Αγγλία

Premier League: Ισόπαλο το ντέρμπι στο «Άνφιλντ»

Στο δεύτερο ημίχρονο κρίθηκε το ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής στην Premier League ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι! Οι δύο αντίπαλοι ήρθαν ισόπαλοι 2-2 στο Άνφιλντ και μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις. Το κάκιστο, ποιοτικά, πρώτο ημίχρονο έδωσε τη θέση του σ’ ένα χορταστικό δεύτερο, όπου σημειώθηκαν και τα τέσσερα γκολ της αναμέτρησης, αν και την παράσταση «έκλεψαν» οι τραγικές άμυνες των δύο ομάδων.

Στο δεύτερο ημίχρονο κρίθηκε το ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής στην Premier League ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι! Οι δύο αντίπαλοι ήρθαν ισόπαλοι 2-2 στο Άνφιλντ και μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις.

Το κάκιστο, ποιοτικά, πρώτο ημίχρονο έδωσε τη θέση του σ’ ένα χορταστικό δεύτερο, όπου σημειώθηκαν και τα τέσσερα γκολ της αναμέτρησης, αν και την παράσταση «έκλεψαν» οι τραγικές άμυνες των δύο ομάδων.

Ο Ράφα Μπενίτεθ, ο οποίος έβλεπε την ομάδα του να ελέγχει το παιχνίδι καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου 45λέπτου, αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες, αναγκάστηκε να αντικαταστήσει πολύ νωρίς τους Άγκερ (11’) και Μπάμπελ (18’), λόγω τραυματισμών, με τους Κυργιάκο και Μπεναγιούν, αντίστοιχα.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε (0-0) χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί την εντυπωσιακή εξέλιξη του δευτέρου. Το σκορ άνοιξε με προβολή ο Σκρτελ στο 50’ για τους «κόκκινους», αλλά οι «πολίτες» απάντησαν με τον Αντεμπαγιόρ στο 69’ και μάλιστα, πήραν το προβάδισμα στο 76’ με τον Άιρλαντ.

Η Λίβερπουλ, όμως, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και ένα λεπτό αργότερα ο Γιόσι Μπεναγιούν ισοφάρισε, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Στα τελευταία λεπτά και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να πετύχουν κάποιο γκολ, ώστε να πάρουν τη νίκη, αλλά, τελικά, τίποτα δεν άλλαξε.

Αυτή ήταν η 6η συνεχόμενη ισοπαλία για την Μάντσεστερ Σίτι(!), η οποία, όπως και η Λίβερπουλ, έχει μείνει πολύ πίσω στο κυνήγι της πρώτης θέσης.

Λίβερπουλ (Μπενίτεθ): Ρέινα, Άγκερ (11’ Κυργιάκος), Ινσουά, Κάραγκερ, Σκρτελ, Τζέραρντ, Μασεράνο, Λούκας, Κάουτ, Μπάμπελ (18’ Μπεναγιούν-85’ Αουρέλιο), Εν’ Γκογκ

Μάντσεστερ Σίτι (Χιούζ): Γκίβεν, Μπριτζ, Ζαμπαλέτα, Λέσκοτ, Τουρέ (46’ Ονουόχα), Άιρλαντ, Ράιτ-Φίλιπς, Μπάρι (61’ Τέβεζ), Ντε Γιονγκ, Αντεμπαγιόρ, Μπέλαμι

«Τρένο» η Τσέλσι, 4-0 τη Γουλβς

Ασταμάτητη δείχνει η Τσέλσι, αφού συνέτριψε (και) τη Γουλβς 4-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ»! Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μίκαελ Εσιέν, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ (η Τσέλσι έφτασε τα 33), οι «μπλε» αύξησαν τη διαφορά τους από τη δεύτερη Γιουνάιτεντ στους 8 βαθμούς και περιμένουν στραβοπάτημα των «κόκκινων διάβολων» (παίζουν σε λίγη ώρα με την Έβερτον). Το σκορ άνοιξε στο 5' ο Μαλουντά, ενώ στο 12' και το 22' ο Εσιέν «καθάρισε» το ματς. Στο 56' ο Τζο Κόουλ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Οδυνηρή ήττα για Άρσεναλ

Ήττα, που την φέρνει αρκετά πίσω στο κυνήγι της πρωτοπόρου Τσέλσι, υπέστη η Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» έχασαν από τη Σάντερλαντ εκτός έδρας 1-0 (71' Μπεντ) και έμειναν στους 25 βαθμούς. Αντίθετα, οι «μαυρόγατες», μ' αυτή τη νίκη τους, έφτασαν τους 20 βαθμούς και βρίσκονται στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Εκπληκτικό ματς στο «KC Stadium»

Το ματς της ημέρας έγινε στο «KC Stadium»! Η Χαλ, αν και βρέθηκε να χάνει 2-0 στο 11' από τη Γουέστ Χαμ, κατάφερε να γυρίσει την εις βάρος της κατάσταση και να προηγηθεί 3-2 στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου! Η Γουέστ Χαμ, όμως, δεν παράτησε το παιχνίδι και με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να κάνει το 3-3 και να πάρει έναν πολύ σημαντικό βαθμό.

Από κει και πέρα, η Μπέρμιγχαμ πήρε σημαντική νίκη 1-0 επί της Φούλαμ, ενώ Μπέρνλι και Άστον Βίλα έμειναν στο 1-1.

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής

Σάββατο 21/11/09

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι 2-2
(50' Σκρτελ, 77' Μπεναγιούν / 69' Αντεμπαγιόρ, 76' Άιρλαντ)

Μπέρμιγχαμ-Φούλαμ 1-0
(16' Μπόιερ)

Μπέρνλι-Άστον Βίλα 1-1
(9' Κάλντγουελ / 86' Χέσκεϊ)

Τσέλσι-Γουλβς 4-0
(5' Μαλουντά, 12', 22' Εσιέν, 56' Τζο Κόουλ)

Χαλ Σίτι-Γουέστ Χαμ 3-3
(27' Κόουλ αυτ., 44' Ζαγιάτε, 45' + 1' Μπουλάρντ (πεν.) / 5' Φράνκο, 11' Κόλισον, 69' Ντα Κόστα)

Σάντερλαντ-Άρσεναλ 1-0
(71' Μπεντ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Έβερτον (19:15, Novasports 2)

Κυριακή 22/11/09

Μπόλτον-Μπλάκμπερν (15:30, Novasports 7)
Τότεναμ-Γουίγκαν (17:00)
Στόουκ Σίτι-Πόρτσμουθ (18:00, Novasports 7)

Δείτε τη βαθμολογία του αγγλικού πρωταθλήματος.

Η επόμενη αγωνιστική:

Σάββατο 28/11/09 (17:00)

Μπλάκμπερν-Στόουκ Σίτι
Φούλαμ-Μπόλτον
Μάντσεστερ Σίτι-Χαλ Σίτι
Πόρτσμουθ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Γουέστ Χαμ-Μπέρνλι
Γουίγκαν-Σάντερλαντ
Άστον Βίλα-Τότεναμ (19:30)

Κυριακή 29/11/09

Γουλβς-Μπέρμιγχαμ (14:00)
Έβερτον-Λίβερπουλ (15:30)
Άρσεναλ-Τσέλσι (18:00)

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x