Ευρώπη

Έκανε ό,τι μπορούσε…

Στα μάτια κοίταξε τη μεγάλη Μακάμπι το Μαρούσι... Οι πέντε φορές πρωταθλητές Ευρώπης νίκησαν με 75-67 τους «κίτρινους» στο «Nokia Arena», στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας και σημείωσαν την τρίτη τους νίκη στο Τελ Αβίβ, παραμένοντας στην κορυφή του τρίτου ομίλου. Αντίθετα, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα γνώρισαν την τέταρτη ήττα τους στη διοργάνωση.

Στα μάτια κοίταξε τη μεγάλη Μακάμπι το Μαρούσι... Οι πέντε φορές πρωταθλητές Ευρώπης νίκησαν με 75-67 τους «κίτρινους» στο «Nokia Arena», στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας και σημείωσαν την τρίτη τους νίκη στο Τελ Αβίβ, παραμένοντας στην κορυφή του τρίτου ομίλου. Αντίθετα, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα γνώρισαν την τέταρτη ήττα τους στη διοργάνωση. Πάντως, η ελληνική ομάδα έφτασε να προηγείται στο πρώτο ημίχρονο ακόμα και με οκτώ πόντους, όμως στο δεύτερο οι περισσότερες λύσεις που διέθεταν οι Ισραηλινοί, καθώς και η πτώση της απόδοσης των Αμερικανών της, της στοίχισαν την ήττα, όμως θα μείνει η πολύ καλή εμφάνιση…

Οι δυο ομάδες δυσκολεύονταν να βρουν ρυθμό στην αρχή της πρώτης περιόδου, με τους «κίτρινους» να παίζουν περισσότερο από την περιφέρεια και τους πέντε φορές πρωταθλητές Ευρώπης μέσα στη ρακέτα, με τη διαφορά να κυμαίνεται στον έναν με δυο πόντους και το προβάδισμα να εναλλάσσεται. Ο Λάμπε δημιουργούσε κάποια προβλήματα κάτω από το καλάθι, όμως οι Αμερικανοί του Γιώργου Μπαρτζώκα έβρισκαν τις λύσεις. Τα συνεχόμενα λάθη της ελληνικής ομάδας έφεραν ένα 6-0 για τη Μακάμπι, που απέκτησε διαφορά τριών πόντων. Ομως, τα συνεχόμενα λάθη και οι επιπόλαιες ενέργειες στον γρήγορο ρυθμό των γηπεδούχων βοήθησαν τους «κίτρινους» να ισοφαρίσουν και να προηγηθούν κιόλας, αφού έπιανε το μαν του μαν του Μπαρτζώκα στα ατού των Ισραηλινών. Κάποιες βιαστικές ενέργειες και λάθη εκατέρωθεν, ολοκλήρωσαν ισόπαλο το πρώτο δεκάλεπτο.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, οι παίκτες της Μακάμπι «χτύπησαν» μέσα στο καλάθι και κατάφεραν να αποκτήσουν ένα προβάδισμα τριών πόντων. Ένα σερί 5-0 της ελληνικής ομάδας της έδωσε προβάδισμα και αποσυντόνισε λίγο τους Ισραηλινούς. Οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο στη συνέχεια, με το Μαρούσι να παίζει έξυπνα κάτω από το καλάθι, κόντρα στους σαφώς ισχυρότερους αντιπάλους. Οι ενέργειες του Δημήτρη Μαυροειδή και τα λάθη της Μακάμπι έφεραν ένα +6 για το Μαρούσι «εν ριπή οφθαλμού», που έγινε +7 με το τρίποντο του Νάτζφεϊ. Ο Καλάθης έφερε το ματς στο 30-38 και οι Αμαρουσιώτες είχαν επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό τους στην επίθεση. Στο τελευταίο δίλεπτο, όμως, έπιασε «φουρτούνα» τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα σε άμυνα και επίθεση και οι γηπεδούχοι, με ένα «ξέσπασμα», έκαναν ένα 9-0 και «έκλεισαν» το ημίχρονο στο +1.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, το 43-43 μετατράπηκε σε 52-46, με ένα σερί 9-3 της Μακάμπι, που ανέλαβε τον έλεγχο της αναμέτρησης και άρχισε να δείχνει την ανωτερότητά της. Ένα σερί 4-0 έβαλε τους «κίτρινους» στο παιχνίδι και τους έδωσε θάρρος να ξαναπαλέψουν, φτάνοντας στο -2, χάρη στη συνεργασία των Αμερικανών. Τα άστοχα περιφερειακά σουτ των Αθηναίων, όμως, στη συνέχεια, έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να φύγουν σε αιφνιδιασμούς και να μπορέσουν να ολοκληρώσουν το τριαντάλεπτο στο +7.

Στην τέταρτη περίοδο, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν με σωστές επιλογές τα μαν του μαν του Πίνι Γκέρσον και εξακολουθούσαν να «κυνηγούν» τους αντιπάλους τους, όμως ο Μιλόσεβιτς έδωσε «ανάσα» στο Μαρούσι, που έπρεπε να προσέξει περισσότερό την άμυνά του. Οι Ισραηλινοί έβρισκαν τις λύσεις από τις βολές και έφτασαν στο +9, την ώρα που οι Αμερικανοί του Αμαρουσίου δεν έβρισκαν τον στόχο στην απέναντι πλευρά. Ο Λούκας άρχισε να «σπάει» τα καλάθια από την περιφέρεια και η πιο αξιόπιστη επιθετική λύση ήταν ο Μαυροειδής εκείνο το διάστημα. Ο Κις μείωσε στους έξι και έδωσε νέες ελπίδες. Όμως, στη συνέχεια, άρχισε ένα ρεσιτάλ αστοχίας από τα 6,25 και οι παίκτες της Μακάμπι, παίζοντας σωστά μέσα στη ρακέτα, κρατούσαν μια σταθερή διαφορά. Έτσι, το ματς ολοκληρώθηκε στο +8.


Τα δεκάλεπτα: 15-15, 41-36, 61-54, 75-67

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Πίνι Γκέρσον): Σαρπ, Βισνιέφσκι 20 (1), Πέρκινς 6, Πνίνι 7, Άντερσον 4, Λάσμε 4, Eϊντσον 6, Λάμπε 19 (1), Μπλούθενταλ 7 (1), Φίσερ 2

ΜΑΡΟΥΣΙ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Μιλόσεβιτς 5, Κις 14 (4), Πελεκάνος 4, Χόμαν 6, Μαυροειδής 12, Καλάθης 3 (1), Νάτζφεϊ 7 (1), Καϊμακόγλου 4, Γκόρντον 12


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x