Ελλάδα

Ιτούδης: «Πολύ δύσκολα θα πήγαινα στον Ολυμπιακό»

Μάλλον απίθανο θα ήταν το ενδεχόμενο συνεργασίας του Δημήτρη Ιτούδη με τον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στους σπουδαστές του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ. «Θα μπορούσα να είμαι προπονητής στην Τάου, αλλά προτίμησα να βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό» τόνισε ο συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ενώ κατέστησε σαφή στους εκκολαπτόμενους δημοσιογράφους το ρόλο του στην ομάδα, αναφέρθηκε στη συνεργασία που έχει το ΝΒΑ και μίλησε για τις ομοιότητες του Διαμαντίδη με τον Μποντιρόγκα.

Μάλλον απίθανο θα ήταν το ενδεχόμενο συνεργασίας του Δημήτρη Ιτούδη με τον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στους σπουδαστές του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ. «Θα μπορούσα να είμαι προπονητής στην Τάου, αλλά προτίμησα να βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό» τόνισε ο συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ενώ κατέστησε σαφή στους εκκολαπτόμενους δημοσιογράφους το ρόλο που έχει στην ομάδα, αναφέρθηκε στη συνεργασία που έχει με ομάδες του ΝΒΑ και μίλησε για τις ομοιότητες του Διαμαντίδη με τον Μποντιρόγκα.

Αν και βρίσκεται επί χρόνια στο πλευρό του Ομπράντοβιτς, ο Δημήτρης Ιτούδης δεν έκρυψε την επιθυμία του να βρεθεί μελλοντικά στην θέση του πρώτου προπονητή. Όπως είπε άλλωστε «… οι φιλοδοξίες μου είναι να είμαι head coach. Στο μπάσκετ χρειάζονται όλοι όμως, όχι μόνο ο ‘καπετάνιος’. Από τον πρόεδρο μέχρι τον φροντιστή. Πρόκειται για μια αλυσίδα. Θα δούμε στο μέλλον, όταν και μελλοντικά θα ηγηθεί της προσπάθειας ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Αν και είμαι βοηθός προπονητή, έχω μεγάλο ρόλο στα δρώμενα. Δεν βρίσκομαι απλά για να λέω ‘ναι’. Έχω άποψη και τεκμηριώνεται καθώς ο Ομπράντοβιτς μού έχει δώσει ουσιαστικό ρόλο. Άλλωστε πριν από τρία χρόνια δεχόμουν έντονες πιέσεις από τον πρόεδρο της Τάου (σ.σ. νυν Κάχα Λαμποράλ) να πάω εκεί σαν πρώτος, αλλά επέλεξα να μείνω εδώ».

Μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Ιτούδης αναφέρθηκε και:

Στη συνεργασία του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Γνωρίζω τον Ζέλικο από το 1991, όταν και ήμουν συνεργάτης του Μπόσκο Μπόζιτς στην ΚΚ Ζάγκρεμπ. Εκείνος τότε ήταν στην Μπανταλόνα. Όταν είχε έρθει στην Θεσσαλονίκη το ’99 για να προπονήσει την εθνική Σερβίας, της οποίας ήταν τεχνικός, του έγινε πρόταση από τον Παναθηναϊκό. Τότε με πλησίασε και μου πρότεινε να συνεργαστούμε. Εγώ συζητούσα με τη ΜΕΝΤ τότε για την ανανέωση του συμβολαίου μου. Ήταν περισσότερο θέμα συγκυρίας. Πρόκειται για έναν πολύ απλό και προσεγγίσιμο άνθρωπο που προσπαθεί να βελτιώνει συνεχώς το μπάσκετ».

Στη συνεργασία με το ΝΒΑ: «Βλέπετε από τους κανονισμούς που άλλαξαν και θα αλλάξουν ότι ήδη η Ευρώπη προσπαθεί να βρεθεί πιο κοντά στον κόσμο της Αμερικής. Αλλάζουν οι διαστάσεις, μεγαλώνει η απόσταση για το τρίποντο… Βέβαια παραμένει μεγάλο ερωτηματικό το τι θα γίνει με τα μικρά γήπεδα. Εκεί, όπου θα είναι πολύ δύσκολη η αλλαγή μεγέθους. Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, έχουμε πολύ καλή συνεργασία με την ομάδα του Ντιτρόιτ (σ.σ. Πίστονς). Έχω και έχουμε δανειστεί πολλά από τη συγκεκριμένη ομάδα. Για παράδειγμα έχουμε δανειστεί το live scout».


Τι είναι το live scout: «Υπάρχει ένας δικός μας άνθρωπος, ο τέταρτος προπονητής, που βρίσκεται πίσω από τις κάμερες και παρακολουθεί μέσω κομπιούτερ τις κινήσεις τόσο τις δικές μας, αλλά κυρίως των αντιπάλων. Έτσι, με το live scout έχουμε εικόνα στο ημίχρονο και την δίνουμε στους παίκτες στα αποδυτήρια. Την ώρα του αγώνα, οι παίκτες πάνω στην ένταση μπορεί να μην καταλάβουν τι εννοείς ή να διαφωνείς, όμως μέσα από αυτό τον τρόπο γίνεται πιστευτό αυτό που βλέπουμε εμείς οι προπονητές. Γι’ αυτό τον λόγο έχουμε ζητήσει να αυξηθεί για λίγα λεπτά η ανάπαυλα του ημιχρόνου, που για εμάς έχει κομβική σημασία. Πέρυσι ήμασταν η μοναδική ομάδα που το είχαμε, φέτος το έχουν άλλες δύο από την Ευρώπη».

Για τον Ολυμπιακό: «Είναι μεγάλη ομάδα και σπουδαίος αντίπαλος ο Ολυμπιακός, που τρέφει τον αμέριστο σεβασμό όλων μας. Διαθέτει εκπληκτικούς παίκτες, διοίκηση, κόσμο, προπονητές… Θεωρώ ότι φέτος θα είναι ακόμα καλύτερος σε σχέση με πέρυσι. Βεβαίως υπάρχουν και σπουδαίοι αντίπαλοι από την Ευρώπη, όπως η Σιένα, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα».

Για το αν θα πήγαινε στον «αιώνιο»: «Πιστεύω καταρχήν ότι πολύ δύσκολα θα μου γινόταν πρόταση από τον Ολυμπιακό. Ακόμα και αν γινόταν όμως, πολύ πιο δύσκολα θα την αποδεχόμουν».

Για τον νέο αρχηγό του Παναθηναϊκού: «Ο Διαμαντίδης εύκολα θα πρωταγωνιστούσε και στο ΝΒΑ. Απλά είναι απόφασή του να μην πάει, όπως είχε κάνει και παλαιότερα ο Μποντιρόγκα. Ο Δημήτρης έχει τρομακτική βελτίωση που οφείλεται και σε εμάς, αλλά και στον ίδιο. Δουλέψαμε πολύ στο μακρινό του σουτ, όπως και στις ελεύθερες βολές. Εκείνος δούλεψε και δουλεύει αμέτρητες ώρες καθημερινά. Μέσα από τις προπονήσεις έχτισε την αυτοπεποίθηση του».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x