Μπάμπης Χριστόγλου

Αλλη μία ευκαιρία

SportDay

Ολα θα παιχτούν τώρα στην Ουκρανία. Η Εθνική δεν ήταν τόσο αποφασιστική όσο θα χρειαζόταν σε ένα τέτοιο ματς. Αφησε τους φιλοξενούμενους να παγώνουν σε μεγάλα διαστήματα τον ρυθμό και το μοναδικό σημείο που θα έλεγε κανείς πως κατάλαβε ότι η Εθνική παίζει γηπεδούχος και μπροστά σε τόσο δικό της κόσμο ήταν το τέλος του πρώτου μέρους, όπου επί ένα πεντάλεπτο πραγματικά οι αντίπαλοι την ένιωσαν.

Η διαχείριση του αγώνα από τον Ρεχάγκελ ταίριαζε περισσότερο σε παιχνίδι που ήθελε να μη χάσει, παρά να κερδίσει. Φυσικά αυτό το 0-0 αφήνει τα πάντα ανοικτά και είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τον γηπεδούχο στη ρεβάνς, γιατί τόσο η ισοπαλία με σκορ όσο και με νίκη δική μας, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εξασφαλίζει την πρόκριση.

Θεωρώ πως σε κάποιο σημείο έπρεπε να ρισκάρουμε περισσότερο, οι αλλαγές δεν αποδείχτηκαν οι ενδεδειγμένες και τουλάχιστον το πρόβλημα δεν είχε να κάνει ούτε με τον Γκέκα, αλλά ούτε και με τον Σαλπιγγίδη, που θεωρώ πως ήταν και εκείνος που μπόρεσε να απειλήσει πραγματικά τους Ουκρανούς.

Η αντίπαλος είχε κάποιες λιγοστές αλλά σημαντικότερες ευκαιρίες από τις δικές μας, όμως το ότι δεν έβαλε γκολ είναι ένα στοιχείο που μας κρατάει στο παιχνίδι. Τώρα η Εθνική εκτός έδρας, όπου συνήθως τα καταφέρνει πολύ καλύτερα, θα κληθεί να πάει την Τετάρτη στο Ντόνετσκ και να πάει εκεί το «εισιτήριο» για τη Νότια Αφρική.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x