Παλαιότερες

Οταν ο «Κάρπετ» συνάντησε τον Γκόντζο...

SportDay

Πριν από λίγες μέρες, αγαπητέ αναγνώστη, με αφορμή τη νίκη της Εθνικής στην Ουκρανία, έγραφα για τη δικαίωση του «Αλέ», του Γκόντζου και του «Κάρπετ». Οι τρεις ιεράρχες, κόντρα στο ρεύμα, στάθηκαν στο πλευρό του Ρεχάγκελ και δεν μετάνιωσαν γι’ αυτή τους την επιλογή. Ο Τοπαλίδης τούς έβγαλε ασπροπρόσωπους…

Σημείωνα επίσης ότι εσχάτως ο «Κάρπετ» και ο Γκόντζος συμφωνούν σε ένα σωρό πράγματα (Ρεχάγκελ, Τεν Κάτε, Παύλος ο Σαλονικιός κ.λπ.), δίνοντας και στους δύο τροφή για σκέψη και προβληματισμό.

Φαίνεται ότι ο γλυκός μου Γκόντζος με διάβασε, δούλεψε το πράγμα στο μυαλό του και μια εβδομάδα αργότερα ήρθε στα λόγια μου. Κατάλαβε επιτέλους ότι έχω δίκιο, γι’ αυτό έγραψε στην «Derbynews»:

«Παρεμπιπτόντως, ίσως και να πρέπει να το προσέξω αυτό. Τελευταία, μια με την Εθνική, μια με το ένα, μια με το άλλο, όλο και πιο πολύ με τον Καρπετόπουλο συμφωνώ». Σκούπισα τα μάτια μου συγκινημένος. Ημουν πολύ περήφανος για εκείνον.

Διότι αυτό ήταν το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος του Κώστα μου. Η παραδοχή της ύπαρξής του…

Παραδόξως, βέβαια, ενώ το αγόρι μου ξεκίνησε αποφασιστικά, ξεπερνώντας τον σκόπελο «της παραδοχής», άρχισε να τσινάει στα εύκολα. Στο βήμα της «αποδοχής» του προβλήματος, ξαφνικά μουλάρωσε και στύλωσε τα πόδια. Εγραψε χαρακτηριστικά:

«Υπαρξιακά προβλήματα θα μας δημιουργήσει αυτή η ομάδα. Ξέρεις δηλαδή τι είναι να ακούς συζήτηση ανάμεσα σε Καρπετόπουλο - Νικολογιάννη και να είσαι αναγκασμένος να συμφωνήσεις με τον Καρπετόπουλο; Εσείς δεν καταλαβαίνετε τι χτύπημα είναι αυτό. Τι υπαρξιακό δίλημμα, τι σπαραγμός».

Η αλήθεια είναι ότι εμείς οι πιστοί του Κώστα τέτοια υπαρξιακά προβλήματα, δόξα την Κάτια, δεν είχαμε ποτέ. Διότι στις μεταμεσονύχτιες συζητήσεις του με τους λατρεμένους Γκοτζαχεντίν δεν χρειάστηκε ποτέ να μπούμε σε δίλημμα. Συμφωνούσαμε και με τους δυο. Δηλαδή με τον Κώστα μου…

Στη συνέχεια ο καλός μου, έχοντας πια βρει ρυθμό, γίνεται ολοένα και πιο μεθυστικός. Ετσι, σε μια ακόμη στιγμή μαγείας αποκαλύπτει στο ποίμνιό του τι ακριβώς ήθελε να κάνει μόλις συνειδητοποίησε ότι είχε προσβληθεί απ’ τον ιό του «Κάρπετ»:

«Να αφήσεις επιτόπου το τιμόνι, να βάλεις νεκρά, να σταματήσεις το αυτοκίνητο, να κατέβεις στη Γαλατσίου και ν' αρχίσεις να τραγουδάς μέσα σ’ όλο τον κόσμο. Γιε μου, σπλάχνο των σπλάχνων μου, πού πέταξε τ’ αγόρι μου, πού πήγε, πού μ’ αφήνει;».

Παρ' ότι η εικόνα του Γκόντζου να τραγουδάει τον Επιτάφιο στη Γαλατσίου (γυμνόστηθος ίσως), περιτριγυρισμένος από εκατοντάδες νέους και νέες οι οποίοι τον αποθεώνουν και του χτυπούν το ντέφι για να μη χάσει τον ρυθμό, με τρελαίνει, θα αντισταθώ στον πειρασμό.

Και για το καλό των διερχόμενων οδηγών και της ασφάλειάς τους, θα του αποκαλύψω την αλήθεια, πριν προβεί στο απονενοημένο διάβημα...

Κώστα μου, πρόκειται για μια τεράστια παρεξήγηση. Δεν συμφωνείς εσύ με τον Καρπετόπουλο, όπως νομίζεις. Εκείνος συμφωνεί μαζί σου, και σε μπερδεύει…

Τα πράγματα είναι απλά. Επειδή είναι κι αυτός φανατικός ακροατής σου, έπαθε ό,τι κι εμείς. Απ’ την πολλή ακρόαση άρχισε να μεταλλάσσεται σιγά σιγά και να γίνεται ένας μικρός Γιώργος με ολίγη από Δημήτρη. Μια βελτιωμένη έκδοση του Παύλου (Football Pavlet 2009) δηλαδή.

Ημουν έτοιμος να πω ότι το επόμενο βήμα του θα είναι να μπει στη σειρά και να βγει κι αυτός στην εκπομπή για να συνομιλήσει με τον Γκόντζο, δυστυχώς όμως δεν πρόλαβα…

(Κώστα, έμαθα ότι το 'χει ήδη κάνει, απλώς δεν τον έχεις καταλάβει ακόμη γιατί αλλάζει τη φωνή του. Εχει γούστο να είναι αυτός ο Ιάκωβος...)

Αφήνω τον Κάστορα και τον Πολυδεύκη και περνώ στην αγαπημένη μου ΑΕΚ και τις νέες της περιπέτειες. Διάβασα στην έγκυρη «Γάτα» ότι κατά τη διάρκεια του group therapy των παικτών και του Ντούσαν έπεσε στο τραπέζι το όνομα της Σάσας Μπάστα, την οποία βλέπεις στη φωτογραφία, και συγκλονίστηκα. Γράφει η έγκριτη εφημερίδα:

«Μέσα σε όλα αυτά, του ήρθε και η Σάσα τού Μπάγεβιτς και το γλυκό έδεσε. Η γνωστή TV persona και τραγουδίστρια Σάσα Μπάστα είναι το νέο αμόρε του Ταχτσίδη, με τον μικρό να ακούγεται όλο και πιο έντονα πως την έχει δαγκώσει τη λαμαρίνα. Οι πληροφορίες τον θέλουν συχνά στο νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζεται η τραγουδίστρια, μια κατάσταση που φυσικά και δεν αρέσει στον Ντούσκο».

Ας κάνει ένα κουράγιο ακόμη ο Ντούσαν. Οταν με το καλό πιάσει Ελλάδα ο Κοζώνης, μπορεί να του αναλύσει την κατάσταση και να επιληφθεί εκείνος του ζητήματος.

Δεν αποκλείεται ο Μπάμπης, για να λύσει το πρόβλημα μια και καλή, να αγοράσει τις «Μάσκες» και να στείλει την Μπάστα δανεική με οψιόν αγοράς σε κάποιο νυχτερινό κέντρο των Τρικάλων.

Η συνέχεια του ρεπορτάζ, φίλε αναγνώστη, με αναστάτωσε: «Πάντως ο Ταχτσίδης παραμένει ο νεαρός της ΑΕΚ που δεν έχει εγκαταλείψει τον Νικολαΐδη».

Δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου, πάντως διαβάζοντάς το άρχισα να κάνω κίνκι σκέψεις. Νόμιζα ότι ο νεαρός Ταχτσίδης τα έφτιαξε με τη Σάσα για να ξεπεράσει τον έρωτά του για τον Ντέμη, μπας και βρει το κουράγιο να τον εγκαταλείψει ποτέ. Δυστυχώς, με τη χαρά έμεινα.

Ο ποιητής της «Γάτας» αλλού το πήγαινε: «Ολοι οι υπόλοιποι μικροί έχουν αλλάξει μάνατζερ, αλλά εκείνος παραμένει στο άρμα του πρώην προέδρου της ΠΑΕ. Εστω και ανεπισήμως ακόμα, για συγκεκριμένους λόγους».

Μη βιαστείς να κατηγορήσεις τον μικρό Ταχτσίδη, αγαπητέ αναγνώστη, διότι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τις επιθυμίες του άλλου. Αν, για παράδειγμα, το όνειρό του είναι να τραγουδήσει μια μέρα μαζί με την Μπιγιονσέ, αμφιβάλλεις ότι έχει κάνει την καλύτερη επιλογή;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x