Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Μένουν οι υπογραφές

Το αργότερο ως τη Δευτέρα θα υπογραφεί το προσύμφωνο ανάμεσα στους μετόχους της ΠΑΕ ΑΕΚ και τον Χαράλαμπο Κοζώνη. Το μπαλάκι είναι στα χέρια του Ελληνοαμερικανού επενδυτή, αφού ο μεγαλομέτοχος Νίκος Νοτιάς, συγκέντρωσε και παρέδωσε στους εκπροσώπους του πρώτου τις εξουσιοδοτήσεις των υπολοίπων μετόχων. Απομένει είναι να παρουσιάσει ο 65χρονος επιχειρηματίας την εγγυητική τραπέζης, ύψους 19 εκατ. ευρώ. Άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου με Αραούχο, «τρέχουν» οι υποχρεώσεις. Τα πλάνα εν όψει ΠΑΟΚ.

Το αργότερο ως τη Δευτέρα θα υπογραφεί το προσύμφωνο συνεργασίας ανάμεσα στους μετόχους της ΠΑΕ ΑΕΚ και τον Χαράλαμπο Κοζώνη. Το μπαλάκι είναι στα χέρια του Ελληνοαμερικανού επενδυτή, αφού ο μεγαλομέτοχος Νίκος Νοτιάς, συγκέντρωσε και παρέδωσε στους εκπροσώπους του πρώτου τις εξουσιοδοτήσεις των υπολοίπων μετόχων.

Απομένει να παρουσιάσει ο 65χρονος επιχειρηματίας την εγγυητική τραπέζης, ύψους 19 εκατ. ευρώ (κάτι για το οποίο εμφανίζονται βέβαιοι οι εκπρόσωποί του), για να οριστεί η ημερομηνία υπογραφής του προσυμφώνου.

Πιθανότατα το προσύμφωνο θα υπογραφεί τελικά στις ΗΠΑ κι όχι στην Ελλάδα, σε συνάντηση που θα έχουν οι κ.κ. Νοτιάς και Κοζώνης. Αυτό θα σημάνει και την έναρξη του οικονομικού ελέγχου στην ΠΑΕ και την αντίστροφη μέτρηση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του συλλόγου στις αρχές του 2010, που θα χρίσει αφεντικό στην «Ένωση» τον Χαράλαμπο Κοζώνη.


«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι ο κ. Νοτιάς έχει συγκεντρώσει τα έγγραφα των εξουσιοδοτήσεων των μετόχων κ.κ. Παππά, Γκούμα, Θανόπουλου και Αθηνή, τα οποία έγιναν αποδεκτά από τους επίσημους εκπροσώπους του κ. Κοζώνη, κ.κ. Παπαδημητρίου και Μαυρομμάτη. Εντός της ημέρας αναμένεται να ενημερώσει η πλευρά του κ. Κοζώνη τον κ. Νοτιά για την δέσμευση που έχει αναλάβει, βάσει του προσυμφώνου που έχει συνταχθεί από τα δύο μέρη, ώστε να οριστεί η ημερομηνία υπογραφής του», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση, που εξέδωσε η ΠΑΕ το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ζητείται άμεσα ρευστό

Γίνεται αντιληπτό ότι η διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών θα καθυστερήσει για περίπου ενάμιση μήνα και το ερώτημα που γεννάται είναι ποιος θα χρηματοδοτεί έως τότε την ομάδα. Ήδη το πρώτο «καμπανάκι» κινδύνου ήρθε από τον μάνατζερ του Κάρλος Αραούχο, ο οποίος μιλώντας στη «SportDay», απείλησε με προσφυγή αν δεν τακτοποιηθούν οι οφειλές προς τον πελάτη του. Υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις στις πληρωμές μισθών και δόσεων συμβολαίων στους παίκτες ή τα μέλη του τεχνικού τιμ, ενώ υπάρχουν και οι υποχρεώσεις προς άλλους πιστωτές (π.χ τις ομάδες από τις οποίες αποκτήθηκαν παίκτες, όπως ο Άρης, ο Λεβαδειακός και ο Πανιώνιος).

Οριστικά εκτός ο Νέμεθ

Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και την Τετάρτη ο Κρίστιαν Νέμεθ, με συνέπεια να εξανεμιστούν οι όποιες ελπίδες να συμμετάσχει στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ το Σάββατο στο ΟΑΚΑ. Ο Ούγγρος φορ καταβάλλει προσπάθειες για να προλάβει το παιχνίδι της επόμενης Τετάρτης με την Έβερτον στο ΟΑΚΑ, για το Europa League.

Απών από το ντέρμπι των «Δικεφάλων» θα είναι και ο Σάνελ Γιάχιτς, που κάνει φυσικοθεραπεία μετά τη θλάση που υπέστη και θα τον κρατήσει εκτός μάχης για 20 ημέρες. Αντίθετα, ετοιμοπόλεμος είναι ο Ταμαντανί Ενσαλίβα, που προπονείται κανονικά, όπως και ο Κώστας Μανωλάς, που ξεπέρασε το τράβηγμα που είχε υποστεί στο μηρό στην προπόνηση της Τρίτης. Το πρόγραμμα προπόνησης συνεχίστηκε με τρέξιμο και ασκήσεις τακτικής.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έκανε τις πρώτες δοκιμές για το σχήμα που θα χρησιμοποιήσει. Ο Γρηγόρης Μάκος φαίνεται πως έχει τον πρώτο λόγο για να πάρει τη θέση του τραυματία Σάνελ Γιάχιτς, ενώ ο Γιουσούφ Χέρσι κερδίζει τη μάχη από τον Λεονάρντο για τη θέση του δεξιού χαφ. Η σύνθεση που δοκίμασε ο 62χρονος προπονητής ήταν: Σάχα, Αραούχο, Καράμπελας, Μαϊστόροβιτς, Γκέντσογλου, Μάκος, Καφές, Χέρσι, Μαντούκα, Σκόκο και Μπλάνκο.

* Τον αγώνα του Σαββάτου θα παρακολουθήσουν άνθρωποι της Ουντινέζε και της Σάλτσμπουργκ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x