Παλαιότερες

Ντέρμπι «αιωνίων» (νοσοκομείων);

SportDay

Οπως είδαμε προσφάτως στο μπάσκετ, όλες οι ελληνικές ομάδες που ταξίδεψαν στο εξωτερικό για αγώνες της Ευρωλίγκας είχαν ή έχουν παίκτες που εμφάνισαν συμπτώματα της νέας γρίπης. Το μισό Μαρούσι, ο Τσίλντρες κι ο Σοφοκλής από τον Ολυμπιακό, ο Πέκοβιτς από τον Παναθηναϊκό. Κάπως έτσι έρχεται στη χώρα μας η γρίπη, αεροπορικώς ή οδικώς, και τα περιστατικά σχεδόν πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα.

Στην Ουκρανία η γρίπη παίζει «μεγάλη μπάλα», ακόμα κι αν τα περισσότερα θανατηφόρα κρούσματα είναι στην άλλη άκρη της χώρας σε σχέση με το Ντόνετσκ. Σοβαρή κουβέντα δεν έγινε από την ΕΠΟ ή την ΟΥΕΦΑ ή τη ΦΙΦΑ για αναβολή του αγώνα ή αλλαγή έδρας, πήγαμε με δικά μας νερά και μάγειρα, βάλαμε και τις μάσκες μας και κάναμε χαβαλέ, εμφανίστηκαν και οι επικεφαλής του ελληνικού προξενείου στην πόλη, είμαστε ατρόμητοι, είμαστε λεβέντες, οι «ήρωες πολεμούν σαν Ελληνες» και πάμε σαν άλλοτε.

Τι γίνεται, άραγε, στην περίπτωση που επιστρέψουν οι Ελληνες απ’ την Ουκρανία και -κούφια η ώρα- εμφανίσουν συμπτώματα της νέας γρίπης; Κι αν μέτρησα καλά, στον αγώνα του ΟΑΚΑ ήταν έξι παίκτες του Παναθηναϊκού στην αρχική 11άδα (Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης) κι άλλος ένας στον πάγκο (Νίνης). Σύνολο επτά και όλοι στα βασικά πλάνα του Τεν Κάτε. Κι απ' τον Ολυμπιακό ένας στον πάγκο που πέρασε αλλαγή (Μήτρογλου), ένας εκτός αποστολής (Αβραάμ) κι ένας ακόμα που ταξίδευσε στην Ουκρανία (Γκαλίτσιος). Σύνολο τρεις, οι δύο βασικοί για τον Ζίκο.

Τα καλά τού να έχεις πολλούς παίκτες στην Εθνική τα έχουμε συζητήσει πολλές φορές: είναι πρεστίζ για τον σύλλογο, ανεβαίνει η τιμή τους, τους βλέπουν περισσότεροι σκάουτερ κ.λπ. κ.λπ. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και τα λιγότερο καλά; Να πάει, ας πούμε, ο Παναθηναϊκός μισός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό λόγω γρίπης; Χωρίς τον βασικό του -πλέον- τερματοφύλακα ή/και χωρίς έναν εκ των βασικών του στόπερ ή/και χωρίς τον βασικό του αριστερό μπακ ή/και χωρίς τον πολυτιμότερό του παίκτη και πάει λέγοντας;

Και μιλάω κυρίως για τον Παναθηναϊκό που έχει μπόλικους, χωρίς να παραβλέπω πόσο θα στοιχίσει και στον Ολυμπιακό η ενδεχόμενη απουσία του Μήτρογλου (ειδικά αν δεν είναι ετοιμοπόλεμος ο Ντιόγο, οπότε η ομάδα θα ξεμείνει εντελώς από επιθετικούς) ή του Αβραάμ (του οποίου όμως το κενό κουτσά-στραβά αναπληρώνεται με τον αξιόπιστο Ζεβλάκοφ δίπλα στον Μέλμπεργκ).

Αφήστε και το άλλο: αν κάποιος έχει κολλήσει τον ιό, μέχρι να το πάρουμε χαμπάρι και να τον βάλουμε σε καραντίνα, δεν θα σκεφτόμαστε μήπως κόλλησε και κανέναν άλλο; Θέλετε να κάνουμε το σενάριο ακόμα πιο ακραίο; Μετρήστε –πλην των διεθνών στην Εθνική Ελλάδας– και όλους τους υπόλοιπους διεθνείς (Ζιλμπέρτους, Σιμάους και λοιπούς).

Προσθέστε το ερχόμενο παιχνίδι με τον Αστέρα, διαιρέστε με τους ετοιμοπόλεμους, αφαιρέστε τις μέρες που μένουν μέχρι το ντέρμπι κι ελάτε να δούμε αν συμφωνούν τα αποτελέσματά μας. Μέχρι τότε, ας χτυπήσουμε ξύλο να δούμε ντέρμπι «αιωνίων» στο Καραϊσκάκη κι όχι «Ερρίκος Ντυνάν» εναντίον «Ευαγγελισμού».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x