Παλαιότερες

Ζυγώνει, ζυγώνει η ώρα του Κοζώνη…

SportDay

Η είδηση ότι ο Γιώργος Καραγκούνης βρέθηκε θετικός στον ιό της νέας γρίπης και η ισχυρή πιθανότητα να αναβληθεί το μεγάλο παιχνίδι της Κυριακής λόγω ανωτέρας (ιατρικής) βίας με έχουν αγχώσει, αγαπητέ αναγνώστη. Δεν αναφέρομαι ασφαλώς στο ντέρμπι των «αιωνίων», αλλά στο παιχνίδι του Αιγάλεω με τον Θρασύβουλο.

Διότι αν ο γιατρός του Αιγάλεω κρίνει ότι απειλείται η υγεία των παικτών της ομάδας από την ενδεχόμενη παρουσία του φορέα μικροβίων Καραγκούνη στο ντέρμπι (πόσο νομίζεις ότι απέχει το «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης» απ' το «Γεώργιος Καραϊσκάκης»; Βαριά ένα εμβόλιο δρόμο. Μια τραμουντάνα να σηκώσει την Κυριακή έφτασε ο ιός), θα φταίει ο Βίκτωρας αν ζητήσει την αναβολή του αγώνα;

Αχιλλέα, να 'μαστε δίκαιοι. Με την υγεία δεν παίζουν (αν και τώρα που το σκέφτομαι, ένα στοίχημα «under/over 2,5 παίκτες θετικοί στον Η1Ν1 μέχρι την ημέρα του ντέρμπι» ανάρπαστο θα γινόταν. Achilles, ψήνεσαι;).

Στον Ολυμπιακό, φίλε αναγνώστη, μπορεί να έχουν περάσει μέρες απ' τo τελευταίο τετ α τετ του Σωκράτη με τον Ζίκο, όμως τα σοφά λόγια του προέδρου φαίνεται ότι ακόμα στοιχειώνουν τα κρύα βράδια του Βασίλη Παπανικολάου. Εγραψε χθες στην «Εξέδρα» ο Βασίλης μου:

«Προσέξατε τι είπε ο Κόκκαλης στον Ζίκο πριν από λίγες μέρες; "Πάρε την πρόκριση για να σου πάρω παίκτες". Αντί, δηλαδή, να πει "δεν πειράζει, βρε αδερφέ, κι αν δεν περάσει η ομάδα, μια και δεν υπήρχαν λεφτά για μεταγραφές", ο Σωκράτης παίζει αντεπίθεση και απαιτεί πρόκριση ακόμα και αν στην ενδεκάδα αγωνίζονται ο Μήτρογλου και ο Φετφατζίδης. Θα μπορούσε να πει τέτοιο πράγμα κάποιος άλλος πλην του Σωκράτη;».

Με τίποτε, απαντώ. Ο κανόνας, άλλωστε, θέλει τους προέδρους των ελληνικών ομάδων να είναι διαλλακτικοί με τον προπονητή τους, να μην του ζητάνε τον ουρανό με τ' άστρα, να κατανοούν τις δυσκολίες του έργου του και, το κυριότερο, να μην τον πιέζουν ποτέ.

(Μην κοιτάς τον Σωκράτη. Αυτός είναι η εξαίρεση στον κανόνα του «Big Mac»).

Για παράδειγμα, ο Κομπότης, ο οποίος βρέθηκε σε ανάλογη θέση με τον Κόκκαλη -δεν λες ότι «σάρωσε» κι αυτός στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού- απ' το πρωί μέχρι το βράδυ ένα πράγμα λέει στον Ερνάντεθ:

«Δεν πειράζει, βρε αδερφέ, αν υποβιβαστεί η ομάδα, μια και δεν υπήρχαν λεφτά για μεταγραφές. Αν την κρατήσεις στην κατηγορία, την κράτησες. Μη σου γίνει έμμονη ιδέα, όμως, και αποκτήσεις καμιά ψύχωση στα καλά καθούμενα. Κάν' το χαλαρά. Κάν' το όπως ο Κάτανετς. Πάνω απ' όλα η ψυχική σου υγεία και ισορροπία». Ιππότης ο Κομπότης.

Στο άλλο μεγάλο θέμα των ημερών, στο μέτωπο του Ελληνα Κροίσου με 7 γράμματα, τα νέα είναι ευχάριστα και συνοψίζονται στο σύνθημα «Ζυγώνει, ζυγώνει η ώρα του Κοζώνη».

Διαβάζω ότι ο Μπάμπης μου είναι έτοιμος να παρουσιάσει τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο υπάρχουν πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ (επειδή δεν χωράει το ακριβές νούμερο στο βιβλιάριο, στην πρώτη σελίδα γράφει «20 εκατ. ευρώ» και στις υπόλοιπες «συνεχίζεται…»), για να πειστούν και οι άπιστοι Πανούτσοι και συγκινούμαι.

Αντιλαμβάνομαι ότι αυτά τα χρήματα είναι για τον Μπάμπη ένα μηνιάτικο της moustache maker του, οπότε δεν θα του λείψουν, όμως επειδή τον αγαπώ θα του αποκαλύψω έναν τρόπο για να κάνει άμεση απόσβεση. Οχι για κείνον. Για το δώρο Χριστουγέννων της δόλιας της κοπέλας. Εξηγούμαι…

Ολοι ξέρουν, φίλε αναγνώστη, ότι οι φωτογραφίες του Κοζώνη είναι σαν τα τετράφυλλα τριφύλλια. Υπάρχουν ελάχιστα, πρέπει να γυρίσεις τον κόσμο ανάποδα για να τα βρεις, αν όμως τα καταφέρεις η τύχη σου θα αλλάξει για πάντα.

Αυτή τη στιγμή στην αθλητική πιάτσα κυκλοφορούν δύο φωτογραφίες του αγοριού μου. Μια με το καρό πουκάμισο -τελευταίο μοντέλο Dolce & Tamtakos- την οποία έχει το «Goal» και μια δεύτερη πιο παλιά της «Εξέδρας», στην οποία ο Μπάμπης είναι χάρμα ιδέσθαι. Μου θυμίζει την Τζοκόντα με μουστάκι.

Από χθες το συλλεκτικό φωτογραφικό κομμάτι του Κοζώνη με το καρό πουκάμισο μπορεί να το χρησιμοποιεί και η «Ωρα των Σπορ». Εγραψε ο Γιώργος Σηφάκης στη στήλη του:

«Να ευχαριστήσω θερμά τον διευθυντή της εφημερίδας "Goal", αλλά πάνω απ' όλα φίλο Ανδρέα Δημάτο για την ευγενική του χειρονομία να μας παραχωρήσει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε τη φωτογραφία του Μπομπ Κοζώνη, την οποία και βλέπετε σήμερα στην "Ωρα"».

Ξετρελάθηκα. Σκεφτόμουν, αγαπητέ αναγνώστη, πως αν ο Μπάμπης έπαιρνε τη μεγάλη απόφαση να πουλήσει στις αθλητικές εφημερίδες ανέκδοτες φωτογραφίες του και είχε ένα συγκεκριμένο τιμοκατάλογο θα 'βγαζε τις κάλτσες του. Παράδειγμα:

• Φωτογραφία από τα βαφτίσια του: 100.000 ευρώ.
• Φωτογραφία από τον στρατό, χωρίς μουστάκι και με το G3 ανά χείρας: 300.000 ευρώ.
• Φωτογραφία μαζί με τον Ομπάμα (ολόσωμη) στον Λευκό Οίκο: 1.000.000 ευρώ.
• Φωτογραφία με τον Ομπάμα («μπικίνι») και την Αντα Παπανδρέου στα γενέθλια του Γιώργου Παπανδρέου: 3.000.000 ευρώ.

Επειδή, βέβαια, οι καιροί είναι δύσκολοι και τα οικονομικά των αθλητικών εφημερίδων είναι λίγο καλύτερα απ' αυτά του κράτους, μπορεί να γίνει και το άλλο. Να μην αγοράζουν οι εφημερίδες τις φωτογραφίες του, αλλά να βρουν χορηγούς που θα αναλάβουν τα έξοδα.

Φαντάσου, δηλαδή, στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ στη «SportDay» να υπάρχει μια φωτογραφία του Μπάμπη με αστερίσκο πάνω και από κάτω η υποσημείωση του Κουτσογιαννέλη:

«Η φωτογραφία του Κοζώνη που βλέπετε είναι μια ευγενική προσφορά του σουβλατζήδικου "Τάκα τάκα μαμ μαμ"». Και μόνο η σκέψη μού προκαλεί πολλαπλούς σπασμούς ηδονής.

«Ινστιτούτο Πατέρ»

Μόλις το Ινστιτούτο Παστέρ απεφάνθη ότι ο Γιώργος Καραγκούνης έχει τη νέα γρίπη, στις τάξεις των «πρασίνων» σήμανε συναγερμός. Την αποστολή υπερταχείας ανάρρωσης του «Κάρα», προκειμένου να προλάβει το ντέρμπι, ανέλαβε το «Ινστιτούτο Πατέρ». Ενα δίωρο το πολύ θέλει ο επικεφαλής του Ινστιτούτου -τον οποίο βλέπεις στη φωτογραφία- για να κάνει τον Γιώργο περδίκι. Αμφιβάλλεις;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x