Champions League

Οι Άγγλοι ήταν κύριοι…

Ένας βαθμός, στο αποψινό παιχνίδι της Άρσεναλ με τη Σταντάρ Λιέγης στο «Emirates», ήταν αρκετός για να κλειδώσουν οι «κανονιέρηδες» την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, αλλά… αυτό δεν σημαίνε κάτι για τους παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ! Το «σύνολο» του Αλσατού τεχνικού, παίζοντας ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, επικράτησε της πρωταθλήτριας Βελγίου με 2-0 και, μαθηματικά πλέον, βρίσκεται και με τα δύο πόδια στη φάση των «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ένας βαθμός, στο αποψινό παιχνίδι της Άρσεναλ με τη Σταντάρ Λιέγης στο «Emirates», ήταν αρκετός για να κλειδώσουν οι «κανονιέρηδες» την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, αλλά… αυτό δεν σημαίνε κάτι για τους παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ! Το «σύνολο» του Αλσατού τεχνικού, παίζοντας ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, επικράτησε της πρωταθλήτριας Βελγίου με 2-0 και, μαθηματικά πλέον, βρίσκεται και με τα δύο πόδια στη φάση των «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, έχοντας στο... τσεπάκι την πρώτη θέση του όγδοου ομίλου.

Επαγγελματίες και… συνεπείς στα ραντεβού τους με τα δίχτυα!

Οποιαδήποτε απουσία ή κενό που μπορεί να δημιουργηθεί στο ρόστερ της Άρσεναλ, δεν φαίνεται πως είναι ικανό να απαγορεύσει στους «κανονιέρηδες» να κάνουν το παιχνίδι τους, ειδικά όταν αγωνίζονται στο «Emirates». Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ είχαν κάνει το γήπεδο να μοιάζει πως γέρνει.

Το «σύνολο» του Αλσατού τεχνικού μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και αμέσως έκανε αισθητή την παρουσία του στα καρέ του τερματοφύλακα της Σταντάρ Λιέγης, Μπολάτ. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία που δόθηκε στους γηπεδούχους να ανοίξουν το σκορ ήρθε στο 15’ με το κόρνερ του Φάμπρεγκας. Ο Ισπανός μέσος έστειλε την μπάλα στην «καρδιά» της άμυνας της Σταντάρ, δημιουργώντας πανικό στους Βέλγους. Αρχικά ο Αρσάβιν και στη συνέχεια ο Βέλα, αν και το έργο τους φαινόταν εύκολο, δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Το ματς, ωστόσο, θα μπορούσε να είχε εντελώς διαφορετική εικόνα αν η μπάλα στο 22’ έκανε το χατίρι του επιθετικού της Σταντάρ, Μποκανί, και αντί για το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Αλμούνια, κατέληγε στα δίχτυα.

Η καλή εικόνα των παικτών της αγγλικής ομάδας απέδωσε καρπούς στο 35’. Ο Νασρί εκμεταλλευόμενος το λάθος του αμυντικού της Σταντάρ, Μουλεμό, έκανε το πλασέ στην κίνηση, ανοίγοντας το σκορ της αναμέτρησης για τους γηπεδούχους. Στη συνέχεια, χωρίς να αργήσει πολύ, ήρθε και το δεύτερο τέρμα της Άρσεναλ. Ο Ντενίλσον, στο 2’ των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, είχε την έμπνευση να «σκοτώσει» τον Μπολάτ από τα 40 μ. και, τελικώς, τα κατάφερε. Ο Βραζιλιάνος εξαπέλυσε ένα σουτ «κεραυνό», το οποίο δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μπολάτ και διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του.

"...Όλα τα ίδια μένουν"

Το δεύτερο ημίχρονο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Η Άρσεναλ συνέχισε να έχει το πάνω χέρι στο παιχνίδι. Ο Βενγκέρ, που… ξέρει, έκανε τις αλλαγές που χρειαζόταν προκειμένου να ξεκουράσει τους παίκτες του και όλα κύλησαν ομαλά για την αγγλική ομάδα.

Ο Γουόλκοτ πέρασε στο παιχνίδι στο 60’ και αμέσως έκανε αισθητή την παρουσία του στην άμυνα των Βέλγων. Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες της Σταντάρ στάθηκαν για ακόμη μια φορά άτυχοι. Στο 85’ και ενώ όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει, ο Γκορό επιχείρησε ένα μακρινό σουτ εκτός της μεγάλης περιοχής της Άρσεναλ. Η μπάλα, όμως, για δεύτερη φορά στο αποψινό παιχνίδι, δεν έκανε το χατίρι στους Βέλγους καθώς βρήκε στο δοκάρι. Σαν να μην έφτανε αυτό, η Σταντάρ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες. Ο Γκονζάλεζ είδε την κόκκινη κάρτα από τον ρέφερι, ύστερα από ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Φάμπρεγκας, και έφυγε για τα αποδυτύρια λίγα λεπτά νωρίτερα από τους συμπαίκτες του, στο 87'.

Δείτε εδώ το φιλμ του αγώνα

ΑΡΣΕΝΑΛ: Αλμούνια, Εμπουέ, Γκαλάς (46' Σιλβέστρ), Βερμάελεν, Γκιμπς, Σονγκ, Ντενίλσον, Φάμπρεγκας, Νασρί (60' Γουόλκοτ), Αρσάβιν, Βέλα.
ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ: Σινάν Μπολάτ, Καμοτσάτο, Σαρ, Φελίπε, Μουλεμό, Αξέλ Βιτσέλ, Μανγκαλά, Γκορό, Καρσελά-Γκονσάλες, Βιλφρέντ Νταλμά (64' Τραορέ), Μποκανί.

H βαθμολογία του 8ου ομίλου:

1. Άρσεναλ 13 (12-4)
2. Ολυμπιακός 7 (3-5)
3. Σταντάρ Λιέγης 4 (6-8)
4. Άλκμααρ 3 (3-7)

Τελευταία αγωνιστική (9/12)

Ολυμπιακός - Άρσεναλ
Σταντάρ Λιέγης - Άλκμααρ

Επιμέλεια: Κώστας Τσούγκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x