παρουσία τους: «Θα ήθελα να πω στον κόσμο ότι πρέπει να στηρίξει την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, επειδή έχει προσφέρει πολλές χαρές στο παρελθόν. Πρέπει να πάνε στο γήπεδο και να ζήσουμε όλοι μαζί το όνειρο που θέλουμε πάρα πολύ. Οι ποδοσφαιριστές αξίζουν τη στήριξη του κόσμου, είναι πολύ καλοί και έχουμε έναν πολύ καλό προπονητή (σ.σ.: Ότο Ρεχάγκελ)».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x