Μπάμπης Χριστόγλου

Χρειάζεται κατάθεση ψυχής

SportDay

Η ώρα της αλήθειας έφτασε. Εδώ θα πρέπει οι Ελληνες διεθνείς, απέναντι στον δυσκολότερο ομολογουμένως αντίπαλο που θα μπορούσε να τους τύχει στον δρόμο, να κάνουν κατάθεση ψυχής και να πάρουν προβάδισμα στη μάχη της πρόκρισης για το Μουντιάλ.

Εδώ δεν παίζει ρόλο ποιος παίζει και ποιος όχι, ποιος λείπει και πόσο σημαντική είναι η απώλειά του. Εδώ θα μιλήσουν η ψυχραιμία, το καθαρό μυαλό, η ικανότητα και σαφώς η τύχη που πάντα είναι μια παράμετρος η οποία έχει ρόλο σε αυτά τα παιχνίδια. Μπορεί ένα ματς να έχει μια εικόνα «Χ» και ένα γκολ ν' αλλάξει τελείως τις ισορροπίες.

Οπως επεσήμανα και τις προηγούμενες ημέρες, διπλά ματς ανάμεσα σε εθνικές δεν είναι ό,τι πιο σύνηθες. Ακόμα και η χρονική απόσταση ανάμεσα στα δύο παιχνίδια πιστεύω πως παίζει ρόλο. Τα δύο ματς, άλλωστε, γίνονται μέσα σε τέσσερις μέρες. Κι αυτός είναι ένας παράγοντας που θα παίξει ρόλο.

Ο κόσμος είναι εκείνος που καλείται επίσης να βοηθήσει την Εθνική σε αυτό το κρίσιμο ματς, οφείλει να της δώσει την ώθηση και τον παλμό που χρειάζεται για να μπορέσει να φτάσει σ' ένα καλό αποτέλεσμα. Οπως έχει κάνει τόσες φορές σε εντός και εκτός έδρας παιχνίδια, έτσι και σήμερα θα πρέπει να σταθεί δίπλα στην Εθνική.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα έχει σίγουρα πολύ δύσκολο έργο. Η πρόκριση, όμως, θα έρθει, αν εκείνο το καθαρό μυαλό που διέκρινε την Εθνική μας στα φόρτε της μέσα στη δεκαετία πρυτανεύσει σε δύο παιχνίδια, στα οποία και το παραμικρό λάθος μπορεί να κάνει τη διαφορά για τη μία ή την άλλη ομάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x