Παλαιότερες

Σεσκ ή Μίκαελ

SportDay

O σερ Αλεξ Φέργκιουσον καθόταν στο γραφείο του πολύ σκεπτικός. Μόλις πριν από λίγα λεπτά στο κινητό του τηλέφωνο ήταν ο ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. «Προχώρησα σε συμφωνία με την Τσέλσι και με την Αρσεναλ για τη μεταγραφή του Μίκαελ Εσιέν και του Σεσκ Φάμπρεγκας.

Συμφώνησα και με τους δύο παίκτες και δέχονται να έρθουν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σκοπεύω να σου κάνω δώρο την απόκτηση ενός τόσο μεγάλου ποδοσφαιριστή για την προσφορά σου στην ομάδα. Βεβαίως, επειδή τα χρήματα που χρειάζονται είναι πάρα πολλά, μπορούμε να αποκτήσουμε τον έναν από τους δύο. Θα σε πάρω σε μερικά λεπτά να μου ανακοινώσεις την απόφασή σου», ήταν τα λόγια του.

Ο σερ Αλεξ, μόλις το τηλέφωνο έκλεισε, σηκώσε ψηλά τα χέρια του και πανηγύρισε σαν να είχε πετύχει η ομάδα του το πιο κρίσιμο γκολ της χρονιάς. Επειτα από λίγα δευτερόλεπτα, όμως, είχε πέσει σχεδόν σε μελαγχολία. «Πρέπει να διαλέξω μέσα σε λίγα λεπτά ανάμεσα στον Εσιέν και τον Φάμπρεγκας. Δεν μου έχει τύχει κάτι πιο δύσκολο στην καριέρα μου έως τώρα», μονολόγησε και συνέχισε να σκέφτεται φωναχτά.

«Τον Εσιέν θα πάρω. Είναι πιο δυνατός. Μοιάζει με θαύμα της φύσης αυτός ο τύπος. Κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο και δεν κουράζεται ποτέ. Αυτόν θα πάρω». Ο σερ Αλεξ άρπαξε με αποφασιστικότητα το κινητό του και ετοιμάστηκε να καλέσει τον ιδιοκτήτη της Γιουνάιτεντ. Ωσπου το ξανάφησε. «Δεν είμαι και στα καλύτερά μου σήμερα. Ακου να μου προτείνουν να πάω στη Μάντσεστερ τον Φάμπρεγκας και να πω όχι. Τον Ισπανό θα πάρω. Είναι πιο έξυπνοι από μένα στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ που κάνουν σαν τρελοί για να τον πάρουν από την Αρσεναλ; Το παιδί αυτό είναι... κομπιούτερ. Είναι ένας φυσικός ηγέτης. Ενας καλλιτέχνης των γηπέδων, που όμως κάνει και όλες τις υπόλοιπες δουλειές μέσα στο γήπεδο. Χώρια που σκοράρει πολύ περισσότερο και από τον Εσιέν. Τελείωσε, τον Ισπανό θα πάρω. Κακώς μπήκα σε δίλημμα κιόλας», κατέληξε ο σερ Αλεξ και άρπαξε ξανά το κινητό για να καλέσει το αφεντικό και να του ανακοινώσει την απόφασή του. Ωσπου το ξανάφησε πάνω στο γραφείο του με τόση δύναμη, που η συσκευή έσπασε.

«Δεν είναι δυνατόν μέσα σε λίγα λεπτά να πρέπει να αποφασίσω ποιος από τους Φάμπρεγκας ή Εσιέν θα φορέσει τη φανέλα της Γιουνάιτεντ», φώναξε γεμάτος νεύρα και το –έτσι και αλλιώς– κόκκινο πρόσωπό του σχεδόν μελάνιασε. «Πρέπει να το ξανασκεφτώ. Να μιλήσω με δύο-τρεις ανθρώπους, να αποφασίσω με ψυχραιμία και καθαρό μυαλό. Δεν γίνεται να πάρω μια τόσο δύσκολη απόφαση κάτω από τέτοια πίεση, πρέπει να το σκεφτώ καλύτερα».

Και το ξανασκέφτηκε, παίρνοντας την πιο σωστή απόφαση που μπορούσε να πάρει. Αποφάσισε την Κυριακή το απόγευμα να βρεθεί στο «Εmirates» και να τους δει για μία ακόμα φορά από κοντά πριν πάρει την τελική απόφασή του. Oι δυο τους, άλλωστε, θα είναι από τις κεντρικές φυσιογνωμίες του αυριανού μεγάλου ντέρμπι του Λονδίνου ανάμεσα στην Αρσεναλ και την Τσέλσι.

Από τη δική τους μονομαχία στο κέντρο είναι πιθανό να κριθεί και ο τελικός νικητής της αναμέτρησης. Από τη δική τους απόδοση κρίνεται σε μεγάλο βαθμό η καλή ή κακή εμφάνιση της ομάδας τους. Είναι και οι δύο αυτό που συνηθίζουμε να αποκαλούμε «βαρόμετρο».

Αν τώρα επιστρέφαμε στην πραγματικότητα –και αφήναμε στην άκρη το φανταστικό σενάριο του σερ Αλεξ και της απόφασής του να διαλέξει έναν εκ των Φάμπρεγκας ή Εσιέν για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ–, τότε θα καταλήγαμε σ' ένα πολύ απλό συμπέρασμα. Με αυτούς τους τύπους δεν χρειάζεται να απαντήσει κανείς στο δίλημμα. Κλείνει τα μάτια και διαλέγει έναν.

Οποια επιλογή και να κάνει, αγωνιστικά θα έχει δικαιωθεί. Εμπορικά υπάρχει μόνο διαφορά. Ο Σεσκ και λόγω ηλικίας και λόγω ζήτησης έχει σαφώς μεγαλύτερη «χρηματιστηριακή» αξία. Αν κάποιος αύριο το πρωί δοκιμάσει να τον αγοράσει από την Αρσεναλ, είναι βέβαιο ότι θα πληρώσει 50 εκατ. ευρώ και άνω. Αντίθετα, ο Εσιέν μπορεί να φορέσει τη φανέλα της ομάδας σας με λιγότερα χρήματα.

Με ένα ποσό από 20 έως 30 εκατ. ευρώ μπορείτε να τον αγοράσετε. Οσοι πιστοί, λοιπόν, προσέλθετε. Οχι για να τους αγοράσετε, αλλά για να τους θαυμάσετε στην αποψινή μεγάλη κόντρα τους για την Πρέμιερ Λιγκ, η οποία μεταδίδεται τηλεοπτικά και στην Ελλάδα από το Novasports στις 6 το απόγευμα. Καλή διασκέδαση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x