Παλαιότερες

Οταν το αφεντικό δεν θέλει το «διπλό»

SportDay

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έλαβαν ξεκάθαρα το μήνυμα από τον πρόεδρό τους προχθές το μεσημέρι στου Ρέντη. «Σκασίλα μου τι θα κάνετε στην Ολλανδία, το θέμα είναι να νικήσετε τον Παναθηναϊκό», ήταν μέσες-άκρες αυτό που τους είπε ο εργοδότης τους. Μπορεί να μην το είπε ακριβώς έτσι, αλλά κάτι τέτοιο εννοούσε αναφερόμενος μόνο στο ντέρμπι που ακολουθεί.

Οταν δεν λες κουβέντα ως Κόκκαλης για το ματς με την Αλκμααρ, στέλνεις το μήνυμα ότι εσένα, που είσαι αυτός που πληρώνει, δεν σε ενδιαφέρει το ματς με τους Ολλανδούς. Αυτό που σε «καίει» είναι το κυριακάτικο. Είναι λογικό από τη στενή επιχειρηματική λογική με την οποία αντιμετωπίζει τα πράγματα ο Κόκκαλης να τον ενδιαφέρουν τα 20 εκατ. ευρώ που θα του εξασφαλίσει η κατάκτηση του πρωταθλήματος και όχι τα 3 εκατ. ευρώ που θα του εξασφαλίσει η πρόκριση από τους «32» στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αλλωστε, το μήνυμα το πήρε και ο Ζίκο και το μετέφερε με τις χθεσινές δηλώσεις του. «Ισοπαλία με την Αλκμααρ και νίκη με τον Παναθηναϊκό είναι δύο πολύ καλά αποτελέσματα», είπε, επιβεβαιώνοντας ότι έμαθε πολύ γρήγορα το μάθημά του.

Βεβαίως τόσο αυτός όσο και αρκετοί από τους ξένους παίκτες της ομάδας ξέρουν ότι την καριέρα τους τη φτιάχνουν, την απογειώνουν βραδιές σαν την αποψινή. Ο Ζίκο, για παράδειγμα, ξέρει ότι πιθανότατα να μην είχε έρθει ποτέ στην Ελλάδα αν είχε πάρει μόνο πρωτάθλημα Τουρκίας και δεν είχε φτάσει με τη Φενερμπαχτσέ στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, αποκλείοντας τη Σεβίλλη.

Ο Ντουντού ξέρει ότι αν υπάρχει μία πιθανότητα να ασχοληθεί μαζί του ο Ντούνγκα εν όψει Μουντιάλ δεν είναι αν νικήσει τον Παναθηναϊκό, αλλά αν φτάσει με τον Ολυμπιακό πολύ ψηλά στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Κι αν συνεχίσω, θα βρω πέντε-έξι ακόμα παίκτες που θα προτιμούσαν τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ από τη νίκη στο ντέρμπι.

Και συμφωνώ απολύτως μαζί τους. Για τον Ολυμπιακό καλύτερα «διπλό» στην Ολλανδία και ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό για πολλούς και διάφορους λόγους. «Διπλό» στην Ολλανδία επειδή το να είσαι δύο φορές μέσα σε τρία χρόνια στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης είναι επίτευγμα που δεν έχουν τη δυνατότητα να χαίρονται πολύ μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κλαμπ από τον Ολυμπιακό.

«Διπλό» στην Ολλανδία και ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό γιατί τη διαφορά των δύο βαθμών από τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός θα έχει τη δυνατότητα να την καλύψει σε 18 ματς μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Αντίθετα, τη μη νίκη στην Ολλανδία ο Ολυμπιακός για να περάσει στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης θα έχει μόλις ένα ματς για να τη διορθώσει, αυτό με την Αρσεναλ.

Οχι κι εύκολο. Επιπλέον, ποτέ μα ποτέ αν θέλεις να λέγεσαι σοβαρός σύλλογος δεν... θυσιάζεις μία τεράστια ευκαιρία για μία πολύ σπουδαία ευρωπαϊκή διάκριση στον βωμό ενός ντέρμπι ελληνικού πρωταθλήματος, που, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, δεν κρίνει τίποτα. Τι να κριθεί, δηλαδή, στη 12η αγωνιστική;

Τι να γίνει στη 12η αγωνιστική που δεν θα διορθώνεται σε άλλες 18; Ο Ολυμπιακός στον δεύτερο γύρο, απαλλαγμένος από τα πολλά ματς (εκτός Κυπέλλου και με ένα διπλό ζευγάρι στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ), θα μπορεί να συγκεντρωθεί στα ματς του πρωταθλήματος και να καλύψει την όποια απόσταση από τον ΠΑΟ. Ακόμα και πέντε βαθμούς να είναι πίσω, επειδή θα έχει χάσει στο Καραϊσκάκη, το πρωτάθλημα θα έχει πολύ δρόμο ακόμα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x