Παλαιότερες

Το πρόγραμμα ΚΤΕΟ του 2010 στην Αττική

SportDay

Δεν πρέπει να λησμονούμε την τακτική συντήρηση του οχήματός μας. Κι αν αυτή πραγματοποιείται σωστά, δεν έχουμε λόγο να φοβόμαστε την επίσκεψη στο ΚΤΕΟ. Ούτως ή άλλως, βέβαια, είναι υποχρεωτική η διέλευση από εκεί, αλλά δυστυχώς όχι για όλες τις περιοχές της χώρας μας, όπως θα έπρεπε. Διότι τα οχήματα δεν ρυπαίνουν, για παράδειγμα, μόνο στην Αττική, αλλά και στην Αιτωλοακαρνανία κι αλλού.

Εν πάση περιπτώσει... Οσον αφορά τον Νομό Αττικής, το 2010 θα πρέπει να περάσουν από ΚΤΕΟ όσα οχήματα στην άδεια κυκλοφορίας των οποίων αναγράφεται ως έδρα κατοικίας ή επιχείρησης ο Νομός Αττικής. Σύμφωνα με το πρόγραμμα υποχρεούνται σε τεχνικό έλεγχο τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης (ΕΙΧ), τα φορτηγά ιδιωτικής χρήσης (ΦΙΧ) με μεικτό βάρος μέχρι και 3,5 τόνους, τα επιβατικά I.X. με κόκκινες πινακίδες, τα επιβατικά Ι.Χ. και τα φορτηγά Ι.Χ. (μεικτό βάρος έως 3,5 τόνους) με κρατικές πινακίδες, όλα με έδρα τον Νομό Αττικής, που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά το έτος 2006.

Ο τεχνικός έλεγχος πρέπει να διενεργηθεί στα ΚΤΕΟ (δημόσια ή ιδιωτικά) από τρεις εβδομάδες πριν έως και μία εβδομάδα μετά από την αναγραφόμενη ημερομηνία (ημέρα και μήνα) της 1ης άδειας κυκλοφορίας (π.χ. για ημερομηνία έκδοσης 1ης αδείας 17/06/2006 η ημερομηνία τεχνικού ελέγχου είναι η 17/06/2010 στο χρονικό διάστημα από 28/05/2010 μέχρι και 24/06/2010).

Πέραν αυτών, υποχρεούνται σε τεχνικό έλεγχο το 2010 από τα ΚΤΕΟ του Νομού Αττικής τα επιβατικά Ι.Χ. και τα φορτηγά Ι.Χ. με μεικτό βάρος μέχρι και 3,5 τόνους που μεταβιβάστηκαν στον Νομό Αττικής από την υπόλοιπη χώρα από την 1/1/2006 μέχρι και την 31/12/2006 και δεν είχαν υποχρέωση για τεχνικό έλεγχο στους νομούς που είχαν ως έδρα πριν από τη μεταβίβασή τους, όπως επίσης και τα επιβατικά Ι.Χ. με πινακίδες διπλωματικού σώματος, ξένης αποστολής, προξενικού σώματος, προσωπικό πρεσβειών, με έδρα τον Νομό Αττικής, που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά ως καινούργια το 2006 (από την 1/1-31/12/2006) και δεν έχουν ελεγχθεί από ΚΤΕΟ, ανεξάρτητα από τον τόπο που κυκλοφορούν.

Για τον τεχνικό έλεγχο οι κάτοχοι των οχημάτων πρέπει να κλείσουν ραντεβού ένα μήνα πριν στο τηλεφωνικό κέντρο 1525 (για δημόσιο ΚΤΕΟ) ή να επικοινωνήσουν με τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ που λειτουργούν στον Νομό Αττικής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x