Παλαιότερες

Mια λεγεώνα σε αποσύνθεση

SportDay

Η Παρτίζαν του Ντούσαν Βουγιόσεβιτς έδειξε στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς πώς μπορεί να νικηθεί ο φετινός Ολυμπιακός. Κάπου στις κερκίδες της Χάλα Πιονίρ, χαμογελούσε ο Ντούσαν Ιβκοβιτς, αδελφοποιητός και κουμπάρος του προπονητή του Παναθηναϊκού. Ο τελευταίος παρακολουθούσε την τηλεοπτική μετάδοση με μάτια δεκατέσσερα. Καημένε Παναγιώτη Γιαννάκη, σε έβαλε στη μέση το σέρβικο λόμπι….

Δεν είναι ντροπή να παρασύρεται μια ομάδα από το κατηφορικό παρκέ της Χάλα Πιονίρ και να κουτρουβαλάει προς την ήττα. Εχει συμβεί και στις καλύτερες οικογένειες. Ντροπή είναι να παρουσιάζει σημάδια αποσύνθεσης Νοέμβριο μήνα και να υποφέρει από λειψανδρία μια λεγεώνα διεθνών που χτίστηκε με πακτωλό χρημάτων.

Το «κόκκινο παζλ» ξεχαρβαλώθηκε πολύ νωρίς. Ο Παπαλουκάς αρρώστησε και άφησε την ομάδα χωρίς γρήγορη σκέψη, χωρίς αυτοματισμούς και χωρίς αρχηγό. Ο τραυματισμός του Σχορτσανίτη στο πρώτο λεπτό τον έσβησε από το σύνηθες εναλλακτικό πλάνο του Γιαννάκη. Η αδυναμία του Ουέιφερ να προσαρμοστεί μετέτρεψε τον Αμερικανό σε... ακριβοπληρωμένη μαζορέτα.

Η μετριότητα των Τεόντοσιτς και Μπέβερλι δημιούργησε προβλήματα στην περιφερειακή άμυνα, στις επιστροφές, στην οργάνωση του παιχνιδιού, στην ανάπτυξη του αιφνιδιασμού. Ακόμα και ο Κλέιζα έμοιαζε χθες ξένο σώμα. Πόσες τρύπες πια να μπαλώσουν ο Τσίλντρες με τον Μπουρούση και τον Βασιλόπουλο; Και πόσες λύσεις να βρει στο «πέντε εναντίον πέντε» μια ομάδα φτιαγμένη για να τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο;

Ο Ολυμπιακός άφησε στο Βελιγράδι τις τελευταίες του ελπίδες για την πρωτιά του ομίλου. Θα αντιμετωπίσει τον φορμαρισμένο Παναθηναϊκό με την πλάτη του κολλημένη στον τοίχο. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ασκεί αφόρητη πίεση σε προπονητή και παίκτες, αφού η υπομονή στέρεψε. Το ΣΕΦ υπήρξε στο πρόσφατο παρελθόν ο πιο αξιόπιστος «παίκτης» του Ολυμπιακού, αλλά μπορεί να εξελιχθεί σε αμείλικτο τιμωρό του αν στραβώσει το κυριακάτικο ντέρμπι.

Το Μαρούσι τίμησε και χθες τα ελληνικά χρώματα και τήρησε την υπόσχεση του προπονητή και των παικτών του, ότι θα ευχαριστηθούν την εμπειρία της Ευρωλίγκας ως το τέλος. Αν είχε 1-2 ετοιμοπόλεμους παίκτες για να δώσουν ανάσες στους λίγους που σήκωσαν το βάρος, θα μπορούσε ακόμα και να αλώσει το «Γιαντ Ελιάου», όπου γνώρισαν συντριβή στο παρελθόν ομάδες πολύ καλύτερες και ποιοτικές.

Η Μακάμπι έχει παίκτες ποιοτικούς και έμπειρους, αλλά παίζει το γνωστό αναρχική (ως τυχαίο) μπάσκετ του Πίνι Γκέρσον, οπότε γίνεται ευάλωτη όταν δυσκολεύεται να επιβάλει τον τρελό ρυθμό της. Το Μαρούσι τη ζόρισε ως το τέλος. Την επόμενη εβδομάδα θα πάει στη Μόσχα για να θυμίσει στην ΤΣΣΚΑ πόσο πόνεσε και πόσο άλλαξε τα δεδομένα εκείνο το τρίποντο του Χριάπα στο ΟΑΚΑ…

Το σάουντρακ της 5ης αγωνιστικής δεν ήταν τόσο οι φωνές των Ισραηλινών ή των Σέρβων, όσο το γενναιόδωρο χειροκρότημα με το οποίο αντάμειψαν οι φίλαθλοι της Τοσκάνης τη φαντασμαγορική παράσταση που έδωσε η Μπαρτσελόνα στη Σιένα. Το πρώτο φαβορί της φετινής Ευρωλίγκας φοράει «μπλαουγράνα» φανέλες και συνεχίζει τον δρόμο του χωρίς την παραμικρή απώλεια. Ποια άλλη ομάδα θα μπορούσε να κερδίσει στη Σιένα με διαφορά μεγαλύτερη των 20 πόντων και να υποχρεώσει το κοινό της Μοντεπάσκι σε υπόκλιση;

Ναι, έχετε δίκιο. Ημουν εκεί την προηγούμενη φορά που συνέβη αυτό, οπότε όφειλα να θυμάμαι καλύτερα. Η χθεσινή Μπαρτσελόνα επανέλαβε αυτό που πριν από 6 μήνες πέτυχε ο μετέπειτα πρωταθλητής Παναθηναϊκός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x