Παλαιότερες

Ecomobility 2009-2010

SportDay

Αποτελεί έναν από τους καλύτερους θεσμούς, με στόχο να κάνει τους μαθητές πιο ενεργούς πολίτες, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες και απόψεις τους. Πριν από λίγες ημέρες, λοιπόν, ολοκληρώθηκε ο κύκλος της υποδοχής των αιτήσεων συμμετοχής από τις ομάδες μαθητών της Γ' τάξης γυμνασίου που αφορούν τη διοργάνωση της εκστρατείας «Ecomobility, οικολογική μετακίνηση 2009-10», η οποία διοργανώνεται για έβδομη συνεχή χρονιά. Η ανταπόκριση των γυμνασίων σε αυτή την εθελοντική πρωτοβουλία είναι αξιόλογη και η εκστρατεία θα απλωθεί σε 28 πόλεις της χώρας.

Οι μαθητές καλούνται να ερευνήσουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα που προκαλούν οι υπάρχουσες συνθήκες και οι συνήθειες μετακίνησης των πολιτών στις πόλεις. Στην περίοδο μέχρι και τις διακοπές των Χριστουγέννων αναμένεται να καταγράψουν παρατηρήσεις για τον επηρεασμό της λειτουργίας της κυκλοφορίας και εν γένει της καθημερινότητας από τον φόρτο αυτοκινήτων στις περιοχές τους. Επίσης, θα μπορέσουν να επισκεφθούν εκπροσώπους επιστημονικών ιδρυμάτων και φορέων για να συγκεντρώσουν στοιχεία και να δουν τις επιπτώσεις που προκαλούν οι εκπομπές ρύπων στην ατμόσφαιρα, η κατάληψη των πεζοδρομίων στην ελευθερία μετακίνησης, η έλλειψη πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων στα εμπορικά κέντρα και η αδυναμία στρατηγικής για τις «πράσινες» μεταφορές.

Από την εκστρατεία, που καλλιεργεί έντονα την περιβαλλοντική συνείδηση των εφήβων, αναμένεται να δοθεί βαρύτητα στην ανάγκη βελτίωσης της ποιότητας της ζωής στις μεγάλες πόλεις και να διαδοθεί περισσότερο στην οικογένεια, στο σχολείο και στην τοπική κοινότητα το μήνυμα της οικολογικής μετακίνησης. Οι πόλεις που θα ενεργοποιηθούν οι μαθητές για την εκστρατεία είναι: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Πάτρα, Βόλος, Τρίκαλα, Ιωάννινα, Σέρρες, Ηράκλειο Αττικής, Θήβα, Χαϊδάρι, Τριανδρία, Πολίχνη, Τούμπα, Καλπάκι, Νέα Ιωνία Μαγνησία, Καστοριά, Ευκαρπία, Βριλήσσια, Ασπρόπυργος, Πανόραμα Θεσσαλονίκης, Θέρμη, Καισαριανή, Φάρσαλα, Φαρρές, Λάππα, Χανιά και Ρόδος.

Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας, Ναυτιλίας. Επίσης έχει τεθεί υπό την αιγίδα του επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σταύρου Δήμα, ενώ η αντιπροσωπία της Ε.Ε. στην Ελλάδα θα φιλοξενήσει τη νικήτρια ομάδα με τον καθηγητή της το καλοκαίρι στις Βρυξέλλες. Περισσότερα στοιχεία στο δικτυακό τόπο: www.ecomobility.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x