Παλαιότερες

Το τοπ 5 της αγωνιστικής

SportDay

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΙΑΣ

1) Θρυλική νίκη στο ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο «αιώνιο» ντέρμπι. Παρά τις απουσίες του και τα προβλήματά του, με δύο σπουδαία γκολ από τον Μήτρογλου ο Θρύλος λύγισε τον Παναθηναϊκό και, υποχρεώνοντάς τον στην πρώτη του φετινή ήττα, βρέθηκε μόνος του στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η ψυχή του Ολυμπιακού και η τεράστια δύναμη του Καραϊσκάκη έφεραν τη νίκη κόντρα σε έναν αναιμικό Παναθηναϊκό, που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί τις απουσίες του αντιπάλου του. Η διαφορά είναι μικρή στην κορυφή, αλλά η ψυχολογική ανάταση για τον Ολυμπιακό είναι μεγάλου μεγέθους, αφού κατάφερε μια τρομερή νίκη κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και παρά τις αντιξοότητες. Αξιος επαίνων ο Μήτρογλου για το δεύτερο γκολ που πέτυχε με υψηλής τεχνικής και κλάσης βολ πλανέ.

2) Μαέστρος ο Σκόκο

Η κλάση του Σκόκο είναι τεράστια. Στην καλή του μέρα μπορεί να πάρει ένα ματς μόνος του. Το απέδειξε και κόντρα στον ΠΑΟΚ. Γκολ μπορεί να μην έβαλε, αλλά το έδωσε στο πιάτο στον Μαντούκα και η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες. Αυτή ήταν και η πιο σημαντική απ' όσες πέτυχε έως τώρα και της έδωσε το δικαίωμα να ηρεμήσει. Ο ΠΑΟΚ αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων και έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει τους «αιώνιους» και να ξεφύγει από τους διώκτες του στη μάχη των πλέι οφ.

3) Φουλ για Ευρώπη ο Εργοτέλης

Ο Εργοτέλης γίνεται... Ευρω-τέλης! Οι Κρητικοί πέρασαν τρένο από το... εξοχικό τους. «Καθάρισαν» και πάλι τον Ηρακλή και έμειναν και πάλι αήττητοι στο Καυτανζόγλειο. Πάτησαν στην έκτη θέση, έχοντας και ματς λιγότερο. Από το καλό στο καλύτερο πάει η ομάδα του Καραγεωργίου, σε δύσκολη θέση είναι και πάλι ο «Ηρα» του Κωφίδη, που έχασε για πρώτη φορά ως τεχνικός του. Σπουδαία νίκη στην προσπάθεια να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη πέτυχε ο Ατρόμητος κόντρα στον ΠΑΣ, που πλέον άρχισε να μπλέκει επικίνδυνα.

4) Ναπολεόντειο «διπλό»!

Ο Ναπολεόνι έκανε και πάλι το θαύμα του και ο Λεβαδειακός έκανε το πρώτο του «διπλό». Ο Πανθρακικός συνέχισε την ελεύθερη πτώση και παραμένει με 1 βαθμό και ουραγός στη βαθμολογία. Η ομάδα της Κομοτηνής θα κάνει ρεκόρ αρνητικού ξεκινήματος στη Σούπερ Λίγκα, ενώ η Λιβαδειά ανέκτησε ελπίδες παραμονής, μπλέκοντας πολύ την κατάσταση στην ουρά. Νίκη εις μνήμην του Αντόνιο ντε Νίγκρις πέτυχε η Λάρισα κόντρα στην Καβάλα, με γκολ από τον κολλητό του, Γκαστόν Κάσας. Hasta siempre, Antonio...

5) Δάγκωμα «πάνθηρα» στο φινάλε!

Η ανοδική πορεία του Πανιωνίου συνεχίστηκε στη Θεσσαλονίκη. Στην τελευταία φάση του αγώνα πήρε 1-1 από τον Αρη και πλησίασε ακόμη περισσότερο τη ζώνη των πλέι οφ. Αυτό το γκολ-«Χ» στο 93' «ξέρανε» την ομάδα του Κούπερ και έδωσε το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς στους «κυανέρυθρους», που δεν έχουν κάνει «διπλό» στο Χαριλάου από το 1961, αλλά διόλου δεν τους πειράζει έπειτα από αυτή την εξέλιξη! Σε ένα ματς με πολλά διαιτητικά λάθη, ο Κουμόρτζι στην εκπνοή δεν άφησε τους «κίτρινους» να πανηγυρίσουν επιστροφή στις νίκες έπειτα από έξι άγονα ματς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x