Stoiximan Super League

ΠΑΟ: Να φύγει θριαμβευτής!

Το «διπλό» με το οποίο θα γίνει το φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος θα κυνηγήσει απόψε (18:30, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΝΕΤ) ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας και εάν νικήσουν σήμερα τους Πειραιώτες μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», θα αποκτήσουν… αέρα 5 βαθμών. Πώς σκέφτεται ο Τεν Κάτε να παρατάξει το «τριφύλλι», προκειμένου να κάνει το μεγάλο βήμα για τον τίτλο. Πιθανότατα στον πάγκο ο Καραγκούνης.

Το «διπλό» με το οποίο θα γίνει το φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος θα κυνηγήσει απόψε (18:30, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ΝΕΤ) ο Παναθηναϊκός στην έδρα του Ολυμπιακού. Οι «πράσινοι» βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και εάν νικήσουν σήμερα τους Πειραιώτες μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», τότε θα αποκτήσουν… αέρα 5 βαθμών. Όπως γίνεται αντιληπτό, το «τριφύλλι» έχει την ευκαιρία να κάνει το μεγάλο βήμα για τον τίτλο, τον οποίο έχει να κατακτήσει από τη σεζόν 2003/04.

Μάλιστα, ο Παναθηναϊκός παραμένει αήττητος από την αγωνιστική περίοδο 2005/06, όταν είχε ηττηθεί (με 3-2) για τελευταία φορά από τον Ολυμπιακό μέσα στο φαληρικό γήπεδο. Από τότε μετρά μία νίκη (τη σεζόν 2006/07 με γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου) και δύο ισοπαλίες (τη σεζόν 2007/08 1-1 και την περσινή 0-0).

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Χενκ Τεν Κάτε αναμένεται να παρατάξει αρκετά επιθετικά την ομάδα του. Τη θέση κάτω από τα δοκάρια θα πάρει ο Τζόρβας, ο οποίος θα έχει μπροστά του τους Σεϊταρίδη (δεξί μπακ), Βύντρα, Σαριέγκι (κεντρικοί αμυντικοί) και Σπυρόπουλο (αριστερό μπακ). Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής θα παίξουν ο Σιμάο και ο Ζιλμπέρτο, έχοντας στα άκρα τον Σαλπιγγίδη (δεξιά) και Λέτο (αριστερό). Πίσω από το Σισέ θα βρίσκεται ο Κατσουράνης.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται ο Ολλανδός τεχνικός να επιφυλάσσει κάποια έκπληξη, αλλά αυτό θα γίνει γνωστό λίγα λεπτά πριν από τη σέντρα του ντέρμπι. Όσον αφορά τον Καραγκούνη, έκανε και χθες ατομικό πρόγραμμα και ο Τεν Κάτε ενδέχεται να τον χρησιμοποιήσει κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης (και όχι από την αρχή).

Την αποστολή συμπληρώνον οι Γκαλίνοβιτς, Καρνέζης, Γκάμπριελ, Νίνης, Καντέ, Δάρλας, Χριστοδουλόπουλος και Ρουκάβινα. Εκτός έμειναν οι Πετρόπουλος, Μαρίνος, Μπιέρσμιρ, Μαχλελής, Τζιόλης, Μάντζιος και Κλέιτον (που δεν υπολογίζονται).

Τεν Κάτε: «Δεν φοβόμαστε κανέναν»

Αισιόδοξος για την έκβαση του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Χενκ Τεν Κάτε, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση. Σε γενικές γραμμές τα όσα δήλωσε ο Ολλανδός τεχνικός ήταν ανάλογα με εκείνα που είπε στους ποδοσφαιριστές του πριν από μερικές ημέρες: «Ελπίζω η ομάδα μου να κάνει ένα καλό παιχνίδι. Θα δούμε τι θα γίνει. Θεωρώ ότι είμαστε καλύτεροι από τον αντίπαλο. Είμαστε αισιόδοξοι κι όπως έχω ξαναπεί τους σεβόμαστε όλους, αλλά δεν φοβόμαστε κανέναν», ανέφερε ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Κανένα πριμ

Δεν ευσταθεί το σενάριο που θέλει τον Νικόλα Πατέρα να έχει υποσχεθεί πριμ στους παίκτες του Παναθηναϊκού, εάν εκείνοι νικήσουν τον Ολυμπιακό στην έδρα του. Ωστόσο, δεν αποκλείεται ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» να θελήσει να τους επιβραβεύσει, στην περίπτωση που εκείνοι φύγουν ως θριαμβευτές από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Χθες ο κ. Πατέρας βρέθηκε στην Παιανία, αλλά δεν μίλησε στους παίκτες ενόψει του σημερινού ντέρμπι. Μάλιστα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάει και σήμερα στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δώσει το «παρών» στο φαληρικό γήπεδο μαζί με τους άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας και τους Στέφανο Ησαΐα, Φάνη Βουτσαρά, Δημήτρη Σκιάνη.

Τουρκικά… παραμύθια

Καμία βάση δεν έχει το δημοσίευμα της «Sabah», που επικαλέστηκε ελληνική ιστοσελίδα, και υποστήριζε ότι η Μίλαν και η Φενερμπαχτσέ εμφανίζονται διατεθειμένες να ξοδέψουν 13 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Σωτήρη Νίνη. Πάντως, η ιταλική ομάδα είναι δεδομένο ότι έχει παρακολουθήσει τον νεαρό διεθνή μεσοεπιθετικό του Παναθηναϊκού.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης βρίσκεται στο «στόχαστρο» της Χέρτα Βερολίνου, η οποία σήμερα θα έχει άνθρωπό της στα επίσημα του «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Παρόλα αυτά, ο διεθνής επιθετικός του «τριφυλλιού» δεν ασχολείται αυτή την περίοδο με το συγκεκριμένο θέμα και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να κάνει καλύτερα τη δουλειά του, ώστε η ομάδα του να πετύχει τους στόχους της.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x